Ingredients
-
1 liter Volle melk
-
Van halve citroen Citroensap
-
1 eetlepel maar hoeft er niet persé bij. Witte wijn azijnHoeft niet persé
-
Extra
-
2 eetlepel Griekse yoghurtOptioneel
Directions
Zelfgemaakte Ricotta.
De laatste tijd gebruiken we veel ricotta. Niet alleen om heerlijke taartjes mee te bakken zoals de citroen ricotta taart , pistache lemoncurd ricotta taartje of het amandel framboos taartje maar ook gebruiken we het als vulling in combinatie met andere kazen voor de pasta. Een veelzijdig product in de Italiaanse keuken.
We hebben het recept ooit gepost samen met paneer en hüttenkäse maar wij vinden dat deze fantastische kaas in eigen receptje op de website mag. Het leuke van ricotta is dat je het heel snel gemaakt hebt zonder te veel ingewikkelde producten. Het is gewoon een kwestie van volle melk tot bijna kookpunt laten koken. Zuren toe te voegen en alleen maar even te wachten.
Wanneer je wilt kun je wat yoghurt toevoegen of slagroom. De slagroom maakt het iets romiger en de yoghurt geeft een fijne smaak.
Steps
1
Done
|
MelkBreng de melk tot bijna kookpunt. Voeg het sap van een halve citroen en theelepel witte wijn azijn( dit is optioneel) goed roeren en nog half uurtje laten staan. (Ik heb ook 2 eetlepels yoghurt erbij gedaan voor wat frissere smaakt, maar dit hoeft niet) Het gaat nu schiften, en je zal zien dat er een korrelige structuur ontstaat. Dit noem je melkwei. Laat het een paar uur afkoelen Leg een kaasdoek, theedoek of linnen servet in een zeef en giet je substantie erdoor heen! |