0 0
Romige pasta met worst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x ons recept voor Tomatensaus
1x ons recept Tagliatelle
5 Worstjes Italiaanse mini worstjes
10 blaadjes verse basilicum
100 ml Kook room
50 gram Parmezaanse kaas
1 Sjalot
2 teentjes knoflook

Romige pasta met worst

Worst is een heerlijke toevoeging in je pasta!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Romige pasta met worst!

Een op en top Italiaans gerecht is toch wel romige pasta met worst. Je kunt van dit gerecht een heerlijke pan vol maken. Dit heb ik (Mariëlla) dit keer ook gedaan. De grote hapjespan kwam uit de kast en deze heb ik geplaatst op mijn handige nieuwe Miele inductieplaat! Voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele heb ik prachtig apparatuur ontvangen om de mooiste recepten in te koken. Ik heb jaren lang op gas gekookt maar nu was het tijd om over te stappen op inductie. Ik ben erg blij met deze inductieplaat. Waarom zal ik jullie uitleggen. Deze plaat heeft aan de linkerkant 2 ronde hittte vlakken voor pannen en aan de rechterkant een heel groot hitte vlak voor bijvoorbeeld een grilpan of een grote hapjes pan zoals in dit recept, ideaal!!

Nog even terugkomend op deze heerlijke pasta. In Italië zie je zo iets regelmatig op een menukaart staan. Wij hebben voor dit recept onze traditionele basis tomatensaus gebruikt. Een heerlijke basis voor vele sauzen en voor ons een echt familie recept. Daarnaast kun je ook zelfgemaakte pasta maken met ons basisrecept voor pastadaag. Heb je hier geen tijd voor? Dan kun je uiteraard ook verse pasta kopen uit de supermarkt.

De saus maak je met de lekkerste Italiaanse worstjes, een uitje, knoflook, basilicum en natuurlijk room en kaas. Al deze smaken samen toveren een glimlach op je gezicht!

 

Steps

1
Done
20 minuten

Tomatensaus

Maak de tomatensaus volgens ons recept. Laat lekker pruttelen.

2
Done
15 minuten

Pasta deeg maken

Maak de pastadeeg van ons recept. Dit is natuurlijk optioneel. Je kunt ook verse pasta kopen.

3
Done
2 minuten

Snijden

Hak de sjalot en knoflook fijn. Fruit deze in een hapjes pan in een scheut olijfolie.

4
Done
5 minuten

Worstjes toevoegen

Haal de worstjes uit hun vel. Het vel kun je verwijderen met je hand en weggooien. Bak de worst in de pan. Met een spatel kun je deze mooi fijn maken.

5
Done
5 minuten

Saus afmaken

Giet de zelfgemaakte tomatensaus bij de worst. Giet ook de kookroom en de Parmezaanse kaas erbij en roer goed tot je een mooie romige saus hebt.
Voeg ook de basilicumblaadjes toe.

Laat even sudderen op laag vuur.

6
Done
3 minuten

Pasta koken

Kook de verse pasta in water met wat zout. Verse pasta is snel klaar, dus let op!
Voeg de pasta daarna toe aan de saus.

7
Done
1 minuut

Serveren

Serveer de pasta met nog wat extra Parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Witlof salade
previous
Witlof salade
limoncello icecream float
next
Limoncello icecream float
Witlof salade
previous
Witlof salade
limoncello icecream float
next
Limoncello icecream float

Add Your Comment