0 0
Wortel pompoen soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Halve Flespompoen
4 Wortel Middelgroot
2 cm verse gember
1 sinaasappel
2 Uien
1 tl Oregano
1tl Chili poeder
1tl Tijm
1tl Kurkuma poeder
1 el Zout
1 blokje groenten bouillon
1 liter Water
4 el Pompoen pitjes
Flinke scheut Olijfolie
Paar takjes Platte peterselie

Wortel pompoen soep

Een pan vol gezonde groenten!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wortel pompoen soep!

Dat wij dol op soep zijn dat weten jullie al. Maandag staat er vaak een soepje te pruttelen met lekker veel groenten. Vandaag een heerlijke wortel pompoen soep.

De laatste weken was Jo niet heel fit en dan smacht haar lijf naar veggies. Ze is niet gewend boordevol groenten te eten op de Hollandse manier dus soep maakt ze dan ook graag. Mariëlla en haar vriend zijn wel echte groenten eters. En maken op zondag een lijst voor de hele week. Heel knap wanneer je dit kan hoor. Jo maakt vandaag dus met een halve fles pompoen, lekker veel wortel en als echte oppepper een stuk geraspte gember. Ohlala dit was een verrukkelijke soep. Een pannetje vol dus drie dagen lunchen met deze mooie geel oranje soep!

Dit soepje heeft zoveel smaak, en dat komt door de gele kurkuma. Met het sap van de over gebleven bloedsinaasappel heeft een fris tintje. Ook de extra toegevoegde gember geeft een lekker veel pit. Gember is een zeer gezond en wij voegen dit heel vaak toe aan een gerechtje. Onze gember shots zijn heel populair. Een verrukkelijk shotje wanneer je lijf een boost nodig heeft. Overdrijf niet met gember want teveel kan ook een brandend maagzuur opleveren.

Fan van onze soepjes, dan wil je vast meer proberen. Natuurlijk onze tomatensoep met zoete aardappel. Eentje die elke week kan is de leftover groentensoep. Bloemkoool-kerriesoep is Jo haar favoriet. Ga je liever op de Italiaanse toer dan hebben we een Toscaanse ribollita soep. Vol met heerlijke ingrediënten zoals wortel. bleekselderij, bonen en de cavola nero die je tegenwoordig ook in Nederland vindt. Minestrone soep met pasta schelpjes ziet boordevol vitamines en smaakt heerlijk in de zomer en winter.

 

 

Steps

1
Done
10 min

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
5 min

Groenten snijden

Halveer de fles pompoen en schil deze met een dunschiller.
Snijd in blokjes.
Schil de wortel en snijd in stukjes.
Halveer de uien in vieren.
Leg alles op een bakblik.
De kruiden mogen erover en flinke scheut olijfolie en het sap van de sinaasappel.

3
Done
30 min

Oven

Het bakblik met groenten mag 30 minuten in de oven. Af en toe om scheppen.

4
Done
5 minuten

Koken

Doe de geroosterde groenten in een grote pan samen met 1 liter water en een bouillonblokje.
Rasp de gember erover.
Laat dit 5 minuten zachtjes koken.

5
Done
1 min

Pureren

Pureer de soep met een staafmixer.
Wil je een super zachte soep dan kun je de soep door een zeef gieten.
Proef of er nog iets zout bij kan.

6
Done

Serveren

Serveer met pompoen pitjes en wat verse peterselie.
Een stukje geroosterd brood erbij is lekker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Turkse pizza
next
Scones met mandarijn curd
previous
Turkse pizza
next
Scones met mandarijn curd

Add Your Comment