Ingredients
-
6 eierenEiwitten en dooiers gescheiden
-
200 gr Pure chocolade
-
120 gram boter
-
100 gr fijne kristalsuiker
Directions
Deze glutenvrije chocolade cake of ook wel bekend als de ‘Flourless Chocolate Cake’ heeft maar 4 ingrediënten!
Het is daardoor makkelijk om te maken en het staat binnen 10 minuten in de oven. Toen mijn nichtje laatst kwam eten had ik een andere chocolade taart gemaakt. Namelijk de Sacher Torte. Een mega lekkere taart maar helaas voor haar gemaakt met bloem. Mijn nicht heeft namelijk een gluten allergie. Daardoor heb ik dit keer een glutenvrije versie gemaakt zodat ze de volgende keer deze chocolade taart kan proeven!
Deze cake is gemaakt met pure chocolade, boter en eieren en suiker. De eiwitten klopt je mooi op waardoor de cake erg luchtig is. Hij heeft niet de structuur die je verwacht bij een cake omdat er natuurlijk geen bloem door zit. Hij proeft erg luchtig en daardoor ook wat romig. Eigenlijk moet je het gewoon zelf maken en ervaren!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SmeltenHak de chocolade en boter in stukken en smelt deze 'au bain marie' |
2
Done
5 minuten
|
EierenZet de dooiers en de eiwitten apart. Klopt de eiwitten stijf in een vetvrije kom met een keukenmachine. |
3
Done
2 minuten
|
DooiersGiet de ei dooiers bij het chocolade en botermengsel en roer goed. |
4
Done
30 minuten
|
OvenVet een taart vorm in met boter en leg wat bakpapier op de bodem. |
5
Done
|
TipNa een nachtje koelen is de taart nog lekkerder! |