Ingredients
-
1 aubergine
-
50 gram Orzo
-
10 kleine tomaatjes
-
1 Sjalot
-
0,5 blokje groentenbouillon
-
Naar smaak geraspte parmezaanse kaas
-
1 scheut Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Deze gevulde aubergine met orzo uit de airfryer maak je super snel. Binnen 25 minuten staat deze heerlijke aubergine voor je neus. De airfryer is een machine die ondertussen mega populair is en in veel van jullie keukens staat er een. Je kunt er ook van alles mee maken. Niet alleen de bitterballen en frietjes komen goed uit de airfryer. Het belangrijkste voordeel van de airfryer is dat het een gezondere manier is om van knapperige gerechten te genieten, aangezien het gebruik van olie aanzienlijk minder is in vergelijking met de traditionele frituurmethoden. We laten we je steeds vaker zien wat je allemaal in deze keukenmachine kunt maken. Denk aan hartige maar ook zoete recepten zoals de nutella panzerotti.
Wat is orzo?
De aubergine is een van onze favoriete groente. Je kunt er alle kanten mee op en hij is ideaal om te vullen. Daarom hebben we de aubergine dit keer gevuld met orzo. Orzo zijn kleine pastaatjes in de vorm van een rijskorrel. In het Italiaans noemen ze deze pasta ook wel ‘riso’. Ik (Mariëlla) koos voor deze pasta omdat dit kleine voormaat goed past in de aubergine. Ze blijven mooi liggen en vallen er dus niet elke keer uit. Niks irritanters wanneer je groente vult en alle vulling er naast valt, haha.
Hoe kook je orzo?
De orzo kook ik altijd in een bouillon. Dit zorgt voor een heerlijke smaak. Daarna voeg je de orzo toe in je favoriete saus. Ik koos voor een simpele saus van tomaatjes en het vruchtvlees van de aubergine. Een pesto saus lijkt mij overigens ook heel lekker in dit gerechtje. Na het garen van de aubergine in de airfryer kun je het vruchtvlees eruit scheppen, de aubergine vullen met de orzo en saus en aftoppen met wat Parmezaanse kaas. Daarna nog even terug in de airfryer en je kunt genieten van deze heerlijke gevulde aubergine met orzo!
De lekkerste recepten met aubergine
Natuurlijk staan er nog meer heerlijke gerechten online met aubergine. Veelal vegetarisch. Een Aubergine burger, snelle Aubergine pizza, plaatpizza met aubergine en courgette. Een topper is Aubergine met mozzarella uit de oven! Vergeet ook zeker niet de Aubergine schnitzel of Aubergine torentje.
Steps
1
Done
|
SnijdenSnijd de aubergine in de lengste doormidden. Leg de aubergines in de airfryer en bak ze 20 minuten op 190 graden. |
2
Done
15 minuten
|
Saus makenIn de tussentijd kun je beginnen met het maken van de saus. |
3
Done
10 minuten
|
Orzo kokenKook ondertussen ook de orzo zoals op de verpakking. |
4
Done
5 minuten
|
Vruchtvlees toevoegenWanneer de aubergines gaar zijn schraap je met een lepel het vruchtvlees eruit. Hak het vruchtvlees fijn en voeg het toe aan de orzo en saus. |
5
Done
5 minuten
|
Terug in de aifryerStop de aubergines met de vulling en kaas terug in de aifryer. Bak ze nog 5 minuten zodat de kaas lekker smelt. Eetsmakelijk! |