Ingredients
-
1 X recept basis tomatensaus
-
4 Aubergine
-
Zout
-
400 ml Olijfolie
-
Bakje Bloem
-
3 Buffalo mozzarella
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
Directions
Melanzane alla parmigiana uit Napels!
De melanzane alla parmigiana uit Napels is weer net even anders dan onze favoriete versie uit Sicilië. Eentje die al lang ontdekt is door onze volgers. Toen we deze vakantie is de buurt van Napels verbleven stond dit gerechtje op de menu kaart te pronken. Aangezien we op doorreis naar Sicilië waren hadden we er wel zin in.
Nu blijkt dat de Napolitanen dit recept hebben overgenomen en er hun eigen versie van hebben gemaakt. Of deze net zo lekker smaakte? Absoluut fantastisch! Wil je weten waar het verschil in zit lees dan verder op de website. Je kunt ook even naar de reels kijken…
Het verschil zit in de gebakken aubergine. Deze hebben ze voor het bakken even ondergedompeld in bloem. Ook gebruiken ze buffel mozzarella in plaats van parmezaanse kaas tussen de lagen. Wel extra parmezaanse kaas erboven op. De vraag is natuurlijk proeft deze aubergine Parmigiana nu veel anders? Eigenlijk niet. Het maken van deze ovenschaal gaat wel iets sneller. Doordat je de aubergine plakken door de bloem haalt bakken ze super snel goudbruin. Een snellere manier dus en dat is eigenlijk wel fijn. Vaak gebruik je wel vier aubergines voor dit gerecht en het bakken ervan kost veel tijd. Vandaag heb ik alleen mozzarella tussen de laagjes gebruikt maar je kunt boven op de mozzarella ook nog wat Parmezaanse kaas doen. Dan smaakt het nog iets pittiger.
Recepten met aubergine
Voor dit recept gebruik je natuurlijk onze basis tomatensaus. De Melanzane alla parmigiana uit Sicilië blijft heerlijk. Deze week maar weer eens maken want de aubergines zijn in het seizoen. Een heerlijke pasta met dezelfde tomatensaus en aubergine is de Siciliaanse Pasta alla Norma. Voor de liefhebbers van courgette hebben we een Courgette alla Parmigiana gemaakt. Kun jij nog kiezen uit al deze heerlijke gerechten?
Steps
1
Done
15 minuten
|
Basis tomatensausGebruik een keer het basis tomatensaus recept. Gebruik vier blikken gepelde tomaten. |
2
Done
15 minuten
|
AubergineSchil de aubergine en snijd deze in plakjes. |
3
Done
15 minuten
|
Aubergine bakkenWentel de aubergine plakken door de bloem. |
4
Done
5 minuten
|
Laagjes makenPak een ovenschaal, (bij voorkeur een ijzeren) en begin met een laagje rode basissaus. |
5
Done
45 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180°. |
6
Done
|
Tips* Je kunt dit gerecht zowel koud als warm eten. |