0 0
Asperge tartaar met parmaham

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Witte asperge
2 Aardappelen Vastkokende
Halve komkommer
5 eieren
100 gram parmaham
200 ml Crème fraiche
1 eetlepel Citroensap
Peterselie en tijm Verse kruiden
Naar smaak Zwarte peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Asperge tartaar met parmaham

Hoe geweldig is het om dit te serveren aan je gasten

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

WITTE ASPERGES  TARTAAR MET PARMAHAM

De asperges staan weer te popelen om uit de grond te schieten. Regelmatig komen we langs een asperge velden en kijken altijd of er al kopjes uit de bulten zand steken. Bijzonder werk het oogsten van dit witte goud.
Hoe leuk dat we van het aspergecentrum een prachtige bos mochten ontvangen. Vers van het land.
We hebben er wat verrukkelijks van gemaakt. Natuurlijk op de traditionele manier met krieltjes en ham of zalm is zalig, maar wij wilden een gerechtje maken waarbij je echt kan shinen.

Het is een tartaar geworden, met alle smaken die zo lekker bij de asperges horen. Ei, aardappel, verse kruiden, en parmaham die extra krokant gemaakt is in de oven. Met frisse komkommer en saus van crème fraiche.
Onze gasten mochten proeven, en waren aardig onder de indruk.

Verrukkelijk en waanzinnig mooi op een bordje.
Eigenlijk niet eens zo ingewikkeld.

Wil je liever dit tartaartje met zalmsnippers, kijk dan op dit recept.

Steps

1
Done
20 minuten

Asperge

Kook de asperge 20 minuten. Stomen mag ook.
Laat ze afkoelen, daarna snijd je ze in lengte richting door.

Snijd ze in stukjes, houd het kopje apart voor decoratie.

2
Done
10 minuten

Aardappel

Snijd de aardappels in hele kleine vierkante blokjes.
Kook deze tot ze gaar zijn.
Laat afkoelen op vergiet.

3
Done
5 minuten

Komkommer

Schil halve komkommer en verwijder zaadlijsten.
Snijd deze ook in kleine blokjes.
Roer 1 eetlepel citroensap door de komkommer. Laat even staan.

4
Done
15 minuten

Parmaham

Doe de plakjes parmaham op bakpapier op bakblik.
Zet in de oven op 200 graden. Laat ze krokant bakken.
Keer na 7 minuten even om. Wanneer ze lekker krokant zijn dan laat ze uitlekken op keukenpapier.

5
Done
6 minuten

Eieren

Kook de eieren hard.
Pel de eieren en snijd in blokjes . Houd 1 ei over voor decoratie.

6
Done
3 minuten

Crème fraiche

Snijd de peterselie fijn, en haal de blaadjes van de tijm.
Roer dit samen met zwarte peper door de crème fraiche.
Wil je wat meer pit is en beetje chilipeper ook heerlijk erdoor.

7
Done
3 minuten

Tartaar maken

Dep de komkommer droog, en mix al de ingrediënten die klaarstaan door elkaar. De krokante ham breek je fijn, houd wel 4 reepjes over voor decoratie.
Vul de de kookringen, of wanneer je die niet hebt vul je bv een rond bakje die je dan omkeert op een bordje.
Versier met stukje ei, asperge kopje en wat verse kruiden.

8
Done

Tip

Vervang de zalm door zalm snippers.
Ook leuk om met groene asperges te werken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Farfalle vlinder pasta
previous
Farfalle vlinderpasta
next
Asperge Tartaar met zalm
Farfalle vlinder pasta
previous
Farfalle vlinderpasta
next
Asperge Tartaar met zalm

Add Your Comment