Ingredients
-
500 gram bieflappenDun gesneden
-
250 ml olijfolie
-
4 eetlepel balsamico
-
1 eetlepel oregano
-
Naar smaak zout
-
80 gram rucola
-
200 gram kleine tomaatjes
-
geraspte parmezaanse kaas
Directions
Dunne bieflappen uit Sicilië!
Dit recept is al ontzettend oud en aten wij voor het eerst op Sicilië. Ik kan het me nog goed herinneren, we waren bij een nicht op bezoek en in no time toverde ze op haar balkon deze heerlijke lapjes vlees.
Sinds die keer en dat is 30 jaar geleden eten we ze regelmatig op Sicilië. Altijd bij familie want ik heb het eigenlijk nog nooit op de menukaart gezien.
Deze dunne bieflappen uit Sicilië zijn heel even gedrenkt in een badje van olijfolie, oregano, balsamico en wat zout.
De lekkerste manier om dit te bereiden is op te barbecue, maar het lukt prima op een goede grillpan.
Wanneer de barbecue of de grillpan lekker warm is laatje deze flinterdunne lapjes nog geen minuut om en om aanbakken. Meer is het niet.
Tijdens onze laatste vakantie in Puglia aten we ze weer. Maar dit keer had de kok er een handje rucola en fijn gesneden tomaatjes over geserveerd. Afgemaakt met de cacioricotta uit Puglia smaakte dit werkelijk fantastisch.
Tijd om dit in Nederland weer een keer te maken. Het voordeel is met het groene van de rucola en dat rode van de tomaatjes dat het gerechtje er een stuk aantrekkelijker uitziet. Alleen die dunne gebakken lapjes is een beetje saai maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de smaak. Deze week heb ik het geserveerd aan onze gasten en we hebben gesmuld.
De dunne bieflappen laat je snijden bij de slager. Laat Ze heel dun snijden want dan grillen ze supersnel en blijft het lekker mals. Ook de balsamico in de marinade helpt hierbij.
Met dezelfde lapjes maak je ook onze beroemde nonna’s vleessie. Misschien weet je het nog wel de gepaneerde de schnitzel netjes uit Catania. Ook kun je deze dun gesneden lapjes laten garen in tomatensaus met rode wijn. Nu ik eraan denk heb ik er weer trek in de bieflappen in rode saus. Tijd om die deze ook weer eens te maken.
Steps
1
Done
|
BieflappenLaat bieflappen snijden bij de slager op de machine. Ze mogen flinterdun. |
2
Done
2 minuten
|
MarinadeMaak een marinade van zout, oregano, balsamico en olijfolie. |
3
Done
2 minuten
|
BakkenZorg dat de barbecue of grillpan heet is. |
4
Done
|
Serveren |