• Home
  • BBQ
  • Tafelzuur van allerlei groenten
0 0
Tafelzuur van allerlei groenten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Rode ui
1 komkommer
1 courgette Gele
1 Wortel
2 Paprika Rood en geel
250 ml Kruidenazijn Tromp & Rueb
250 ml Warm water
2 eetlepel Suiker
Paar takjes Rozemarijn

Tafelzuur van allerlei groenten

Een kleurrijk tafereel!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Tafelzuur van allerlei groenten!

Ben jij ook fan van tafelzuur dan hebben we de leukste en lekkerste groente bij elkaar voor je. Bij de Queens is waarschijnlijk alleen Jo gek van dit spul. Mariëlla en Mario gruwelen hiervan haha. Tegenwoordig dan. Ik weet namelijk dat Mariella als klein meisje het zuur van de komkommers gewoon op dronk. Misschien moet ze toch dit weer een keer proberen.

Pride

Afgelopen weekend liep we weer een lekker rondje door de Amsterdamse stad en zag de gekleurde regenboog vlaggen al weer hangen. Deze week is namelijk weer PRIDE! Een groot feest van de LGBTQ+-gemeenschap, waar iedereen samenkomt om gelijkheid, acceptatie en diversiteit te vieren. De stad wordt dan massaal bezocht en tijdens de canal parade varen er de meest kleurrijke boten door de grachten.

Het leek ons leuk om deze kleuren te verwerken in het tafelzuur. Gelukkig zijn er vele gekleurde groenten te vinden alleen blauw was wel een beetje lastig haha. Vandaar de kleur blauw als bloemetje erbij. We hebben hier een leuk filmpje van!

Manieren van snijden

Tafelzuur van allerlei groenten is ontzettend makkelijk te maken. Wij hebben al eerder de ingemaakte rode ui verwerkt en courgette komkommer in het zuur. Verwerk je eigen favoriete groente erin. Wij hebben gele courgette en  paprika, groene komkommer, oranje wortel, en rode paprika gebruikt.
De meeste groenten zijn gesneden op de mandoline en in sliertjes met een spiraal snijder. Heb je deze niet dan kun je de groenten ook in flinterdunne plakjes snijden of met een kaasschaaf aan linten snijden.

Inmaken

Om het zuur te maken, gebruiken we een mengsel van kruidenazijn, water en wat suiker. Door het gebruik van de kruidenazijn krijgt het al een fijne smaak. Je kunt altijd extra smaakjes toevoegen zoals verse rozemarijn en andere verse kruiden. Peperkorrels of rode peper is ook een heerlijke smaakmaker. Reinig de pot altijd goed van tevoren zodat je dit zuur een paar maanden kunt bewaren in de koelkast.

Probeer ook eens ingemaakte citroenen.

 

 

Steps

1
Done

Pot

Gebruik een weckpot/inmaakpot.
Spoel deze goed uit met kokend water en azijn of soda.
Na her afspoelen laat je ze op de kop drogen op een schoon handdoek.

2
Done

Groenten

Snijd al de groenten in dunne plakjes, dunne linten met kaasschaaf of schaaf met een mandoline.
Je kunt ook sliertjes snijden met een spiraal snijder.

3
Done

Laagjes

Doe de groenten in de pot.
Vandaag mooie gekleurde regenboog laagjes.

4
Done

Inmaken

Meng het warme water met suiker en laat het oplossen. Breng dit aan de kook.
Voeg azijn toe en roer door.
Giet dit in de pot totdat de groenten onder water staan.
Sluit de pot wanneer de vloeistof afgekoeld is.

5
Done

Bewaren

Dit blijft een paar maanden goed in de koelkast.
Heerlijk als salade of extra bijgerecht.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta met tomaat en sperziebonen
previous
Pasta met tomaat en sperziebonen
next
Pizza op de barbecue
Pasta met tomaat en sperziebonen
previous
Pasta met tomaat en sperziebonen
next
Pizza op de barbecue

Add Your Comment