Ingredients
-
Cake
-
150 gr pure chocolade
-
150 gr boterOp kamertemperatuur
-
110 gr poedersuiker
-
1 tl vanille extract
-
1 snuf zout
-
6 eierenEiwitten en dooiers gescheiden
-
100 gr fijne kristalsuiker
-
150 gr bloem
-
Een half potje abrikozen jam
-
Ganache
-
100 ml slagroom
-
200 gr pure chocolade
-
2 el boter
Directions
Een klassieke Sacher Torte is vrij populair. Het orginele recept is niet te verkrijgen. Deze is zeer geheim. In wenen zijn er 2 plekken die beweren het orginele recept te hebbe. Hotel Sacher en patisserie Demel. Eigenlijk moeten we natuurlijk allemaal naar Wenen afreizen om de taartjes daar te proeven maar dat kan nu natuurlijk niet. Daarom heb ik nu een recept van Rutger Bakt geprobeerd. Ik was erg tevreden over dit recept dus ik heb weinig aanpassingen gedaan.
Een Sachertorte is kort gezegd een heerlijke luchtige chocolade cake gevuld met abrikozen jam en overgoten met chocolade glazuur of in ons geval chocolade ganache. Dit is in ieder geval zeker het proberen waard! Wij hebben hier heerlijk de hele week van gegeten!.
Steps
1
Done
5 minuten
|
ChocoladeSmelt de gehakte chocolate au bain marie en laat iets afkoelen Verwarm de oven voor op 170 graden. |
2
Done
|
BeslagDoe de boter, poedersuiker, het zout en vanille in een grote kom en mix dit tot een romig geheel. Voeg daarna de eidooiers stuk voor stuk bij het boter mengsel. |
3
Done
55 minuten
|
OvenVet een taart vorm in en leg bakpapier op de bodem. Giet nu het beslag in de vorm en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak de taart 55 minuten op 170 graden. |
4
Done
10 minuten
|
JamWanneer de taart afgekoeld is keer je hem om en dan snijd je de cake hotizontaal door midden. |
5
Done
10 minuten
|
GanacheVerwarm de slagroom in een pannetje op het vuur tot het kookt. Giet dit daarna over de fijngehakte chocolade. Roer goed. Voeg daarna 2 el boter toe en blijf goed roeren. Laat ook dit goed koelen in de koelkast. |