Ingredients
-
1x ons recept voor Tomatensaus
-
1x ons recept Tagliatelle
-
5 WorstjesItaliaanse mini worstjes
-
10 blaadjes verse basilicum
-
100 ml Kook room
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
1 Sjalot
-
2 teentjes knoflook
Directions
Romige pasta met worst!
Een op en top Italiaans gerecht is toch wel romige pasta met worst. Je kunt van dit gerecht een heerlijke pan vol maken. Dit heb ik (Mariëlla) dit keer ook gedaan. De grote hapjespan kwam uit de kast en deze heb ik geplaatst op mijn handige nieuwe Miele inductieplaat! Voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele heb ik prachtig apparatuur ontvangen om de mooiste recepten in te koken. Ik heb jaren lang op gas gekookt maar nu was het tijd om over te stappen op inductie. Ik ben erg blij met deze inductieplaat. Waarom zal ik jullie uitleggen. Deze plaat heeft aan de linkerkant 2 ronde hittte vlakken voor pannen en aan de rechterkant een heel groot hitte vlak voor bijvoorbeeld een grilpan of een grote hapjes pan zoals in dit recept, ideaal!!
Nog even terugkomend op deze heerlijke pasta. In Italië zie je zo iets regelmatig op een menukaart staan. Wij hebben voor dit recept onze traditionele basis tomatensaus gebruikt. Een heerlijke basis voor vele sauzen en voor ons een echt familie recept. Daarnaast kun je ook zelfgemaakte pasta maken met ons basisrecept voor pastadaag. Heb je hier geen tijd voor? Dan kun je uiteraard ook verse pasta kopen uit de supermarkt.
De saus maak je met de lekkerste Italiaanse worstjes, een uitje, knoflook, basilicum en natuurlijk room en kaas. Al deze smaken samen toveren een glimlach op je gezicht!
Steps
1
Done
20 minuten
|
TomatensausMaak de tomatensaus volgens ons recept. Laat lekker pruttelen. |
2
Done
15 minuten
|
Pasta deeg makenMaak de pastadeeg van ons recept. Dit is natuurlijk optioneel. Je kunt ook verse pasta kopen. |
3
Done
2 minuten
|
SnijdenHak de sjalot en knoflook fijn. Fruit deze in een hapjes pan in een scheut olijfolie. |
4
Done
5 minuten
|
Worstjes toevoegenHaal de worstjes uit hun vel. Het vel kun je verwijderen met je hand en weggooien. Bak de worst in de pan. Met een spatel kun je deze mooi fijn maken. |
5
Done
5 minuten
|
Saus afmaken |
6
Done
3 minuten
|
Pasta koken |
7
Done
1 minuut
|
ServerenServeer de pasta met nog wat extra Parmezaanse kaas. |