Ingredients
-
2 handen Asperge schillen
-
2 stengels Bleekselderij
-
1 Wortel
-
1 Sjalot
-
10 takjes Peterselie
-
Wat je in de koelkast hebt Verse Italiaanse kruiden
-
2 Parmezaan korst
Directions
Zelfgemaakte bouillon!
Pak jij ook vaak een bouillonblokje om je gerecht op smaak te maken.
Wij wel een bouillonblokje is een geweldige smaakmaker, en vaak kun je dan het zout achterwege laten. Zelf maken is eigenlijk nog lekkerder, en ook dan doen we als we nog van alles in de koelkast hebben. Standaard hebben we bleekselderij, wortel en ui in huis. Altijd wat verse kruiden dus kost het eigenlijk geen moeite.
Dit keer hadden we ook aspergeschillen over, hoe lekker om hiervan een bouillon te trekken.
Restantjes parmezaanse kaas gooien we ook nooit weg want met deze leftovers tover je net iets extra’s .
De getrokken bouillon is heerlijk als basis voor soep, sauzen en risotto. Heb je ruimte in de vriezer dan kun je ook wat invriezen, of in een weckpot in de koelkast.
Steps
1
Done
2 uur
|
Schillen en kokenWanneer je de asperges gaat schillen, was eerst goed. |
2
Done
|
BewarenJe kunt de bouillon invriezen. Ook kun je het bewaren in gesteriliseerde weckpotten . |