0 0
Aubergine pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
1 bol Buffalo mozzarella
1 X recept basis tomatensaus of een kant en klaar potje
1 theelepel Oregano
scheutje Olijfolie
10 blaadjes verse basilicum

Aubergine pizza

De lekkerste snelle pizza snackjes

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aubergine pizza!

Vandaag gaan we voor een klein snackje namelijk de aubergine piza. Zoals je misschien al weet maken wij heel veel gerechten met aubergine. Die prachtige paarse jongen heeft een neutrale smaak zodat deze bij vele gerechten kan worden toegevoegd. Dit keer gaan we weer voor de Italiaanse driekleur. Rood, groen en wit. Het rode van de tomatensaus, het witte de heerlijke buffelmozzarella en groen is dat kleine basilicum blaadje die niet mag ontbreken.

Het snackje is super makkelijk te maken en voor degene die geen gluten wil helemaal geschikt. Allereerst rooster je de plakjes aubergine in de oven. Natuurlijk besprenkel je deze met een beetje olijfolie. Je wilt niet dat ze uitdrogen. Vervolgens top je ze af zoals bij elke pizza met een beetje rode tomatensaus. Daarop de  lekkere buffelmozzarella en wat oregano. Wij hebben vorig jaar een bos wilde oregano uit Sicilië meegenomen en die komt goed van pas. Even afbakken en decoreren met wat verse basilicum. Loopt het water al in je mond?

Om het snelle proces te laten zien hebben we er een Reels filmpje bijgemaakt, te vinden op ons Instagram account @cookingqueensnl. Het is sowies0 leuk om dat te volgen voor de allerlekkerste gerechten met een how to make filmpje.

Voor de liefhebber van de gezonde aubergine hebben en we de lekkerste gerechten. Wanneer de aubergine in de actie ligt bij de supermarkt of groenteboer, dan nemen we er altijd een paar extra mee. Onze Melanzane alla Parmigiana is denk ik ons meest populaire recept met aubergine. Hier heb je ook wel minimaal 4 aubergines voor nodig. Mariëlla maakte laatst een Aubergine parmigiana van één aubergine en ohh dit is een snelle en iets grotere versie dan de aubergine pizza. Perfect als lunch. Shaksuka met aubergine, plaatpizza met aubergine en courgette, ach er is zo veel!! Oja we hebben onze basis tomatensaus gebruikt.

Steps

1
Done

Basis tomatensaus

Maak 1 x het recept van onze basis tomatensaus. Zie link in verhaal.
Je gebruikt echter een heel klein beetje saus. Niet erg want deze saus gebruik je ook lekker voor de pasta. Ook makkelijk in te vriezen.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done
1 minuut

Aubergine

Was de aubergine en snijd deze in 10 plakken van 1 cm.
Snijd hier een kruis in met een scherp mes.
Giet er een klein beetje olijfolie op.
Leg de plakjes op een bakblik en zet dit 20 minuten in de oven.

4
Done

Tomatensaus mozzarella oregano

Schep een lepel tomatensaus op de aubergine. Hierop wat stukjes mozzarella en wat oregano.
Ze mogen nog even 5-10 minuten in de oven onder de grill zodat de kaas kan smelten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grissini
previous
Grissini
next
Mini pizza
Grissini
previous
Grissini
next
Mini pizza

Add Your Comment