0 0
Brood pizza Margherita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 boterhammen casino wit
250 ml Tomaten saus
10 kleine tomaatjes
1 bol Mozzarella
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
1 theelepel Italiaanse kruiden
paar blaadjes verse basilicum
scheutje Olijfolie
klein handje rucola optioneel

Brood pizza Margherita

Snelle pizza met casino wit

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Brood pizza Margherita

Sommige receptjes ontstaan in een seconde. Trek hebben in pizza, je kent het wel, maar geen zin in pizzadeeg maken laat staan in de winter de pizza oven aanzetten. Gelukkig hebben voor alles een oplossing. Kijkend in mijn keukenkastje vonden we nog een potje rode saus met groenten erin. Normaal zijn we niet zo van de potjes maar je krijgt wel eens wat. Een bolletjes buffel mozzarella, parmezaanse kaas en wat tomaten zijn bij ons gewoon essentials dus daar kom je wel ver mee. Het enige wat ontbrak was een casino wit haha. Tja wij hebben dus gewoon nooit wit brood  in huis. Wanneer je dus echt trek hebt ga speciaal daarvoor naar de super.

De brood pizza Margherita is geboren! Het is me toch een partij lekker. Natuurlijk hebben we er direct een filmpje/reels bij gemaakt. Je weet wel, zien doet maken uuhh eten. Zeker weten dat je dit opslaat met het paperclipje want dit wil je gewoon.Wij hebben geen kleine kinderen, maar dit is echt leuk om een keer samen te maken. Hier een filmpje!

Pizza Margherita is de meest simpele versie van een pizza. Vaak kiest Mariëlla deze pizza en als ze gek doet dan komt er nog wat parmaham op. Jo wil vaak ietsje meer erop. Dol op artisjok dus die vind je bij haar. Onze Mario altijd eentje met ham en champignons. De wereld beroemde pizza werd venoemd naar koningin Margeritha, de vrouw van koning Umberto van Italië. Tijdens de uitbraak van cholera vertrokken ze naar Napels. De meester-kok Raffaele Esposito bakte een pizza met de kleuren van de Italiaanse vlag. Het rood van de tomaten, met het  witte van de mozzarela en het groene was de basilicum.  Margherita was z0 verrukt over de smaak dat de chef de pizza naar haar te vernoemen.

Probeer ook eens onze makkelijke plaatpizza met aubergine en courgette of de Plaattaart met peer, parmaham en gorgonzola.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden

2
Done
1 minuut

Brood

Snijd de korstjes van 6 vierkante boterhammen.

3
Done
1 minuut

Bakblik

Schenk een klein beetje olijfolie op het bakblik.
Leg de boterhammen erop. Leg ze ietsje uit elkaar, dan worden alle kanten krokant.

4
Done
3 minuten

Pizza maken

Wij hebben een potje kant en klaar tomatensaus gebruikt met wat groenten erin. Je kunt ook pasta saus gebruiken.
Smeer de boterhammen in met elk een lepel saus.
Snijd tomaten door midden en leg er op.
Zo ook een bol mozzarella in stukjes. en wat geraspte parmezaanse kaas.
Eindig met wat oregan, verse basilicum blaadjes of Italiaanse kruiden en een drizzle olijfolie.

5
Done
30 minuten

Oven

Zet het bakblik ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Wanneer de kaas goed gesmolten en de randjes goudbruin zijn is de pizza klaar.
Direct opeten

6
Done

Serveren

Serveer met wat rucola erover.

7
Done

Tip

Natuurlijk kun deze pizza's met je favoriete topping beleggen. Denk aan parmaham, salami en olijven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel
Varkenswang ragu met pappardelle
next
Varkenswang ragu met pappardelle
previous
Ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel
Varkenswang ragu met pappardelle
next
Varkenswang ragu met pappardelle

Add Your Comment