Ingredients
-
20 ml Aperol
-
20 ml Prosecco
-
20 ml sinaasappelsap
-
10 ml Bruisend waterOf gewoon water
-
1 half schijfje sinaasappel
Directions
Aperol spritz ijsje!
Even voor alle duidelijkheid. Ben jij dol bent op Aperol spritz? Dan hebben we de lekkerste ijsjes voor jullie klaar staan. Een waarachtig Aperol spritz ijsje.
Wij maken ze af en toe met die ijsvormpjes van plastic. Ideaal wanneer het kwikt stijgt op de zomerse dagen. Je kunt bijvoorbeeld een raket ijsje maken. Deze is helemaal kindvriendelijk met vruchtensap. Heerlijk gezond en op deze manier wat extra vitamines.
De versie van vandaag is iets minder gezond want tja er zit alcohol in. Met een scheutje Aperol, scheutje prosecco, wat sinaasappelsap, drupje bruisend water en natuurlijk het beroemde sinaasappel schijfje!
Leuk om met je cocktail party te serveren of als aperitivo. Tja volgens mij maakt het niet uit wanneer want ze zijn goddelijk!
Check dit filmpje!
Wil je liever een alcohol vrij ijsje maken. Gebruik dan de spritz limonade van Teissere. Deze smaakt naar Aperol. Laat je prosecco achterwege en vervang door sinaasappelsap. Met deze limonadesiroop hebben we trouwens een fantastische frozen Aperol mocktail gemaakt. Inmiddels een heel populair frozen drankje.
Natuurlijk hebben we het perfecte recept voor een Aperol spritz . En vele variaties hierop zoals een Italiaanse Aperol mango spritz en de perfecte limoncello spritz. Een ding is zeker met al deze lekkere drankjes zorg je voor een verrukkelijke cocktail party. Een fijne mix van heerlijke drankjes. Kijk maar eens bij het onderdeel drankjes en cocktails, zeker weten dat jouw favoriete smaak erbij zit!
Geschiedenis van de Aperol
De geschiedenis van de Aperol spritz verdient zeker aandacht. Het is de moeite waard om te beginnen bij het uitvinden van het hoofdbestanddeel van de Aperol-drank. Deze bijzondere bitter werd uitgevonden in Italië. De makers zijn de broers uit Padua, Silvio en Luigi Barbieri. Ze slaagden erin om in één fantastisch recept de bitterheid van kruiden te combineren (dit omvat bitterheid, hina-fruit, Italiaanse kruiden), de zuurheid van rabarber en de verfrissende noot van citrus, die beroemd is om Noord-Italië
De volledige samenstelling is natuurlijk geheim. Wel zijn er mee dan 30 ingrediënten aan dit goedje toegevoegd. En de nodige alchohol. Eigenlijk maar 5% en dat valt reuze mee.