Ingredients
-
4 Espresso
-
4 bolletjes Vanille ijs
-
Topping
-
100 gram Mascarpone
-
100 ml Slagroom
-
2 eetlepel Poedersuiker
-
1 eetlepel Cacao poeder
Directions
Tiramisu affogato.
Wellicht kennen jullie de affogato nog niet, maar daarom wordt het eens tijd om dikke vrienden te worden. Dit gaat ongetwijfeld lukken want een affogato is een allemans vriend. Waarom? Het is namelijk het perfecte dessert voor de luie mens. Je denkt misschien dat wij het liefst uren lang in de keuken staan om de innerlijke mens te behagen, maar wanneer je een groot aantal gasten hebt dan kiezen wij standaard voor makkelijk toetje.
Deze tiramisu affogato is namelijk simpel maar overheerlijk en dat willen we toch allemaal! Men neme een bollletjes ijs, scheppen dit in een mooi glaasje of koffiekopje. Laat er een espresso over lopen en voila je toetje is klaar. Omdat we graag iets extra’s toevoegen hebben we mascarpone en slagroom met een beetje poedersuiker geklopt. Als toef erover gespoten en natuurlijk afgetopt met cacao poeder.
Affogare betekent verdrinken, en met dit dessert verdrink je het bolletje ijs in de espresso koffie. Onze eerste affogato staat al een tijdje online en is al veel gemaakt. Dit snappen we helemaal. We hoeven je niet uit te leggen dat de koffie met zijn bittere smaak verschrikkelijk goed samen gaat met het romige van het vanille ijs. Door de warmte smelt de ijs een beetje en creër je lekkerste ijskoffie. Na het maken van de tiramisu koffie hadden we er twee in de koelkast gezet en de volgende dag genuttigd. Wij moeten zeggen dat dit ook waanzinnig was.
Als extra topping op deze verschillende soorten ijskoffie kun je er verschillende toppings op doen. Denk aan kruimel van amaretti koekjes, chocolade flakes, glitter koekjes decoratie etc. Zo wordt een kofffietje extra bijzonder en heb je het meest lekkere nagerechtje voor je diner.
Extra toppings
*gezouten karamel, scheutje Amaretto, Baileys, Tia Maria, toefje slagroom, pistachenootjes of gehakte hazelnoot. amandelschaafsel.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Tiramisu toppingKlop slagroom met 2 eetlepel poedersuiker. klop hier de mascarpone door. |
2
Done
2 minuten
|
Koffie en ijsSchep in elk glaasje/kopje een bolletje ijs. |
3
Done
|
TipWil je een stevige room, meng dan een zakje klopfix door de slagroom. Daarna de mascarpone. |