Ingredients
-
1 Aubergine
-
1 bol Mozzarella
-
Dit is wel te veel 1x recept voor tomatensausPassata mag ook
-
Gedroogde Italiaanse kruiden
-
2 eetlepel Pesto
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Zout
Directions
Aubergine met mozzarella uit de oven.. dat klinkt toch fantastisch?
Aubergine is echt onze lieveling groenten dus zul je veel receptjes op onze website vinden. Kijk eens naar deze aubergine rolletjes uit de oven of natuurlijk de beste Siciliaanse pasta alla Norma of de bloemkool aubergine curry. Allemaal heerlijke gerechtjes met aubergine in de hoofdrol. Aubergine heeft een redelijk neutrale smaak maar de binnenkant kan ook wat bitter zijn. Wanneer je wat zout erop laat intrekken dan laat het bittere en het vocht los en krijg je een lekkerder smaakje aan deze mooie paarse groente. Hierdoor kan de aurbergine vrij goed met heel veel verschillende andere groenten gecombineerd worden, maar ook met verschillende kruiden en specerijen!
Iets wat we nog niet hadden gemaakt met deze fantastische groenten was een geroosterde versie met onze basis tomatensaus. Omdat we niet alleen geïnteresseerd zijn in de Italiaanse keuken vonden we het een leuk idee om een Griekse kaas te gebruiken…
HALLOUMI KAAS
Veel foodies werken met de halloumi kaas dus we zijn daar een mee aan de slag gegaan. De aubergine hebben we geroosterd met Italiaanse kruiden en pesto een afgetopt met de halloumi kaas. Het zag er verrukkelijk uit. Helaas was dit niet naar onze smaak. Het smaakt namelijk nergens naar, en heeft een structuur van rubber. Misschien zijn we wel een beetje verpest, dit is natuurlijk onze persoonlijke mening.. Wellicht vind jij het heel erg lekker, of heb je een recept waar dit niet zo rubberig proeft. Laat het ons dan vooral weten, wie weet kunnen we onze mening nog bijdraaien.
We hebben het gerecht opnieuw gemaakt en Italiaanse mozzarella erover gedaan. Hé now we are talking! Dit is zoveel lekkerder. De mozzarella is lekker zacht, smaakvol en een hele goede combinatie met de aubergine. Zo zie je maar weer, niet altijd alles lukt in een keer bij de Queens!
Ga jij deze aubergine met mozzarella uit de oven ook een keer maken?
Steps
1
Done
40 minuten
|
Tomatensaus |
2
Done
2 minuten
|
AubergineSnijd de aubergine in tweeën. Snijd horizontale en verticale strepen met scherp mes. |
3
Done
10 minuten
|
SpoelenSpoel het zout eraf en laat goed uitlekken. |
4
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
5
Done
1 minuut
|
Pesto en kruiden |
6
Done
45 minuten
|
OvenZet de gemarineerde aubergine in bakblik in de oven. |
7
Done
15 minuten
|
Tomatensaus en mozzarellaVoeg tomatensaus rondom de aubergine en plakjes mozzarella op de aubergine. |