0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 handen Asperge schillen
2 stengels Bleekselderij
1 Wortel
1 Sjalot
10 takjes Peterselie
Wat je in de koelkast hebt Verse Italiaanse kruiden
2 Parmezaan korst
Zelfgemaakte bouillon

Zelfgemaakte bouillon

Super lekkere zelfgemaakte bouillon!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte bouillon!

Pak jij ook vaak een bouillonblokje om je gerecht op smaak te maken.

Wij wel een bouillonblokje is een geweldige smaakmaker, en vaak kun je dan het zout achterwege laten. Zelf maken is eigenlijk nog lekkerder, en ook dan doen we als we nog van alles in de koelkast hebben. Standaard hebben we bleekselderij, wortel en ui in huis. Altijd wat verse kruiden dus kost het eigenlijk geen moeite.

Dit keer hadden we ook aspergeschillen over, hoe lekker om hiervan een bouillon te trekken.
Restantjes parmezaanse kaas gooien we ook nooit weg want met deze leftovers tover je net iets extra’s .
De getrokken bouillon is heerlijk als basis voor soep, sauzen en risotto. Heb je ruimte in de vriezer dan kun je ook wat invriezen, of in een weckpot in de koelkast.

Steps

1
Done
2 uur

Schillen en koken

Wanneer je de asperges gaat schillen, was eerst goed.
Was de andere groenten ook.
Snijd de bleekselderij, wortel in grove stukken.
Haal schilletje van de sjalot af en snijd in tweeën.
Doe dit alles samen met verse kruiden en als je hebt leftovers parmezaan korst in een grote pan water.
Laat dit 2 uur zachtjes koken.
Koel af en giet door zeef.

2
Done

Bewaren

Je kunt de bouillon invriezen. Ook kun je het bewaren in gesteriliseerde weckpotten .

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Asperge tonnato
previous
Asperge Tonnato
next
Caesar salade wraps met kip
Asperge tonnato
previous
Asperge Tonnato
next
Caesar salade wraps met kip

Add Your Comment