0 0
Dunne bieflappen uit Sicilië

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Bieflappen Dun gesneden
250 ml Olijfolie
4 eetlepel Balsamico
1 eetlepel Oregano
Naar smaak Zout
80 gram rucola
200 gram kleine tomaatjes
geraspte parmezaanse kaas

Dunne bieflappen uit Sicilië

De lekkerste stukjes vlees

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dunne bieflappen uit Sicilië!

Dit recept is al ontzettend oud en aten wij voor het eerst op Sicilië. Ik kan het me nog goed herinneren, we waren bij een nicht op bezoek en in no time toverde ze op haar balkon deze heerlijke lapjes vlees.
Sinds die keer en dat is 30 jaar geleden eten we ze regelmatig op Sicilië. Altijd bij familie want ik heb het eigenlijk nog nooit op de menukaart gezien.
Deze dunne bieflappen uit Sicilië zijn heel even gedrenkt in een badje van olijfolie, oregano, balsamico en wat zout.
De lekkerste manier om dit te bereiden is op te barbecue, maar het lukt prima op een goede grillpan.
Wanneer de barbecue of de grillpan lekker warm is laatje deze flinterdunne lapjes nog geen minuut om en om aanbakken. Meer is het niet.

Tijdens onze laatste vakantie in Puglia aten we ze weer. Maar dit keer had de kok er een handje rucola en fijn gesneden tomaatjes over geserveerd. Afgemaakt met de cacioricotta uit Puglia smaakte dit werkelijk fantastisch.

Tijd om dit in Nederland weer een keer te maken. Het voordeel is met het groene van de rucola en dat rode van de tomaatjes dat het gerechtje er een stuk aantrekkelijker uitziet. Alleen die dunne gebakken lapjes is een beetje saai maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de smaak. Deze week heb ik het geserveerd aan onze gasten en we hebben gesmuld.

De dunne bieflappen laat je snijden bij de slager. Laat Ze heel dun snijden want dan grillen ze  supersnel en blijft het lekker mals. Ook de balsamico in de marinade helpt hierbij.

Met dezelfde lapjes maak je ook onze beroemde nonna’s vleessie. Misschien weet je het nog wel de gepaneerde de schnitzel netjes uit Catania. Ook kun je deze dun gesneden lapjes laten garen in tomatensaus met rode wijn. Nu ik eraan denk heb ik er weer trek in de bieflappen in rode saus. Tijd om die deze ook weer eens te maken.

Steps

1
Done

Bieflappen

Laat bieflappen snijden bij de slager op de machine. Ze mogen flinterdun.
*Laat altijd direct een kilo snijden en vries de rest in. Wij maken altijd pakketjes van acht lapjes.
Deze kun je ook gebruiken voor de andere recepten. ( zie link verhaal)

2
Done
2 minuten

Marinade

Maak een marinade van zout, oregano, balsamico en olijfolie.
Roer door elkaar.

3
Done
2 minuten

Bakken

Zorg dat de barbecue of grillpan heet is.
Haal de lapjes door de marinade en bak snel aan beide kanten.

4
Done

Serveren

Serveer direct op een mooie schaal, met rucola en gesneden tomaatjes erop.
Rasp er wat parmezaanse kaas op.
Heb je een harde ricotta kaas dan gebruik je die.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
melanzane alla parmigiana uit de airfryer
previous
Melanzane alla parmigiana uit de airfryer
Aperol spritz ijsje
next
Aperol spritz ijsje
melanzane alla parmigiana uit de airfryer
previous
Melanzane alla parmigiana uit de airfryer
Aperol spritz ijsje
next
Aperol spritz ijsje

Add Your Comment