0 0
Romige oregano citroen kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4-6 Kip karbonade
1 eetlepel Oregano
Naar smaak zout en peper
3 eetlepel Bloem
Scheutje Olijfolie
1 eetlepel Roomboter
Van 1 citroen citroenrasp
Extra
2 Sjalot
2 tenen knoflook
1 Kip bouillonblokje
1 eetlepel Citroensap
100 ml heet water
200 ml Slagroom Houdbare
200 gram Feta

Romige oregano citroen kip

Oei dit was weer lekker!

Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Romige oregano citroen kip!

Volgens mij zijn jullie net zo dol op kipgerechten als de Queens. Dat blijkt ook wel als we weer een lekker gerecht met kip hebben gemaakt. Soms een heerlijke Italiaanse citroenkip uit de airfryer, maar ook zien we dat jullie van romige sauzen houden. Romige sauzen tja daar is iedereen toch dol op!
Deze romige oregano citroen kip is zeker een nieuwe favoriet. Ten eerste het is heel makkelijk te maken en dat is toch wel fijn wanneer je de hele dag gewerkt heb. Ten tweede vinden we het aantal ingrediënten niet echt heel veel. Geen hele gekke dingen zitten er tussen die je niet in huis hebt. Slagroom en feta zou je waarschijnlijk even moeten kopen.

Normaal gebruiken we alleen parmezaanse kaas maar de feta erbij is toch wel een fijne smaakbeleving. Nadat we de kip besprenkeld hebben met zout, peper, Siciliaanse oregano en een laagje bloem bakken we deze even zachtjes aan. Vergeet natuurlijk niet de wat geraspte citroen. Het  laagje bloem wat we daar omheen doen zorgt ervoor dat ook je saus al iets dikker gaat worden.

Na het fruiten van het uitje in hetzelfde bakvet van de kip creëren we een mooie saus van wat bouillon, slagroom en feta. De kip kan nog lekker nagaren in de saus en voor je het weet zit je te smullen. Het leuke van dit gerecht is dat je het op vele manieren kunt eten. Wij hebben de kip er uitgehaald  en met pasta gegeten. Zelf pappardelle maken gaat prima. De kip er natuurlijk bij geserveerd.
Je kunt ook de kip in stukjes snijden en erdoor roeren.
Serveer het eens met appelpuree of een schaal rijst. Voor iedereen wat wils.

Nog meer heerlijke kip in roomsaus dan mag je onze kip Marsala niet missen. De romige kip met paddenstoelen, romige kip met venkel en doperwtjes vallen in de categorie comfort food. Kip piccata met een zalige citroensaus kunnen we ook elke dag wel eten.

Steps

1
Done
10 minuten

Kip

Wij gebruiken kip carbonade maar kipfilet of kippendij kan ook.
Bestrooi met zout, peper, oregano, rasp van een citroen en wat bloem.
Bak de kip in wat olijfolie met roomboter goed aan.
Haal ze uit de pan.

2
Done
25 minuten

Sjalot

Snijd het sjalotje fijn en bak dit zachtjes aan in het bakvet.
Voeg ietsje boter toe.
Maak een klein beetje bouillon met een bouillonblokje.
Voeg dit toe samen met de slagroom en de feta kaas.
Extra citroensap mag erdoor.
Leg de kip terug en laat 25 zachtjes pruttelen.
Wil je de saus iets dikker, maak een papje van 1 theelepel bloem met 3 eetlepel warm water.

3
Done

Serveren

Serveer met pasta, aardappelpuree of rijst.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
balsamico aardbeien van de barbecue
previous
Balsamico aardbeien van de barbecue
geroosterde tomaat courgette soep
next
Geroosterde tomaat courgette soep
balsamico aardbeien van de barbecue
previous
Balsamico aardbeien van de barbecue
geroosterde tomaat courgette soep
next
Geroosterde tomaat courgette soep

Add Your Comment