Ingredients
-
6 Witte asperge
-
2 AardappelenVastkokende
-
Halve komkommer
-
5 eieren
-
100 gram parmaham
-
200 ml Crème fraiche
-
1 eetlepel Citroensap
-
Peterselie en tijm Verse kruiden
-
Naar smaak Zwarte peper
Directions
WITTE ASPERGES TARTAAR MET PARMAHAM
De asperges staan weer te popelen om uit de grond te schieten. Regelmatig komen we langs een asperge velden en kijken altijd of er al kopjes uit de bulten zand steken. Bijzonder werk het oogsten van dit witte goud.
Hoe leuk dat we van het aspergecentrum een prachtige bos mochten ontvangen. Vers van het land.
We hebben er wat verrukkelijks van gemaakt. Natuurlijk op de traditionele manier met krieltjes en ham of zalm is zalig, maar wij wilden een gerechtje maken waarbij je echt kan shinen.
Het is een tartaar geworden, met alle smaken die zo lekker bij de asperges horen. Ei, aardappel, verse kruiden, en parmaham die extra krokant gemaakt is in de oven. Met frisse komkommer en saus van crème fraiche.
Onze gasten mochten proeven, en waren aardig onder de indruk.
Verrukkelijk en waanzinnig mooi op een bordje.
Eigenlijk niet eens zo ingewikkeld.
Wil je liever dit tartaartje met zalmsnippers, kijk dan op dit recept.
Steps
1
Done
20 minuten
|
AspergeKook de asperge 20 minuten. Stomen mag ook. Snijd ze in stukjes, houd het kopje apart voor decoratie. |
2
Done
10 minuten
|
AardappelSnijd de aardappels in hele kleine vierkante blokjes. |
3
Done
5 minuten
|
KomkommerSchil halve komkommer en verwijder zaadlijsten. |
4
Done
15 minuten
|
ParmahamDoe de plakjes parmaham op bakpapier op bakblik. |
5
Done
6 minuten
|
EierenKook de eieren hard. |
6
Done
3 minuten
|
Crème fraicheSnijd de peterselie fijn, en haal de blaadjes van de tijm. |
7
Done
3 minuten
|
Tartaar makenDep de komkommer droog, en mix al de ingrediënten die klaarstaan door elkaar. De krokante ham breek je fijn, houd wel 4 reepjes over voor decoratie. |
8
Done
|
TipVervang de zalm door zalm snippers. |