0 0
Sachertorte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Cake
150 gr Pure chocolade
150 gr Boter Op kamertemperatuur
110 gr Poedersuiker
1 tl Vanille extract
1 snuf Zout
6 eieren Eiwitten en dooiers gescheiden
100 gr Fijne kristalsuiker
150 gr Bloem
Een half potje Abrikozen jam
Ganache
100 ml Slagroom
200 gr Pure chocolade
2 el Boter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sachertorte

Een van de lekkerste chocolade taartjes

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Cake

  • Ganache

Directions

Share

Een klassieke Sacher Torte is vrij populair. Het orginele recept is niet te verkrijgen. Deze is zeer geheim. In wenen zijn er 2 plekken die beweren het orginele recept te hebbe. Hotel Sacher en patisserie Demel. Eigenlijk moeten we natuurlijk allemaal naar Wenen afreizen om de taartjes daar te proeven maar dat kan nu natuurlijk niet. Daarom heb ik nu een recept van Rutger Bakt geprobeerd. Ik was erg tevreden over dit recept dus ik heb weinig aanpassingen gedaan.

Een Sachertorte is kort gezegd een heerlijke luchtige chocolade cake gevuld met abrikozen jam en overgoten met chocolade glazuur of in ons geval chocolade ganache. Dit is in ieder geval zeker het proberen waard! Wij hebben hier heerlijk de hele week van gegeten!.

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Chocolade

Smelt de gehakte chocolate au bain marie en laat iets afkoelen

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2
Done

Beslag

Doe de boter, poedersuiker, het zout en vanille in een grote kom en mix dit tot een romig geheel. Voeg daarna de eidooiers stuk voor stuk bij het boter mengsel.
Klopt in een andere kom de eiwitten tot een luchtig tot een mooi stijf mengsel.
Giet de gesmolten chocolade bij het boter/eigeel mengsel en voeg daarna ook beetje bij beetje de eiwitten toe. Roer niet teveel want het mag mooi luchtig blijven.

3
Done
55 minuten

Oven

Vet een taart vorm in en leg bakpapier op de bodem. Giet nu het beslag in de vorm en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak de taart 55 minuten op 170 graden.
Laat de taart daarna goed afkoelen.

4
Done
10 minuten

Jam

Wanneer de taart afgekoeld is keer je hem om en dan snijd je de cake hotizontaal door midden.
Verwarm de jam kort in een pannetje en haal het door een zeefje. Smeer daarna de cake in en plaats de bovenkant er terug op. Smeer daarna ook de bovenkant en zijkanten in met jam.
Laat dit weer goed afkoelen.

5
Done
10 minuten

Ganache

Verwarm de slagroom in een pannetje op het vuur tot het kookt. Giet dit daarna over de fijngehakte chocolade. Roer goed. Voeg daarna 2 el boter toe en blijf goed roeren.
Leg de cake op een rooster en giet de ganache over de taart tot dat overal (ook zijkanten) ganache zit.

Laat ook dit goed koelen in de koelkast.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bucatine met paprika en geitenkaas
previous
Bucatini met paprika saus en geitenkaas
Paas chocolatechip koekjes
next
Paas chocolatechip koekjes
Bucatine met paprika en geitenkaas
previous
Bucatini met paprika saus en geitenkaas
Paas chocolatechip koekjes
next
Paas chocolatechip koekjes

Add Your Comment