0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 liter Volle melk
Van halve citroen Citroensap
1 eetlepel maar hoeft er niet persé bij. Witte wijn azijn
Extra
5 eetlepel Volle yoghurt
100 ml Slagroom

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelfgemaakte Ricotta

Zelfgemaakte Ricotta

Waarom kopen als je het zelf heel makkelijk kan maken!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Zelfgemaakte Ricotta.

De laatste tijd gebruiken we veel ricotta. Niet alleen om heerlijke taartjes mee te bakken zoals de citroen ricotta taart ,  pistache lemoncurd ricotta taartje of het amandel framboos taartje maar ook gebruiken we het als vulling in combinatie met andere kazen voor de pasta. Een veelzijdig product in de Italiaanse keuken.

We hebben het recept ooit gepost samen met paneer  en hüttenkäse maar wij vinden dat deze fantastische kaas in eigen receptje op de website mag. Het leuke van ricotta is dat je het heel snel gemaakt hebt zonder te veel ingewikkelde producten. Het is gewoon een kwestie van volle melk tot bijna kookpunt laten koken. Zuren toe te voegen en alleen maar even te wachten.
Wanneer je wilt kun je wat yoghurt toevoegen of slagroom. De slagroom maakt het iets romiger en de yoghurt geeft een fijne frisse twist.

 

Steps

1
Done

Melk

Breng de melk tot bijna kookpunt samen met je citroensap. Blijf goed roeren. (Ik heb ook 2 eetlepels yoghurt erbij gedaan voor wat frissere smaakt, maar dit hoeft niet)
Laat het half uurtje heel zachtjes vuur .
Het gaat nu schiften, en je zal zien dat er een korrelige structuur ontstaat. Dit noem je melkwei.
Wanneer binnen een paar minuten het vocht een beetje geel / groenig is dan is het klaar.
Laat het een paar uur afkoelen

Leg een kaasdoek, theedoek of linnen servet in een zeef en giet je substantie erdoor heen!
Draai het doek aan zodat je het vocht er uit perst zet het een nachtje in de koelkast met iets zwaars erop zodat je een mooi stevige ricotta over hebt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Havermout pannenkoekjes
previous
Havermout pannenkoekjes
Italiaanse loemia's
next
Italiaanse loempia’s
Havermout pannenkoekjes
previous
Havermout pannenkoekjes
Italiaanse loemia's
next
Italiaanse loempia’s

Add Your Comment