0 0
Melanzane alla parmigiana uit de airfryer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
2 bollen Mozzarella
Scheut Olijfolie
400 ml passata
Klein beetje Zout
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
15 blaadjes verse basilicum

Melanzane alla parmigiana uit de airfryer

Lekker snel smullen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Melanzane alla parmigiana uit de airfryer!

Een gerechtje waar je ons ‘s nachts voor wakker kunnen maken is melanzane alla parmigiana. Een waanzinnig Italiaans recept van onze Siciliaanse Nonna. Wanneer je dit een keer gegeten hebt wil je nooit meer anders. Degene die dit ooit heeft gemaakt weet dat het bakken van al die aubergine nog wel een werkje is. Wij zijn het inmiddels gewend gewend en heb het er zeker voor over want een schaal vol is het lekkerste wat er bestaat.

Airfryer

Omdat we regelmatig de airfryer gebruiken bedachten we dat dit ook op een snelle manier kan. Leuk om dit een keer te proberen. Eerst maar eens kijken of we een klein rond schaaltje in de kast hadden die precies past in de airfryer. Gelukkig gevonden maar ik geloof ook dat er van dit formaat aluminium bakjes te koop zijn.
Wij schillen altijd de aubergine en nu in ronde plakjes in plaats van overdwars. Het bakken van deze plakjes gaat supersnel. We willen ze wel een beetje zacht en gieten er ook wat  olijfolie over.

Makkelijke tomatensaus

Omdat het een snelle versie wordt gebruiken we een basis passata tomatensaus. Natuurlijk kun je onze basis tomatensaus van tevoren klaarmaken. Perfecto voor dit gerecht.

Kaas

Om het geheel was smeuïger te maken gebruiken we naast parmezaanse kaas ook mozzarella. Dit werkt fantastisch. Met extra basilicum tussen de laagjes en ietsje zout toveren we in minder dan 25 minuten een perfecte melanzane alla parmigiana uit de airfryer. Pssst hier een leuk filmpje van het maken.

De versie van vandaag is met mozzarella zoals de melanzane alla parmigiana uit Napels. Wij zijn zelf heel tevreden over dit recept. Het is een snelle manier en handig wanneer je niet zoveel tijd hebt. Heb je wel tijd dan gaat onze voorkeur uit naar het authentieke recept. Je zal merken dat de smaken van Parmezaanse kaas en aubergine gegaard nog meer intrekken.

*inspo @lifeechiara

Steps

1
Done
15 minuten

Aubergine

Schil de aubergine en snijd deze in ronde dunne plakjes.
Leg deze in laagjes in de airfryer. Schenk wat olijfolie over alle plakjes.
Bak deze 15 minuten op 200 °C en hussel ze halverwege even om.

2
Done
3 minuten

Laagjes

Neem een bakje die in de Airfryer past.
Begin met een laagje passata een beetje zout en hierop de gebakken aubergine en wat stukjes mozzarella. Extra basilicum blaadjes is lekker.
Herhaal de laagjes en eindig met tomatensaus, mozzarella en extra parmezaanse kaas en basilicum.

3
Done
10 minuten

Airfryer

Zet het bakje in de airfryer en bak op 180 °C 10 minuten. Wanneer je de bovenlaag met kaas wat meer doorbakken wilt bak dan iets langer.

4
Done

Tip

Handig om aluminium folie bakjes te gebruiken.
Deze passen vaak in de airfryer.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kip saltimbocca
previous
Kip saltimbocca
dunne bieflappen uit Sicilie
next
Dunne bieflappen uit Sicilië
kip saltimbocca
previous
Kip saltimbocca
dunne bieflappen uit Sicilie
next
Dunne bieflappen uit Sicilië

Add Your Comment