0 0
Nectarine granita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
7 Nectarine
1 Citroen
400 ml Lauwwarm water
150 gram Suiker

Nectarine granita

Lekker hoor die nectarine smaak!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Nectarine granita!

Als er iets lekker is met het warme weer zijn het wel Siciliaanse granita ijsjes. De Sicilianen eten dit ijs met en een  brioche col tuppo.  Leuk om een keer te maken wanneer je ijs met brood wilt haha. Het klinkt een gekke combinatie maar smaakt werkelijk fantastisch!

Nectarine granita ijs is een verfrissend Italiaans dessert dat bestaat uit bevroren water gemengd met suiker en een smaakstof zoals vruchtensap, koffie of siroop. Het heeft een korrelige textuur, vergelijkbaar met een sorbet, maar het wordt op een andere manier bereid.

Tijd om weer eens een smaakje te maken en dit keer kiezen we voor lekkere rijpe nectarines.

Om granita-ijs te maken, maken we eerst een zoete vloeistof door suiker op te lossen in water en vervolgens doen we de geschilde nectarines erbij. Even in de blender en de basis staat klaar.
Dit mengsel wordt vervolgens in een ondiepe bak gegoten en in de vriezer geplaatst. Oké nu even de timer zetten want je wilt elk uur even met een vork erdoor om ijskristallen te vormen. Dit zorgt voor de karakteristieke korrelige textuur van granita.

Na het bevriezen wordt het granita-ijs geserveerd door het schrapen van het ijsmengsel met een vork. Het resultaat is een verfrissend en licht dessert dat perfect is om van te genieten op warme zomerdagen. Granita-ijs maken we elke zomer wel. Er staat al een koffie granita, een sangria granita en natuurlijk een Siciliaanse citroen granita online. Eigenlijk is dit onze meest favoriete smaak. Alhoewel deze met nectarine ook verrukkelijk is. Lees hier waar je de lekkerste granita op Sicilië kan eten.

Dit keer hebben we geprobeerd er minder suiker door te doen. Tja je wilt ook wel een beetje gezond ijs toch? Eerst maar even proeven maar de smaak was niet optimaal en vervolgens een portie met extra suiker gemaakt. Deze was perfecto!
Conclusie; sommige gerechten moet je niet willen veranderen.

Steps

1
Done
1 minuut

Water suiker

Los de suiker op in lauw water.

2
Done

Nectarine citroen

Verwijder de schil en pit.
Snijd in vieren.
Pers een kleine citroen uit, schenk door een zeefje.

3
Done
2 minuten

Pureren

Meng alles in een keukenmachine, blender of met staafmixer.

4
Done
4 uur

Vriezen

Doe alles in een ijzeren bak ( ik had cakeblik gebruikt) en vries in.
Haal na een uur uit de vries en schraap met een vork door het ijs.
Dit herhaal je elk uur tot het bijna helemaal bevroren is.

5
Done

Serveren

Serveer in een glas met lepeltje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
caprese stokbrood met courgette pesto
previous
Caprese stokbrood met courgette pesto
Zongedroogde tomaatjes uit de oven
next
Gedroogde tomaatjes uit de oven
caprese stokbrood met courgette pesto
previous
Caprese stokbrood met courgette pesto
Zongedroogde tomaatjes uit de oven
next
Gedroogde tomaatjes uit de oven

Add Your Comment