Ingredients
-
1 Aubergine
-
150 ml zonnebloem of olijfolie
-
150 gram Kleine tomaatjes
-
150 gram Pasta
-
15 blaadjes Basilicum
-
50 gram Geraspte parmezaanse kaas
-
Dressing
-
50 ml Olijfolie
-
3 eetlepel Balsamico
-
Naar smaak Zout en peper
Directions
Pasta salade alla Norma!
Pasta alla Norma is een pasta waar we dol op zijn. Natuurlijk komt dit recept uit Sicilië en smaakt altijd geweldig de hele zomer lang. Wanneer het hoogzomer is heb je niet altijd trek in een warme maaltijd. Wij besloten een pasta salade alla Norma te maken. Natuurlijk met aangebakken blokjes aubergine. Gehalveerde tomaatjes en een heerlijke dressing met de mooiste olijfolie en balsamico. Natuurlijk toppen we dit af met wat ricotta salata. Dit is een gezouten ricotta kaas die je alleen op Sicilië vindt. Gelukkig hadden we hier nog iets van in de vriezer maar je kunt natuurlijk ook een Parmezaanse kaas gebruiken. Geen enkel probleem.
Deze zomerse salade is super makkelijk te maken. Verdubbel het recept en je hebt direct een fantastische salade voor bij de barbecue. Eentje die zeker gegeten zal worden. Wij aten dit als lunch gerecht maar zal niet misstaan als gezonde maaltijd. Kijk snel naar het how to make filmpje!
Onze pasta pomodorini met ricotta salata kun je eigenlijk ook als salade maken.
Waar komt de naam Norma vandaan?
De naam “pasta alla Norma” komt van de opera “Norma” van de beroemde Italiaanse componist Vincenzo Bellini. Het gerecht is afkomstig uit Sicilië, waar Bellini vandaan komt. Het wordt gezegd dat het gerecht werd gecreëerd ter ere van de opera en dat de smaken en ingrediënten ervan de ziel van de Siciliaanse keuken weerspiegelen. Het combineert aubergine, tomatensaus, ricotta en basilicum tot een heerlijke pasta. Wat zullen we dit vaak gegeten hebben. Niet alleen thuis maar bij alle tantes en ooms op Sicilië.
Zin gekregen zomerse salades? We hebben er genoeg!
koude kip salade met limoendressing, Caesar salade wraps met kip die is zeker eentje uit de top drie.
Ook zijn Burrata salade met aardbei en kiwibes, een heerlijke frisse variatie. 3 x zomerse salades of een herfst salade met pompoen, spinazie en courgette
Steps
1
Done
|
AubergineSnijd de aubergine in blokjes. |
2
Done
|
TomatenSnijd de tomaatjes in vieren. |
3
Done
|
DressingMeng olijfolie met balsamico, zout en peper. |
4
Done
|
PastaKook de pasta met een eetlepel zout. |
5
Done
|
Salade |