Ingredients
-
Halve flespompoen
-
4 wortelMiddelgroot
-
2 cm verse gember
-
2 uien
-
1 tl oregano
-
1tl chilipoeder
-
1tl tijm
-
1tl kurkumapoeder
-
1 el zout
-
1 blokje groentenbouillon
-
1 liter water
-
4 el pompoenpitjes
-
Flinke scheut olijfolie
-
Paar takjes platte peterselie
Directions
Wortel pompoen soep!
Dat wij dol op soep zijn dat weten jullie al. Maandag staat er vaak een soepje te pruttelen met lekker veel groenten. Vandaag een heerlijke wortel pompoen soep.
De laatste weken was Jo niet heel fit en dan smacht haar lijf naar veggies. Ze is niet gewend boordevol groenten te eten op de Hollandse manier dus soep maakt ze dan ook graag. Mariëlla en haar vriend zijn wel echte groenten eters. En maken op zondag een lijst voor de hele week. Heel knap wanneer je dit kan hoor. Jo maakt vandaag dus met een halve fles pompoen, lekker veel wortel en als echte oppepper een stuk geraspte gember. Ohlala dit was een verrukkelijke soep. Een pannetje vol dus drie dagen lunchen met deze mooie geel oranje soep!
Dit soepje heeft zoveel smaak, en dat komt door de gele kurkuma. Met het sap van de over gebleven bloedsinaasappel heeft een fris tintje. Ook de extra toegevoegde gember geeft een lekker veel pit. Gember is een zeer gezond en wij voegen dit heel vaak toe aan een gerechtje. Onze gember shots zijn heel populair. Een verrukkelijk shotje wanneer je lijf een boost nodig heeft. Overdrijf niet met gember want teveel kan ook een brandend maagzuur opleveren.
Fan van onze soepjes, dan wil je vast meer proberen. Natuurlijk onze tomatensoep met zoete aardappel. Eentje die elke week kan is de leftover groentensoep. Bloemkoool-kerriesoep is Jo haar favoriet. Ga je liever op de Italiaanse toer dan hebben we een Toscaanse ribollita soep. Vol met heerlijke ingrediënten zoals wortel. bleekselderij, bonen en de cavola nero die je tegenwoordig ook in Nederland vindt. Minestrone soep met pasta schelpjes ziet boordevol vitamines en smaakt heerlijk in de zomer en winter.
Steps
1
Done
10 min
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°C. |
2
Done
5 min
|
Groenten snijdenHalveer de fles pompoen en schil deze met een dunschiller. |
3
Done
30 min
|
Oven / AirfryerHet bakblik met groenten mag 30 minuten in de oven. Af en toe om scheppen. |
4
Done
5 minuten
|
KokenDoe de geroosterde groenten in een grote pan samen met 1 liter water en een bouillonblokje. |
5
Done
1 min
|
PurerenPureer de soep met een staafmixer. |
6
Done
|
ServerenServeer met pompoen pitjes en wat verse peterselie. |