Ingredients
-
Pizza deeg
-
500 gram BloemLiefst type 00
-
350 ml Lauwwarm water
-
2 gram Droge gist
-
5 gram Fijn zeezout
-
Tomatensaus
-
2 blikjes Gepelde tomaten
-
2 gram Zout
-
Extra
-
3 bollen Mozzarella
-
1 blikje Artisjokken harten
-
1 theelepel Oregano
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
3 takjes verse basilicum
Directions
Pizza op de barbecue!
Roept er iemand pizza, dan staan wij eigenlijk altijd vooraan. Als er iets is wat wij verrukkelijk vinden dan is het pizza en zeker eentje die je thuis kan maken. Wij vonden het een super leuke uitdaging om een pizza op de barbecue te maken. De Campingaz barbecue staat al weer een poosje te shinen op ons terras. Op José haar terras dan want Mariëlla heeft helaas geen tuintje. Een ding is zeker. Wanneer dat het wel het geval is dan verhuisd deze geweldige stoere Italiaanse barbecue naar haar plekje.
Het fijne van deze barbecue is dat deze multi functioneel is. Er zijn verschillende accessoires die je erbij kunt aanschaffen. Hierdoor kun je niet alleen een stukje vlees bakken maar gewoon hele gerechten bereiden. En daar houden we van! Wanneer het een mooie zomerdag is en het zonnetje schijnt, zijn wij niets liever dan lekker buiten. Samen kokkerellen en eten rond om de barbecue. Omdat wij ook een pizzasteen hebben gekregen, moesten we die gewoon proberen. Deze Culinary Modular Pizza Stone heeft natuurlijk een goed pizzadeeg recept nodig. Een goede basis is tenslotte het halve werk.
Na het maken van de pizza gaan wij de barbecue flink opstoken. Dit gaat supersnel wanneer je de barbecue gesloten houdt. Wanneer de temperatuur van de barbecue rond de 300° C is schuiven we onze pizza op de barbecue. We hebben gekozen voor een lekkere simpele pizza met onze basis tomatensaus, mozzarella en artisjok. Nog geen 10 minuten later kunnen we aanvallen. Bij de pizzasteen zit een handig schepje om de pizza er af te schuiven en dat werkt perfect.
Nu zijn jullie natuurlijk heel nieuwsgierig of wij deze pizza oké vonden. We hebben beiden enorm gesmikkelt en de grootste test was of ook Mario deze pizza lekker vond. We kregen een dikke 10 en hebben snel er nog een paar bij gemaakt.
Heb je al onze andere heerlijke recepten gezien die we gemaakt hebben op de barbecue? Kijk eens snel naar de risotto met nduja garnalen en de cotelette alla Siciliana.
Steps
1
Done
|
Pizza deegLos het zout op in het lauwwarme water. Daarna kneed je het weer een minuut op een licht met bloem bestoven werkblad. Bollen maken. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken. |
2
Done
|
Tomaten sausDoe twee blikken gepelde tomaten samen met het zout in een blender of door een pureer zeef. |
3
Done
|
Pizza bakkenZorg dat de pizzasteen op de barbecue ligt. Stook de barbecue op naar minimaal 300° C. |
4
Done
|
Pizza bekledenNeem een goed bebloemde pizzaschep en leg daar het deeg op. |
5
Done
|
ServerenServeer met wat extra basilicumblaadjes erop. |