0 0
Pizza op de barbecue

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pizza deeg
500 gram Bloem Liefst type 00
350 ml Lauwwarm water
2 gram Droge gist
5 gram Fijn zeezout
Tomatensaus
2 blikjes Gepelde tomaten
2 gram Zout
Extra
3 bollen Mozzarella
1 blikje Artisjokken harten
1 theelepel Oregano
100 gram geraspte parmezaanse kaas
3 takjes verse basilicum

Pizza op de barbecue

Pizza van de BBQ? Perfecto!!

Cuisine:

Ingredients

  • Pizza deeg

  • Tomatensaus

  • Extra

Directions

Share

Pizza op de barbecue!

Roept er iemand pizza, dan staan wij eigenlijk altijd vooraan. Als er iets is wat wij verrukkelijk vinden dan is het pizza en zeker eentje die je thuis kan maken. Wij vonden het een super leuke uitdaging om een pizza op de barbecue te maken. De Campingaz barbecue staat al weer een poosje te shinen op ons terras. Op José haar terras dan want Mariëlla heeft helaas geen tuintje. Een ding is zeker. Wanneer dat het wel het geval is dan verhuisd deze geweldige stoere Italiaanse barbecue naar haar plekje.

Het fijne van deze barbecue is dat deze multi functioneel is. Er zijn verschillende accessoires die je erbij kunt aanschaffen. Hierdoor kun je niet alleen een stukje vlees bakken maar gewoon hele gerechten bereiden. En daar houden we van! Wanneer het een mooie zomerdag is en het zonnetje schijnt,  zijn wij niets liever dan lekker buiten. Samen kokkerellen en eten rond om de barbecue. Omdat wij ook een pizzasteen hebben gekregen, moesten we die gewoon proberen. Deze Culinary Modular Pizza Stone heeft natuurlijk een goed pizzadeeg recept nodig. Een goede basis is tenslotte het halve werk.

Na het maken van de pizza gaan wij de barbecue flink opstoken. Dit gaat supersnel wanneer je de barbecue gesloten houdt. Wanneer de temperatuur van de barbecue rond de 300° C is schuiven we onze pizza op de barbecue. We hebben gekozen voor een lekkere simpele pizza met onze basis tomatensaus, mozzarella en artisjok. Nog geen 10 minuten later kunnen we aanvallen. Bij de pizzasteen zit een handig schepje om de pizza er af te schuiven en dat werkt perfect.
Nu zijn jullie natuurlijk heel nieuwsgierig of wij deze pizza oké vonden. We hebben beiden enorm gesmikkelt en de grootste test was of ook Mario deze pizza lekker vond. We kregen een dikke 10 en hebben snel er nog een paar bij gemaakt.

Heb je al onze andere heerlijke recepten gezien die we gemaakt hebben op de barbecue? Kijk eens snel naar de risotto met nduja garnalen en de cotelette alla Siciliana.

 

Steps

1
Done

Pizza deeg

Los het zout op in het lauwwarme water.
Neem 0,5 gram gist ( 1/2 van 1/4 theelepel)
Voeg het gist toe aan het water en laat een minuut hydrateren.
Daarna goed roeren tot het is opgelost. Voeg de bloem toe en meng met je hand een kleine minuut. Knijp en vouw het deeg tot één geheel.
Laat dit 25 minuten staan.

Daarna kneed je het weer een minuut op een licht met bloem bestoven werkblad.
Maak een gladde bol met de naad naar onderen en leg dit in een met olijfolie ingevette tegen kom.
Dek dit af met een stuk plasticfolie of vochtige theedoek. Laat 1 1/2 uur rusten op kamertemperatuur.

Bollen maken.

Verdeel het deeg in vier gelijke stukken.
Hier maak je met beide bebloemde handen een bolletje van.
Trek het deeg ietsje uit elkaar en vouw de buitenkanten naar binnen. Trek de andere zijkanten ook weer iets uit elkaar en van jou naar binnen.
Zo krijg je een gladde kant waarbij je de naden naar binnen duwt.
Leg de bollen in een bak die je goed kunt afsluiten.
Strooi wat bloem op de bollen en laat 4 tot 6 uur rusten op kamertemperatuur.
(Je kunt de bollen ook in de koelkast laten rusten. Zorg wel dat je ze na het voor het bakken een paar uur op kamertemperatuur laat komen)

2
Done

Tomaten saus

Doe twee blikken gepelde tomaten samen met het zout in een blender of door een pureer zeef.

3
Done

Pizza bakken

Zorg dat de pizzasteen op de barbecue ligt. Stook de barbecue op naar minimaal 300° C.
Dit gaat het snelst wanneer je de klep sluit.
Rol de deegbol uit met behulp van een deegroller tot een dunne pizza.

4
Done

Pizza bekleden

Neem een goed bebloemde pizzaschep en leg daar het deeg op.
Smeer een dun laagje tomatensaus op het deeg.
Halveer de artisjokken en verdeel op de pizza.
Vervolg met een paar plakjes mozzarella ietsje Parmezaanse kaas en wat gedroogde oregano.
Schuif de pizza op de pizzasteen en sluit de klep.
Na ongeveer 8 tot 10 minuten is de pizza klaar.

5
Done

Serveren

Serveer met wat extra basilicumblaadjes erop.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tafelzuur van allerlei groenten
previous
Tafelzuur van allerlei groenten
pasta salade alla Norma
next
Pasta salade alla Norma
tafelzuur van allerlei groenten
previous
Tafelzuur van allerlei groenten
pasta salade alla Norma
next
Pasta salade alla Norma

Add Your Comment