0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml Water
250 ml Citroensap 6 citroenen
175 gram Suiker
Siciliaanse citroen granita

Siciliaanse citroen granita

De lekkerste Granita uit Sicilië

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Siciliaanse citroen granita!

Als er iets typisch Siciliaans is is het wel Granita  al Limone. Overal op Sicilië vind je de karretjes op straat met dit verrukkelijke ijsje. Altijd lastig kiezen want het komt in vele smaken.

Onze absolute favoriet is de citroen, maar mandorle, amandelsmaak is een heerlijke tweede keus. Vroeger groeide de Siciliaanse kinderen hier mee op. Het granita mannetje kwam sochtends langs de deuren en serveerde dit met een broodje . Dit broodje heet ‘ Brioche col Tuppo’ en dankt zijn naam aan het kleine hoedje erboven op.
Tegenwoordig eet men dit ijs met broodje de hele dag door.

Het recept bestaat uit drie ingrediënten: water, citroensap en suiker. Niet echt ingewikkeld dus. De verhoudingen zijn in veel recepten verschillend, je moet zelf je favoriete combinatie zoeken. Wij doen er gemiddeld iets minder suiker in want een klein zuurtje vinden wij verrukkelijk.

Ben je niet van de citroen probeer eens de koffie granita met slagroom… ook BELLISSIMA!

Steps

1
Done
5 minuten

Water en suiker

Verwarm het water samen met de suiker zodat het suiker oplost.

2
Done
2 minuten

Citroen

Pers de citroenen. Schenk het sap door een zeefje en schenk dit bij het suikerwater.

3
Done
4 uur

Vriezen

Doe je mengsel in een bak in de vriezer. Na ongeveer 45 minuten roer je met een vork door het bevroren water. Herhaal dit elke 45 minuten. Je zal merken afhankelijk van hoe snel de vriezer vriest dat na vier uur je ijsmengsel klaar is. Het is nu een bevroren fluffy substantie. Wanneer je een blender of keukenmachine hebt dan mag het nog een even goed gemixt worden voor een nog romigere granita.

4
Done
2 minuten

Serveer

Serveer dit in een mooi glaasje met eventueel wat citroensap en klein mintblaadjes. Helemaal leuk is dit om met een brioche col tuppobroodje te serveren,de link hiervan staat in het verhaal hierboven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Brioche con tuppo
previous
Brioche col tuppo
Koffie granita
next
Koffie Granita
Brioche con tuppo
previous
Brioche col tuppo
Koffie granita
next
Koffie Granita

Add Your Comment