Ingredients
-
500 gram Tomaat
-
1 grote courgette
-
2 Sjalot
-
1 teen knoflook
-
Scheut Olijfolie
-
1 theelepel Zout
-
1 eetlepel Oregano
-
1 groenten bouillon
-
1 liter heet water
-
15 blaadjes verse basilicum
-
1/2 theelepel Chili flakes
Directions
Geroosterde tomaat courgette soep!
Soep smaakt ons altijd en wanneer we leftover groenten in de la hebben dan maken we weer een pannetje. Net als deze geroosterde tomaat courgette soep. We stonden op het punt om naar Mauritius te vliegen en tja dan is er altijd een lijstje die je wilt afvinken.
Leftover groenten
Wel altijd de koelkast even schoon achterlaten. We hadden lekker veel tomaatjes over dus hebben we geroosterd in de oven. Het roosteren van groenten geeft toch weer net iets lekkers smaakje. In de tuin hingen nog twee kleine courgettes. Laten we die er dan ook maar bij doen en samen met wat knoflook en verse Siciliaanse oregano een half uurtje in de oven.
Het enige wat je dan nog hoeft te doen is alles in een pureer kom en samen met een liter bouillon pureren.
Kortom een verse makkelijke gezonde soep maken is heel gemakkelijk, kijk maar naar dit filmpje .
Verse kruiden
In de kruidentuin hebben we heel veel lekkere kruiden staan maar dit keer naast oregano alleen basilicum gebruikt. De groene basilicum heeft het altijd een beetje moeilijk maar kennen jullie misschien de rode basilicum. Deze doet het bij ons altijd super goed. Het heeft ook nog extra veel smaak dus perfect om een handje van dit door de soep te doen.
Wanneer je hiervan een stekje kunt scoren zou ik dit zeker een keer laten groeien. Wanneer het goed groeit haal je regelmatig de bloemtopjes eruit.
Nog meer lekkere soepjes
Maak jij ook vaak verse soep en op zoek naar de lekkerste variaties die tevens altijd snel gemaakt zijn? Kijk eens naar de Tomatensoep met zoete aardappel. Een heerlijk soep die wij regelmatig maken en ook kinderen vinden dit heerlijk. Wortel pompoen soep, of de heerlijke Leftover groentensoep.
Bij deze soep kun je een lekker broodje eten maar je kunt ook aan de slag gaan met de pizza stengels.
Steps
1
Done
25 minuten
|
Groenten roosterenSnijd de courgette in blokjes. |
2
Done
|
Bouillon 2 minutenMaak een bouillon van heet water met een blokje groentenbouillon. |
3
Done
2 minuten
|
PurerenDoe de geroosterde groenten plus een handje verse basilicum bij de bouillon en pureer met een staafmixer, blender of groenten zeef. |
4
Done
|
Serveren |