0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Eieren Eiwitten en dooiers gescheiden
200 gr Pure chocolade
120 gram Boter
100 gr Fijne kristalsuiker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Glutenvrije chocolade cake

Glutenvrije chocolade cake

Dé Flourless Chocolate Cake!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze glutenvrije chocolade cake of ook wel bekend als de ‘Flourless Chocolate Cake’ heeft maar 4 ingrediënten!

Het is daardoor makkelijk om te maken en het staat binnen 10 minuten in de oven. Toen mijn nichtje laatst kwam eten had ik een andere chocolade taart gemaakt. Namelijk de Sacher Torte. Een mega lekkere taart maar helaas voor haar gemaakt met bloem. Mijn nicht heeft namelijk een gluten allergie. Daardoor heb ik dit keer een glutenvrije versie gemaakt zodat ze de volgende keer deze chocolade taart kan proeven!

Deze cake is gemaakt met pure chocolade, boter en eieren en suiker. De eiwitten klopt je mooi op waardoor de cake erg luchtig is. Hij heeft niet de structuur die je verwacht bij een cake omdat er natuurlijk geen bloem door zit. Hij proeft erg luchtig en daardoor ook wat romig. Eigenlijk moet je het gewoon zelf maken en ervaren!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Smelten

Hak de chocolade en boter in stukken en smelt deze 'au bain marie'
Roer af en toe goed en zet van het water af voordat alles helemaal gesmolten is.
Laat een beetje afkoelen.

2
Done
5 minuten

Eieren

Zet de dooiers en de eiwitten apart. Klopt de eiwitten stijf in een vetvrije kom met een keukenmachine.
Giet beetje bij beetje het suiker bij de eiwitten.

3
Done
2 minuten

Dooiers

Giet de ei dooiers bij het chocolade en botermengsel en roer goed.
Voeg daarna een klein beetje van het eiwit toe zodat het goed pakt.
Daarna kun je de rest van de eiwitten toevoegen. Schep het mooi door de chocolade heen. Roer niet te lang of te hard. Dan gaat alle lucht eruit.

4
Done
30 minuten

Oven

Vet een taart vorm in met boter en leg wat bakpapier op de bodem.
Giet het beslag in de vorm.
Bak de taart af op 180 graden voor 30 minuten.
Laat 10 minuutjes afkoelen.
Eetsmakelijk!

5
Done

Tip

Na een nachtje koelen is de taart nog lekkerder!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Marmercake met koffie glazuur
previous
Marmer cake met koffie glazuur
Aubergine rolletjes uit de oven
next
Aubergine rolletjes uit de oven
Marmercake met koffie glazuur
previous
Marmer cake met koffie glazuur
Aubergine rolletjes uit de oven
next
Aubergine rolletjes uit de oven

Add Your Comment