Ingredients
-
1 X recept basis tomatensausOf 500 ml passata
-
Vulling
-
250 gram ricotta kaas
-
2 teentjes knoflook
-
Naar smaak zout en peper
-
200 gram spinazie
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
Halve theelepel Chili poeder
-
6 Witte asperge
-
Extra
-
6 Lasagne vellen
-
1 eetlepel Zout
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
Directions
Deze verrukkelijke cannelloni met asperges spinazie en ricotta is een waar feest voor de smaakpapillen! Met het witte goud in overvloed, is het onweerstaanbaar om deze heerlijke witte asperges in een smakelijke pastaschotel te verwerken. En geloof ons, het resultaat is om van te watertanden!
Witte aspergerecepten
Bij ons staan de komende tijd volledig in het teken van de witte asperge. Niet alleen omdat we er dol op zijn, maar ook omdat we dit jaar trotse ambassadeurs zijn voor het Nederlands Aspergecentrum! Dit seizoensproduct is verkrijgbaar van eind maart tot 24 juni, dus als je ze dit jaar nog niet hebt geproefd, is dit je kans!
Pasta met asperges
Geen enkele pastaliefhebber kan onze pasta met verrukkelijke pasta met asperges weerstaan. Ken je de cannelloni-pasta al? Deze ronde pastabuisjes zijn perfect om te vullen. Maar laten we eerlijk zijn, het vullen kan soms een uitdaging zijn. Daarom kiezen wij voor een snelle truc: we gebruiken voorgekookte lasagnevellen om buisjes te maken. Vervolgens vullen we ze met een heerlijke mix van romige ricotta, pittige Parmezaanse kaas en smaakvolle spinazie. En natuurlijk mag de asperge niet ontbreken! De gevulde buisjes worden vervolgens in een ovenschaal gelegd op een bedje van smaakvolle basis tomatensaus, bestrooid met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas. Even afbakken en dan genieten maar!
Zijn asperges gezond?
Absoluut! Asperges zijn niet alleen overheerlijk, maar ook supergezond. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen. Het stofje aspergine heeft zelfs een gunstige invloed op een lage bloeddruk en blaas- en nierfunctiestoornissen. Ze zijn ook heel fijn als je wilt afvallen. Dus als je op zoek bent naar een caloriearm dieet, mogen asperges zeker niet ontbreken!
Een ander groot voordeel van asperges is dat er voor en tijdens het oogstseizoen geen gebruik wordt gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen. Pas na het oogstseizoen worden deze middelen minimaal gebruikt, alleen wanneer nodig, en komen ze niet direct in aanraking met de asperge. Hierdoor behoren asperges tot een van de schoonste groenten van Nederland!
Naast deze cannelloni met spinazie, asperges en ricotta hebben nog veel meer lekkere asperge recepten.
Romige citroenpasta met asperges
Asperge tartaar met parmaham, of de asperge tartaar met zalm
Steps
1
Done
30 minuten
|
Basis tomatensausWij gebruiken onze basis tomatensaus ( zie link in verhaal) |
2
Done
20 minuten
|
AspergeSchil de asperges en kook deze 5 minuten in gezouten water. |
3
Done
10 minuten
|
VullingBak de spinazie met een met fijngesneden knoflook. |
4
Done
5 minuten
|
LasagnevellenKook de lasagnevellen in gezouten water. Wanneer ze buigbaar zijn ( na ongeveer 5 minuten) haal je ze uit het water. |
5
Done
5 minuten
|
CannelloniWij doen de spinazievulling in een spuitzak. |
6
Done
40 minuten
|
Oven |