0 0
Melanzane alla parmigiana uit Napels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Melanzane alla parmigiana uit Napels

Maak ook eens de versie uit Napels

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Melanzane alla parmigiana uit Napels!

De melanzane alla parmigiana uit Napels is weer net even anders dan onze favoriete versie uit Sicilië. Eentje die al lang ontdekt is door onze volgers. Toen we deze vakantie is de buurt van Napels verbleven stond dit gerechtje op de menu kaart te pronken. Aangezien we op doorreis naar Sicilië waren hadden we er wel zin in.

Nu blijkt dat de Napolitanen dit recept hebben overgenomen en er hun eigen versie van hebben gemaakt. Of deze net zo lekker smaakte? Absoluut fantastisch! Wil je weten waar het verschil in zit lees dan verder op de website. Je kunt ook even naar de reels kijken…

 

Het verschil zit in de gebakken aubergine. Deze hebben ze voor het bakken even ondergedompeld in bloem. Ook gebruiken ze buffel mozzarella in plaats van parmezaanse  kaas tussen de lagen. Wel extra parmezaanse kaas erboven op.  De vraag is natuurlijk proeft deze aubergine Parmigiana nu veel anders? Eigenlijk niet. Het maken van deze ovenschaal gaat wel iets sneller. Doordat je de aubergine plakken door de bloem haalt bakken ze super snel goudbruin. Een snellere manier dus en dat is eigenlijk wel fijn. Vaak gebruik je wel vier aubergines voor dit gerecht en het bakken ervan kost veel tijd. Vandaag heb ik alleen mozzarella tussen de laagjes gebruikt maar je kunt boven op de mozzarella ook nog wat Parmezaanse kaas doen. Dan smaakt het nog iets pittiger.

Recepten met aubergine

Voor dit recept gebruik je natuurlijk onze basis tomatensaus. De Melanzane alla parmigiana uit Sicilië blijft heerlijk. Deze week maar weer eens maken want de aubergines zijn in het seizoen. Een heerlijke pasta met dezelfde tomatensaus en aubergine is de Siciliaanse Pasta alla Norma. Voor de liefhebbers van courgette hebben we een Courgette alla Parmigiana  gemaakt. Kun jij nog kiezen uit al deze heerlijke gerechten?

Steps

1
Done
15 minuten

Basis tomatensaus

Gebruik een keer het basis tomatensaus recept. Gebruik vier blikken gepelde tomaten.
(Link staat in het verhaal.)
Je kunt ook een grote fles passata XL gebruiken. Laat dit even koken met basilicum, knoflookteen en olijfolie.

2
Done
15 minuten

Aubergine

Schil de aubergine en snijd deze in plakjes.
Wij schillen de aubergine altijd met een dunschiller.
Strooi er zout over en laat dit een half uur in een zeef uitlekken.
Spoel daarna het zout eraf met water en rol de plakken in een theedoek.
Zo kun je ze makkelijk drogen.

3
Done
15 minuten

Aubergine bakken

Wentel de aubergine plakken door de bloem.
Bak deze goudbruin in olijfolie.

4
Done
5 minuten

Laagjes maken

Pak een ovenschaal, (bij voorkeur een ijzeren) en begin met een laagje rode basissaus.
Gevolgd door een laagje aubergine en stukjes mozzarella.
Herhaal dit met alle gebakken aubergine en eindig met aubergines tomatensaus mozzarella en extra Parmezaanse kaas.

5
Done
45 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.
Bedek de schaal met aluminium folie. De schaal mag 45 minuten in de oven. Verwijder daarna de folie en laat nog 10 minuten garen in de oven.
Je wilt de inhoud vd schaal goed doorbakken, dus wanneer de buiten randjes bijna verbrand zijn mag de schaal uit de oven.
Houd in de gaten want elke oven werkt weer anders.

6
Done

Tips

* Je kunt dit gerecht zowel koud als warm eten.
Heerlijk met een stokbroodje erbij.
* De tweede dag smaakt het nog lekkerder omdat alle smaken goed zijn ingetrokken.
* Heb je nog iets over dan is dit heerlijk om fijn te snijden en door de pasta te roeren. Serveer dit met extra Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijke pasta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aubergine caponata uit Sicilië
previous
Aubergine caponata uit Sicilië
aardbeientaart met room
next
Aardbeientaart met banketbakkersroom
aubergine caponata uit Sicilië
previous
Aubergine caponata uit Sicilië
aardbeientaart met room
next
Aardbeientaart met banketbakkersroom

Add Your Comment