Ingredients
-
Deeg
-
200 gr Bloem type ‘OO‘of patent bloem
-
200 gr Semolina bloem
-
30 gr Roomboter
-
70 ml Lauw water
-
200 ml Volle melkkamertemperatuur
-
2 gr Halve theelepel Droge gist
-
1 el Zout
-
Topping
-
zie link in verhaal 1 X recept basis tomatensaus
-
2 bol Buffalo mozzarellaof gewone mozzarella
-
1 tl Oregano
-
klein scheutje Olijfolie
-
optioneel Zwarte olijven
-
Paar eetlepel Volle melk
Directions
Mini pizza!
Vandaag deze overheerlijke mini pizza, en niet zomaar een pizza..
Deze beauties eten ze op Sicilië. Het deeg van deze Pizzette Siciliane is niet hetzelfde als de gewone pizza. Wij vinden het meer een brioche deeg dus verwacht geen krokante bodem. Het zijn klassieke kleine pizza’s die je eet bij de borrel of bij de lunch. Ook worden ze vaak gemaakt bij kinderpartijtjes want elke kind smult hiervan. De topping is heel eenvoudig, maar wil je wat meer variatie dan kun je alle kanten op. Dit keer hebben we de simpele versie met rode basis tomatensaus en mozzarella gemaakt. We hebben nog steeds een bos wilde oregano uit Sicilië en die maakt het feestje compleet. Ook een paar met olijfjes smaakt het geweldig!
Tijdens het kijken van oude foto’s kwamen we een foto tegen van één van onze vakanties op Sicilië. Op deze foto waren Mariëlla en haar broertje nog klein en wellicht nog nooit op Sicilië geweest. Voordat we naar het strand gingen kochten we vaak deze pizza’s bij een bakkertje. We kunnen nu nog de smaak van de simpele pizza met tomaat en mozzarella herinneren, en brengt een glimlach op ons gezicht.
DEEG
Het deeg bevat twee soorten bloem, namelijk de gewone bloem ( liefst OO bloem), samen met semola, de bloem die we ook voor pastadeeg gebruiken. Er gaat melk en water bij maar ook roomboter. In Italië gebruiken ze liever reuzel, het niervet van een varken. Reuzel is lastig te vinden hier maar heel goed vervangbaar door roomboter. Het deeg maak je liefst een dag van te voren, zodat het een nachtje kan rijzen in de koelkast.
Liever een pizza uit de oven, kijk snel naar pizza uit de houtoven. Een supersnelle pizza maak dan plaatpizza met aubergine en courgette.
Steps
1
Done
|
DeegMeng de gist met lauwwarm water en laat 10 minuten staan. |
2
Done
|
RijzenGa je dezelfde dag nog pizza eten laat het deeg 5-6 uur rijzen op kamertemperatuur. Wil je de volgende dag pizza maken, dan laat je het deeg 2-3 uur rijzen onder folie. Het voordeel van een rijs in de koelkast is dat je een nog soepeler deeg krijgt. |
3
Done
|
TomatensausMaak het recept basis tomatensaus. (zie link in verhaal) |
4
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 225 graden. |
5
Done
|
PizzaDe pizza deegjes staan klaar en je kunt ze klaar maken voor de oven. |
6
Done
|
OvenZet de pizza in de op 225 graden voorverwarmde oven. |