0 0
Pasta salade alla Norma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
150 ml zonnebloem of olijfolie
150 gram Kleine tomaatjes
150 gram Pasta
15 blaadjes Basilicum
50 gram Geraspte parmezaanse kaas
Dressing
50 ml Olijfolie
3 eetlepel Balsamico
Naar smaak Zout en peper

Pasta salade alla Norma

Een perfecte zomerse salade.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Pasta salade alla Norma!

Pasta alla Norma is een pasta waar we dol op zijn. Natuurlijk komt dit recept uit Sicilië en smaakt altijd geweldig de hele zomer lang. Wanneer het hoogzomer is heb je niet altijd trek in een warme maaltijd. Wij besloten een pasta salade alla Norma te maken. Natuurlijk met aangebakken blokjes aubergine. Gehalveerde tomaatjes en een heerlijke dressing met de mooiste olijfolie en balsamico. Natuurlijk toppen we dit af met wat ricotta salata. Dit is een gezouten ricotta kaas die je alleen op Sicilië vindt. Gelukkig hadden we hier nog iets van in de vriezer maar je kunt natuurlijk ook een Parmezaanse kaas gebruiken. Geen enkel probleem.

Deze zomerse salade is super makkelijk te maken. Verdubbel het recept en je hebt direct een fantastische salade voor bij de barbecue. Eentje die zeker gegeten zal worden. Wij aten dit als lunch gerecht maar zal niet misstaan als gezonde maaltijd. Kijk snel naar het how to make filmpje!
Onze pasta pomodorini met ricotta salata kun je eigenlijk ook als salade maken.

Waar komt de naam Norma vandaan?

De naam “pasta alla Norma” komt van de opera “Norma” van de beroemde Italiaanse componist Vincenzo Bellini. Het gerecht is afkomstig uit Sicilië, waar Bellini vandaan komt. Het wordt gezegd dat het gerecht werd gecreëerd ter ere van de opera en dat de smaken en ingrediënten ervan de ziel van de Siciliaanse keuken weerspiegelen. Het combineert aubergine, tomatensaus, ricotta en basilicum tot een heerlijke pasta. Wat zullen we dit vaak gegeten hebben. Niet alleen thuis maar bij alle tantes en ooms op Sicilië.

Zin gekregen zomerse salades? We hebben er genoeg!

koude kip salade met limoendressing, Caesar salade wraps met kip die is zeker eentje uit de top drie.

Ook zijn Burrata salade met aardbei en kiwibes, een heerlijke frisse variatie. 3 x zomerse salades of een herfst salade met pompoen, spinazie en courgette

 

Steps

1
Done

Aubergine

Snijd de aubergine in blokjes.
Wil je het bittere vocht eruit, strooi er wat zout over en laat 30 minuten staan.
Spoel de blokjes daarna af met water en droog in een theedoek. (Je kunt dit overslaan).
Bak deze in royaal olijf of zonnebloemolie.
Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier.

2
Done

Tomaten

Snijd de tomaatjes in vieren.

3
Done

Dressing

Meng olijfolie met balsamico, zout en peper.

4
Done

Pasta

Kook de pasta met een eetlepel zout.
Giet de pasta en laat 5 minuten afkoelen en roer de dressing erdoor.

5
Done

Salade

Roer vervolgens de gebakken aubergine en tomaatjes erdoor.
Scheur basilicumblaadjes en roer deze erdoor.
Eindig met geraspte parmezaanse kaas of ricotta salata.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pizza op de barbecue
kip saltimbocca
next
Kip saltimbocca
previous
Pizza op de barbecue
kip saltimbocca
next
Kip saltimbocca

Add Your Comment