0 0
Geroosterde tomaat courgette soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Tomaat
1 grote courgette
2 Sjalot
1 teen knoflook
Scheut Olijfolie
1 theelepel Zout
1 eetlepel Oregano
1 groenten bouillon
1 liter heet water
15 blaadjes verse basilicum
1/2 theelepel Chili flakes

Geroosterde tomaat courgette soep

Wat een lekkere smaak!

Features:
  • Glutenvrij
  • Pittig
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Geroosterde tomaat courgette soep!

Soep smaakt ons altijd en wanneer we leftover groenten in de la hebben dan maken we weer een pannetje. Net als deze geroosterde tomaat courgette soep. We stonden op het punt om naar Mauritius te vliegen en tja dan is er altijd een lijstje die je wilt afvinken.

Leftover groenten

Wel altijd de koelkast even schoon achterlaten. We hadden lekker veel tomaatjes over dus hebben we geroosterd in de oven. Het roosteren van  groenten geeft toch weer net iets lekkers smaakje. In de tuin hingen nog twee kleine courgettes. Laten we die er dan ook maar bij doen en samen met wat knoflook en verse Siciliaanse oregano een half uurtje in de oven.
Het enige wat je dan nog hoeft te doen is alles in een pureer kom en samen met een liter bouillon pureren.
Kortom een verse makkelijke gezonde soep maken is heel gemakkelijk, kijk maar naar dit filmpje .

Verse kruiden

In de kruidentuin hebben we heel veel lekkere kruiden staan maar dit keer naast oregano alleen basilicum gebruikt. De groene basilicum heeft het altijd een beetje moeilijk maar kennen jullie misschien de rode basilicum. Deze doet het bij ons altijd super goed. Het heeft ook nog extra veel smaak dus perfect om een handje van dit door de soep te doen.
Wanneer je hiervan een stekje kunt scoren zou ik dit zeker een keer laten groeien. Wanneer het goed groeit haal je regelmatig de bloemtopjes eruit.

Nog meer lekkere soepjes

Maak jij ook vaak verse soep en op zoek naar de lekkerste variaties die tevens altijd snel gemaakt zijn? Kijk eens naar de  Tomatensoep met zoete aardappel. Een heerlijk soep die wij regelmatig maken en ook kinderen vinden dit heerlijk. Wortel pompoen soep,  of de heerlijke Leftover groentensoep.

Bij deze soep kun je een lekker broodje eten maar je kunt ook aan de slag gaan met de pizza stengels.

 

Steps

1
Done
25 minuten

Groenten roosteren

Snijd de courgette in blokjes.
Doe dit samen met tomaat, knoflookteen, oregano, zout en een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal.
Laat dit 25 minuten roosteren op 220° Celsius.

2
Done

Bouillon 2 minuten

Maak een bouillon van heet water met een blokje groentenbouillon.

3
Done
2 minuten

Pureren

Doe de geroosterde groenten plus een handje verse basilicum bij de bouillon en pureer met een staafmixer, blender of groenten zeef.
Proef even of het extra zout nodig heeft.

4
Done

Serveren

Serveer het soepje met lekker brood of soepstengels.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
romige oregano citroen kip
previous
Romige oregano citroen kip
Gebakken feta ei
next
Gebakken feta ei
romige oregano citroen kip
previous
Romige oregano citroen kip
Gebakken feta ei
next
Gebakken feta ei

Add Your Comment