Ingredients
-
200 gram kipfilet
-
5 plakjes parmaham
-
5 blaadjes salie
-
Naar smaak zout en peper
-
50 gram roomboter
-
1 eetlepel bloem
-
1/2 glas witte wijn
-
1 citroen
-
Half blokje kip bouillonblokje
-
50 ml heet water
Directions
Kip saltimbocca!
Waarschijnlijk kent iedereen de Italiaanse saltimbocca wel. In Italië wordt dit gerecht veel met kalfsvlees gegeten maar wij gebruiken vandaag kip. De verrukkelijk kip saltimbocca hebben we gemaakt op de prachtige barbecue van @campingaz_benelux die de hele zomer al veel wordt gebruikt.
Deze nieuwe ‘Made in Italy’ barbecue heeft naast de grill ook een kookplaat, er is veel extra veel ruimte om niet alleen een stuk vlees te grillen. Super handig wanneer je een gehele maaltijd wil koken. Eigenlijk is het een kleine kookstudio die je ook heel makkelijk kan verplaatsen buiten.
Nadat dat we het stukje platgeslagen kip gaan bakken steken we een plakje parmaham en salieblaadje op de kip. Je kunt de kip prima grillen op de grillplaat maar vandaag kiezen we ervoor om het hele gerecht in de handige Culinary Modular Paella Pan te maken. Deze pan kun je er extra bij bestellen. Wij gebruiken deze al regelmatig voor vele eenpansgerechten.
Na het aanbakken van het stukje kip mag deze even garen in een fantastische saus van roomboter en citroensap. Krijg jij al trek?
Zin in nog een complete maaltijd op de barbecue probeer eens de risotto met nduja garnalen.
- Elektrische ontsteking biedt handige verlichting met meegeleverde batterijen
- InstaClean™-systeem: verwijder alle vaatwasmachinebestendige items in minder dan 60 seconden. Ze zijn zo groot dat ze in een standaard vaatwasser passen.
- Krachtige en duurzame roestvrijstalen branders
- Even heat-technologie zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling
- Krachtige zijbrander voor het bereiden van sauzen of het koken van andere bijgerechten
Steps
1
Done
|
Kip |
2
Done
7 minuten
|
BakkenNeem 2 eetlepel roomboter en verhit dit in de paella pan. |