Ingredients
-
500 ml Water
-
250 ml Citroensap6 citroenen
-
175 gram Suiker
Directions
Siciliaanse citroen granita!
Als er iets typisch Siciliaans is is het wel Granita al Limone. Overal op Sicilië vind je de karretjes op straat met dit verrukkelijke ijsje. Altijd lastig kiezen want het komt in vele smaken.
Onze absolute favoriet is de citroen, maar mandorle, amandelsmaak is een heerlijke tweede keus. Vroeger groeide de Siciliaanse kinderen hier mee op. Het granita mannetje kwam sochtends langs de deuren en serveerde dit met een broodje . Dit broodje heet ‘ Brioche col Tuppo’ en dankt zijn naam aan het kleine hoedje erboven op.
Tegenwoordig eet men dit ijs met broodje de hele dag door.
Het recept bestaat uit drie ingrediënten: water, citroensap en suiker. Niet echt ingewikkeld dus. De verhoudingen zijn in veel recepten verschillend, je moet zelf je favoriete combinatie zoeken. Wij doen er gemiddeld iets minder suiker in want een klein zuurtje vinden wij verrukkelijk.
Ben je niet van de citroen probeer eens de koffie granita met slagroom… ook BELLISSIMA!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Water en suikerVerwarm het water samen met de suiker zodat het suiker oplost. |
2
Done
2 minuten
|
CitroenPers de citroenen. Schenk het sap door een zeefje en schenk dit bij het suikerwater. |
3
Done
4 uur
|
VriezenDoe je mengsel in een bak in de vriezer. Na ongeveer 45 minuten roer je met een vork door het bevroren water. Herhaal dit elke 45 minuten. Je zal merken afhankelijk van hoe snel de vriezer vriest dat na vier uur je ijsmengsel klaar is. Het is nu een bevroren fluffy substantie. Wanneer je een blender of keukenmachine hebt dan mag het nog een even goed gemixt worden voor een nog romigere granita. |
4
Done
2 minuten
|
ServeerServeer dit in een mooi glaasje met eventueel wat citroensap en klein mintblaadjes. Helemaal leuk is dit om met een brioche col tuppobroodje te serveren,de link hiervan staat in het verhaal hierboven. |