0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Caesar dressing
1 Ei dooier
1 grote teen knoflook
3 Ansjovis filets
1 eetlepel Citroensap
1 theelepel Worcester saus
1 theelepel Dyon mosterd
30 ml Olijfolie
30 ml Yoghurt Optioneel
Naar smaak Zwarte peper
Extra
Kip
400 gram Kipfilets
50 gram Paneermeel
Vers paar takjes of gedroogd 1 eetlepel Peterselie
3 eetlepel Parmezaanse kaas Geraspt
1 eieren
naar smaak Zout
3 eetlepel Citroensap
Flinke scheut Zonnebloem olie
Extra
3 little gems Romeinse sla
Handje geschaafd Parmezaanse kaas
Halve komkommer
Caesar salade wraps met kip

Caesar salade wraps met kip

Caesar Salad wrap met kip

Cuisine:

Ingredients

  • Caesar dressing

  • Extra

  • Extra

Directions

Share

Caesar salade wraps met kip!

Wist je dat de Caesar Salade bedacht is door een Italiaanse chef genaamd Caesar Cardini?
Dat wisten wij ook niet maar wat wij wel weten is dat ik (José)  hier dol op is.

Voor het eerst gegeten, misschien wel 25 jaar geleden gegeten in Amerika in de tijd dat ik  werkzaam was als stewardess. Nu vele jaren later kent iedereen het wel maar toen echt iets Amerikaans. Ook de Caesar dressing was  wel iets speciaals, dus nam ik dat mee uit Amerikaans supermarkt.
Deze Caesar Salad is vandaag met lekkere kipreepjes en wat extra komkommer sliertjes.  Leuk verpakt is een wrap van Romeinse sla. We hebben de dressing en croutons zelfgemaakt.

Tijdens het maken van deze post heb ik mijn ex collega’s even benaderd. De groep KLMers die allemaal gestopt zijn met vliegen heb ik gevraagd wat ze allemaal vroeger meesleepte in de koffer vanuit Amerika.

En dat heb ik geweten ook, ik heb dagen lang in een deuk gelegen over de hamsterwoede van de crew. Klik maar even door naar het recept dan kun je lezen over het hilarische shop gedrag.

Ikzelf begon met Crest tandpasta. Geen idee waarom ik dat meenam naar huis. Het was rete populair onder de bemanning dus ja die moest ik dan ook kopen. Vooral de supermarkt was een dingetje, de bakmixen, salade dressings, tortilla’s, cinnamon rolls, ground  black peper, ziplock bags, Pringles, baking soda, popcornpakjes die zo in de magnetron kunnen, hot sauce,  pretzels, Skippy en Rees peanut butter, pancake syrup, bagels etc. Ik moet toegeven er zijn toch wel 10 artikelen die ik ook kocht. Je geloofd het misschien niet maar er werd ook ijsbergsla en broccoli ingevlogen, maar deze stessen waren al in 1975 in dienst!

Ik kocht mijn eerste antwoordapparaat in NY, echt vet hip hoor, naast de Rayban brillen en Zippo aanstekers. Handdoeken en beddengoed nam ondergetekende ook veel mee. Egyptisch katoenen dekbedovertrekken (met een beetje geluk kocht je dan ook de juiste maat want met vermoeid jetlag hoofd haalde je snel de Queens en Kingsize snel door elkaar. De XL baddoeken met prachtige labels DKNY,  Calvin & Tommy Jo had het. (Natuurlijk uit de Marshalls =outlet winkel)

Wat verder oppopte bij de crew waren, CD’s van Sam Goody, kaarten van Hallmark, Oshkosh kleding voor kids, boeken van Barnes & Noble, barbies, Fischer Price, GAP en A&F kleding,  Ralph Lauren en Tommy, walkmans, bakvormen, panty’s uit het eitje ‘Nude’,  Cross pennen, Weber BBQ’s , Samsonite, en goede pannnen.

Categorie drugstore voor alle verboden over de counter producten, zoals  anti flu medicatie met de meest ingewikkelde namen. XL flessen Revlon, lenzen vloeistof,baby whipes en luiers, en dan door naar de Macy’s voor Clinique ( de DDML, oftewel gele vla) en Estee Klodder. Dit kochten we alleen als er een kadootje bij zat.
Tja ik kan hier een boek over schrijven, zeker weten dat ik veel nog niet heb genoemd .  Het was een apart leven die vlieg wereld. Men keek niet raar op wanneer je zei dat je echt een vlucht naar Amerika moest hebben want de tandpasta was op.
Ik heb het vandaag ook alleen nog maar over USA, want je wilt niet weten wat er uit de rest vd wereld werd meegenomen en door de douane op Schiphol werd gesmokkeld.

Tegenwoordig  is alles in Nederland wel te vinden… waar deze post mee begon de Caesar salad, eindig met een trip through memory lane💙

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Dressing

Neem de ansjovis, en geplette knoflook en druk met een vork plat. Voeg citroensap, worcestersaus, dyon mosterd en eidooier toe. Roer goed met garde.
Schenk dan langzaam de olijfolie erbij terwijl je goed doorroert. Proef de smaak, wat extra zwarte peper erdoor is lekker.
Wil je wat meer saus en misschien wat minder sterk doe dan een beetje yoghurt erbij.

2
Done
15 minuten

Kip

Snijd de kipfilet in reepjes, pers er wat citroensap over.
Maak een paneermengsel van de paneermeel, klein beetje zout, peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.
Hussel de kip door een geklutst ei, en daarna door de paneer. Bak in zonnebloemolie en laat uitlekken op keukenpapier.

3
Done
5 minuten

Sla

Was de romeinse sla. Haal de blaadjes van het kropje.
Snijd de komkommer in fijne reepjes.
Schaaf wat Parmezaanse kaas.

4
Done

Serveren

Vul je blaadjes sla met de kip, wat komkommer, croutons , Parmezaanse kaas en dressing.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zelfgemaakte bouillon
Farfalle vlinder pasta
next
Farfalle vlinderpasta
previous
Zelfgemaakte bouillon
Farfalle vlinder pasta
next
Farfalle vlinderpasta

Add Your Comment