Ingredients
-
Basis recept- pastadeeg
Directions
Farfalle vlinder pasta.
Deze prachtige pasta ontstond in de 16e eeuw in Noord Italië Italië in de streek Lombardije en Emilia-Romagna. Daar heten ze farfalle (vlinders), maar in andere streken Bologna en Parma heten ze ze strichetti en galani.
Wat zullen wij veel vlindertjes hebben gegeten, die leuke vlinder of strikjes pasta blijft een favoriet van ons. Vooral toen Mariella en haar broertje Giacomo nog klein waren met vlindertjes in een bord was het altijd feest. En die vlinders hebben ook niet een hele ingewikkelde saus nodig. Een makkelijke basis tomatensaus is al voldoende.
Ook zijn deze vlinders zeer geschikt om een koude pastasalade te maken. Er staat een lekkere pasta schotel met tonijnsaus online.
Wij maakten ze vandaag met het groene pasta deeg. Dit is een basisdeeg maar dan met spinazie toegevoegd.
Ze zijn heel makkelijk om te maken, bekijk ons Reels filmpje op instagram en maak samen met de kinderen deze leuke pasta.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Deeg makenMaak het deeg volgens ons basis recept zie link in verhaal. In dit recept vind je hoe je de pasta groen maakt met spinazie. |
2
Done
5 minuten
|
DeegRol je deeg uit, neem altijd de helft van de deegbal en maak er een mooie dunne lap van. Voor de vlinders maak je rechthoekjes van 5 cm bij 3 cm. |
3
Done
5 minuten
|
VormenDruk met je duim en wijsvinger er het midden samen. |
4
Done
5 minuten
|
KokenKook de pasta altijd in ruim water met zout al dente. |
5
Done
|
TipDeze saus deze pasta gaat heel goed samen met lichte sauzen, een makkelijke basis tomatensaus of sauzen met boter, doperwtjes en room. |