0 1
Farfalle vlinderpasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis recept- pastadeeg

Farfalle vlinderpasta

De allerleukste pasta

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Basis recept- pastadeeg

Directions

Share

Farfalle vlinder pasta.

Deze prachtige pasta ontstond in de 16e eeuw in Noord Italië Italië in de streek Lombardije en Emilia-Romagna. Daar heten ze farfalle (vlinders), maar in andere streken Bologna en Parma heten ze ze strichetti en galani.

Wat zullen wij veel vlindertjes hebben gegeten, die leuke vlinder of strikjes pasta blijft een favoriet van ons. Vooral toen Mariella en haar broertje Giacomo nog klein waren met vlindertjes in een bord was het altijd feest. En die vlinders hebben ook niet een hele ingewikkelde saus nodig. Een makkelijke basis tomatensaus is al voldoende.

Ook zijn deze vlinders zeer geschikt om een koude pastasalade te maken. Er staat een lekkere pasta schotel met tonijnsaus online.

Wij maakten ze vandaag met het groene pasta deeg. Dit is een basisdeeg maar dan met spinazie toegevoegd.

Ze zijn heel makkelijk om te maken, bekijk ons Reels filmpje op instagram en maak samen met de kinderen deze leuke pasta.

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg maken

Maak het deeg volgens ons basis recept zie link in verhaal. In dit recept vind je hoe je de pasta groen maakt met spinazie.

2
Done
5 minuten

Deeg

Rol je deeg uit, neem altijd de helft van de deegbal en maak er een mooie dunne lap van. Voor de vlinders maak je rechthoekjes van 5 cm bij 3 cm.
Snijd de zijkanten af met een deeg kartel rollertje/ wieltje.

3
Done
5 minuten

Vormen

Druk met je duim en wijsvinger er het midden samen.

4
Done
5 minuten

Koken

Kook de pasta altijd in ruim water met zout al dente.

5
Done

Tip

Deze saus deze pasta gaat heel goed samen met lichte sauzen, een makkelijke basis tomatensaus of sauzen met boter, doperwtjes en room.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Caesar salade wraps met kip
next
Asperge tartaar met parmaham
previous
Caesar salade wraps met kip
next
Asperge tartaar met parmaham

Add Your Comment