Ingredients
-
1 Croissant deeg XL Danerolles
-
1 eieren
-
Scheutje Zonnebloem olie
-
4 eetlepel Bloem
-
Vulling
-
250 gram ricotta kaas
-
4 eetlepel Poedersuiker
-
1 citroen citroenrasp
-
2 eetlepel Pistache nootjesGehakt
-
4 Gekonfijte kers
Directions
Cronnoli croissant cannoli!
Wij horen je al denken, wat is toch een cronnoli? Tja dat wisten we een maand geleden ook nog niet. @danerolles had ons gevraagd iets lekkers te maken met hun welbekende croissant deeg. Je weet wel, het blikje dat je open tikt en daar een basis croissant deeg uit springt. Een heerlijke en makkelijke manier om in een korte tijd een warm croissantje op je bord te toveren.
Wij wilden natuurlijk iets nieuws creëren en na de ontdekking van de cruffin (croissant-muffin) hebben we een heerlijke opvolger. Het is de cronnoli croissant-cannoli geworden. Eentje die natuurlijk helemaal past bij de Siciliaanse gerechten van de CookingQueens.
Het was wel even spannend, want ja je bedenkt wel iets maar gaat het ook werkelijk lukken.
Siciliaanse cannoli zijn met gezoete ricotta gevulde buisjes. Vaak afgetopt met pistache, chocolade en de welbekende rode kers. Een ware Siciliaanse delicatesse. Het deeg van de cannoli bevat Marsala wijn en wordt om een speciaal cannoli vormpje gewikkeld en daarna gefrituurd.
Het frituren van croissant deeg was geen succes, veel te vet, dus de tweede poging in de oven lukt prima! Met de traditionele vulling van gezoete ricotta, onze pistache nootjes uit Sicilië. Natuurlijk als kers op de taart uhhh crannoli een perfecte kerst traktatie!
Wij hebben er een Reels filmpje bijgemaakt om het makkelijk te maken. De buisjes kun je online kopen. Lijkt dit je toch iets te lastig? Met het Danerolles blikje mini croissantjes (24 stuks) kun je de lekkerste kleine hapjes maken. Gevuld met de heerlijke Cronnoli maar dan in croissant vorm.
Natuurlijk hebben we het recept voor de originele cannoli Siciliana. Zelfgemaakte Ricotta is heel makkelijk te maken voor de koekjes vulling. Wanneer je toch een keer op Sicilië bent dan zou ik de originele een keer proberen. Ze zijn te koop in de meest verschillende smaken maar onze favoriet is toch wel ricotta met pistache!
Steps
1
Done
1 nachtje
|
RicottaLaat de ricotta een nachtje uitlekken in een zeefje. |
2
Done
5 minuten
|
Ei, zonnebloemolieZet klaar: |
3
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
4
Done
10 minuten
|
DeegOpen het blikje en rol het deeg uit. De restantjes deeg knijp je direct weer samen en hier kun je met een deegroller weer nieuwe rondjes maken. |
5
Done
15 minuten
|
OvenDe Cronnoli mogen 15 minuten in de oven (200 graden) |
6
Done
5 minuten
|
VullingDruk de uitgelekte ricotta door een zeef, |
7
Done
|
Tip |