0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 liter volle melk
Van halve citroen citroensap
Extra
2 eetlepel Griekse yoghurt Optioneel
Zelfgemaakte Ricotta

Zelfgemaakte Ricotta

Waarom kopen als je het zelf heel makkelijk kan maken!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Heb je wel eens zelfgemaakte ricotta geproefd?

De laatste tijd gebruiken we veel ricotta. Niet alleen om heerlijke taartjes mee te bakken zoals de citroen ricotta taart ,  pistache lemoncurd ricotta taartje of het amandel framboos taartje.

Ook gebruiken we het als vulling in combinatie met andere kazen voor de pasta. Een veelzijdig product in de Italiaanse keuken.

We hebben het recept ooit gepost samen met paneer  en hüttenkäse maar wij vinden dat deze fantastische kaas in eigen receptje op de website mag.

Hoe maak je ricotta?

Het leuke van zelfgemaakte ricotta is dat je het heel snel gemaakt hebt met maar twee ingrediënten. Het is gewoon een kwestie van volle melk tot bijna kookpunt laten koken.
Gebruikt geen houdbare melk want dan mislukt het. Wij gebruiken een kookthermometer en verwarmen het tot 85°C. Zeg maar bijna aan de kook.

Wanneer je wilt kun je 2 eetlepel Griekse yoghurt toevoegen of 100 ml slagroom. De slagroom maakt het iets romiger en de yoghurt geeft een fijne smaak en je hebt uiteindelijk iets meer.
Vervolgens voegen we sap van een halve citroen toe en roeren het even door.

Heb je geen citroen in huis dan is een eetlepel witte wijnazijn een goed alternatief.

Laat het even staan en giet dit door een kaasdoek. Heb je die niet dan is een linnen servet of doekje ook heel praktisch.

Knijp de servet een beetje uit zodat het meeste vocht eruit lekt. Wil je een stevige ricotta dan laat je het iets langer uitlekken.

Geloof ons deze ricotta smaakt fantastisch en maak je super snel.

Steps

1
Done

Melk

Breng de melk tot bijna kookpunt.
Voeg het sap van een halve citroen toe.
Goed roeren en nog half uurtje laten staan. (Ik heb ook 2 eetlepels yoghurt erbij gedaan voor wat frissere smaakt, maar dit hoeft niet)
Je kunt ook 100 ml room toevoegen zodat uiteindelijk wat meer ricotta hebt.

Het gaat nu schiften, en je zal zien dat er een korrelige structuur ontstaat. Dit noem je melkwei.

Laat het even afkoelen.

Leg een kaasdoek, theedoek of linnen servet in een zeef en giet de substantie erdoor heen!
Draai het doek aan zodat je het vocht er uit perst zet het een nachtje in de koelkast met iets zwaars erop zodat je een mooi stevige ricotta over hebt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Havermout pannenkoekjes
previous
Havermout pannenkoekjes
Italiaanse loemia's
next
Italiaanse loempia’s
Havermout pannenkoekjes
previous
Havermout pannenkoekjes
Italiaanse loemia's
next
Italiaanse loempia’s

Add Your Comment