0 0
Smeuïg pompoen bananenbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Banaan Rijpe
100 gram Pompoen puree
2 eieren
100 gram Volkoren meel
50 ml Lichte olijfolie
2 theelepel Bakpoeder Of honing
2 eetlepel Agave siroop
1 theelepel Pumpkin spice
Klein handje Walnoten Gehakt
3 eetlepel Pompoen pitjes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smeuïg pompoen bananenbrood

Het lekkerste gezonde snackje!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Smeuïg pompoen  bananenbrood!

Dat Mariëlla elke week bananenbrood bakt dat weten vele. Alle plakjes ingepakt de vriezer in zodat ze de hele week een vers stukje mee kan nemen naar haar werk of kan eten als ontbijt! Inmiddels hebben we al vele varianten online dus lekker veel keuze. Het smeuïg pompoen bananenbrood recept is een top basis recept waar  je heel veel mee kan variëren. Eentje die nog niet onlin stond was dit pompoen bananen brood. Want een nieuw herfst recept mag niet ontbreken. Heerlijk gevuld met extra pompoenpuree en walnoten. Ook de extra pompoenpitten erdoor zorgen voor een heerlijke bite.  In plaats van kaneel hebben we een lepeltje pumpkin spic kruiden erdoor gedaan. Een waanzinnig lekkere kruiden combinatie.

Oja het recept is voor een klein bakblik, wil je direct een xl cake verdubbel dan de ingrediënten. Je kunt hier nooit te veel van maken.

Wist je dat pumpkin spice mix  heel makkelijk zelf kan maken?

Dit recept van pumpkin spice mix staat al weer even online en wordt goed gevonden.  Ook staat er nog veel lekkers op gemaakt met de pumpkin spice zoals de Pumkin spice kruimel cake, Pumpkin spice cheesecake en niet te vergeten onze Pumpkin spice latte. Deze latte dronken we heel vaak bij de Starbucks. Gelukkig kun je nu lekker thuis aan de slag. Oja de allernieuwste versie is Pumpkin spice chocolademelk

Handig om rijpe banaan in huis te hebben, maar wat doe je als dit niet het geval is? Wil je ze rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, daarna zet je ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu lekker zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij de natuurlijk gerijpte bananen.

Zin in andere variaties? Misschien vind je smeuïg bananen notenbrood    Chocolade bananenbrood met noten bananenbrood met appel muffins.

Steps

1
Done

Bakblik

Wij gebruiken een cake vorm van 20 cm.
De meeste blikken zijn groter dus verdubbel dan het recept.
Bekleed het bakblik in met twee stroken bakpapier. Op deze manier kun je de cake er gemakkelijk uit halen.

2
Done
2 minuten

Banaan

Prak of pureer de banaan en gestoomde of geroosterde pompoen met een vork.

3
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.

4
Done

Mengen

Meng de banaan, pompoen met 2 eieren in een mixer.
Voeg daarna meel, bakpoeder, olie, honing, pumpkin spice of kaneel toe.
Mix goed .
Roer de walnoten en pompoen pitten erdoor.

5
Done

Oven

Bak het broodje in ongeveer 45 minuten gaar.
Prik met saté prikker in de cake om te kijken of deze er droog uitkomt.
Laat de cake afkoelen.

6
Done

Tip

Wanneer je oude plakjes over hebt kun je ze even aanbakken en serveren met een bolletje ijs. Heerlijk nagerecht!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen gnocchi
previous
Gnocchi traybake met burrata
Kip in roomsaus
next
Gevulde kip in champignon roomsaus
Pompoen gnocchi
previous
Gnocchi traybake met burrata
Kip in roomsaus
next
Gevulde kip in champignon roomsaus

Add Your Comment