0 0
Mini pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Deeg
200 gr Bloem type ‘OO‘ of patent bloem
200 gr Semolina bloem
30 gr Roomboter
70 ml Lauw water
200 ml Volle melk kamertemperatuur
2 gr Halve theelepel Droge gist
1 el Zout
Topping
zie link in verhaal 1 X recept basis tomatensaus
2 bol Buffalo mozzarella of gewone mozzarella
1 tl Oregano
klein scheutje Olijfolie
optioneel Zwarte olijven
Paar eetlepel Volle melk

Mini pizza

De lekkerste kleine pizzaatjes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Topping

Directions

Share

Mini pizza!

Vandaag deze overheerlijke mini pizza, en niet zomaar een pizza..

Deze beauties eten ze op Sicilië. Het deeg van deze Pizzette Siciliane is niet hetzelfde als de gewone pizza. Wij vinden het meer een brioche deeg dus verwacht geen krokante bodem. Het zijn klassieke kleine pizza’s die je eet bij de borrel of bij de lunch. Ook worden ze vaak gemaakt bij kinderpartijtjes want elke kind smult hiervan. De topping is heel eenvoudig, maar wil je wat meer variatie dan kun je alle kanten op. Dit keer hebben we de simpele  versie met rode basis tomatensaus en mozzarella gemaakt. We hebben nog steeds een bos wilde oregano uit Sicilië en die maakt het feestje compleet. Ook een paar met olijfjes smaakt het geweldig!

Tijdens het kijken van oude foto’s kwamen we een foto tegen van één van onze vakanties op Sicilië. Op deze foto waren Mariëlla en haar broertje nog klein en wellicht nog nooit op Sicilië geweest. Voordat we naar het strand gingen kochten we vaak deze pizza’s bij een bakkertje. We kunnen nu nog de smaak van de simpele pizza met tomaat en mozzarella herinneren, en brengt een glimlach op ons gezicht.

DEEG

Het deeg bevat twee soorten bloem, namelijk de gewone bloem ( liefst OO bloem), samen met semola, de bloem die we ook voor pastadeeg gebruiken. Er gaat melk en water bij maar ook roomboter. In Italië gebruiken ze liever reuzel, het niervet van een varken. Reuzel is lastig te vinden hier maar heel goed vervangbaar door roomboter. Het deeg maak je liefst een dag van te voren, zodat het een nachtje kan rijzen in de koelkast.

Liever een pizza uit de oven, kijk snel naar pizza uit de houtoven. Een supersnelle pizza maak dan plaatpizza met aubergine en courgette.

Steps

1
Done

Deeg

Meng de gist met lauwwarm water en laat 10 minuten staan.
Meng de 2 soorten bloem met de zachte roomboter. Dit kun je met een deeghaak met keuken machine maar ook met de hand doen. Voeg het water met gist toe gevolgd door de lauwe melk.
Na het mengen voeg je het zout toe.
Kneed dit zeker 10 minuten totdat je een mooi compact deeg hebt. Is het te plakkerig dan doe je ietsje bloem erbij, is het te stug dan mag er ietsje water bij.
Je wilt een elastische deegbal. Duw een vinger zachtjes in het deeg en wanneer het deeg mooi terugveert dan is het goed.
Leg de bal in kom die met ietsje olijfolie in ingesmeerd.
Dek deze af met plastic folie of zoals wij doen met een badmuts.

2
Done

Rijzen

Ga je dezelfde dag nog pizza eten laat het deeg 5-6 uur rijzen op kamertemperatuur.
Hierna verdeel je het deeg in 8 stukken, draait er balletjes van die je uitrolt tot een kleine pizza vorm van Ongeveer 12 cm. Deze laat je nog een uurtje rijzen onder folie.

Wil je de volgende dag pizza maken, dan laat je het deeg 2-3 uur rijzen onder folie.
Het mag daarna in dezelfde kom verder rijzen in de koelkast.
De volgende dag verdeel de bal in 8 stukken en draait er balletjes van die uitrolt tot de gewenste pizza vorm. Laat dit nog 2-3 uur rijzen onder folie.

Het voordeel van een rijs in de koelkast is dat je een nog soepeler deeg krijgt.

3
Done

Tomatensaus

Maak het recept basis tomatensaus. (zie link in verhaal)
Je gebruikt uiteindelijk de helft van deze saus, dus vries de rest in voor en volgende keer of gebruik voor een lekker bordje pasta.

4
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 225 graden.

5
Done

Pizza

De pizza deegjes staan klaar en je kunt ze klaar maken voor de oven.
Duw het midden van de pizza een beetje in zodat je een iets hogere rand krijgt.
Deze vul je met een klein laagje tomatensaus. Olijfjes erop is lekker net als wat parmaham
Hierop wat blokjes mozzarella en wat oregano erover.
Smeer de rand in met een kwastje met melk.

6
Done

Oven

Zet de pizza in de op 225 graden voorverwarmde oven.
Bak ze in ongeveer in 25 minuten af.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aubergine pizza
previous
Aubergine pizza
risotto met aardbeien
next
Risotto met aardbeien
aubergine pizza
previous
Aubergine pizza
risotto met aardbeien
next
Risotto met aardbeien

Add Your Comment