0 0
Cannelloni met asperges spinazie en ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 X recept basis tomatensaus Of 500 ml passata
Vulling
250 gram ricotta kaas
2 teentjes knoflook
Naar smaak zout en peper
200 gram spinazie
100 gram geraspte parmezaanse kaas
Halve theelepel Chili poeder
6 Witte asperge
Extra
6 Lasagne vellen
1 eetlepel Zout
100 gram geraspte parmezaanse kaas

Cannelloni met asperges spinazie en ricotta

Vul eens cannelloni met asperges!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Deze verrukkelijke cannelloni met asperges spinazie en ricotta is een waar feest voor de smaakpapillen! Met het witte goud in overvloed, is het onweerstaanbaar om deze heerlijke witte asperges in een smakelijke pastaschotel te verwerken. En geloof ons, het resultaat is om van te watertanden!

Witte aspergerecepten

Bij ons staan de komende tijd volledig in het teken van de witte asperge. Niet alleen omdat we er dol op zijn, maar ook omdat we dit jaar trotse ambassadeurs zijn voor het Nederlands Aspergecentrum! Dit seizoensproduct is verkrijgbaar van eind maart tot 24 juni, dus als je ze dit jaar nog niet hebt geproefd, is dit je kans!

Pasta met asperges

Geen enkele pastaliefhebber kan onze pasta met verrukkelijke pasta met asperges weerstaan. Ken je de cannelloni-pasta al? Deze ronde pastabuisjes zijn perfect om te vullen. Maar laten we eerlijk zijn, het vullen kan soms een uitdaging zijn. Daarom kiezen wij voor een snelle truc: we gebruiken voorgekookte lasagnevellen om buisjes te maken. Vervolgens vullen we ze met een heerlijke mix van romige ricotta, pittige Parmezaanse kaas en smaakvolle spinazie. En natuurlijk mag de asperge niet ontbreken! De gevulde buisjes worden vervolgens in een ovenschaal gelegd op een bedje van smaakvolle basis tomatensaus, bestrooid met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas. Even afbakken en dan genieten maar!

Zijn asperges gezond?

Absoluut! Asperges zijn niet alleen overheerlijk, maar ook supergezond. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen. Het stofje aspergine heeft zelfs een gunstige invloed op een lage bloeddruk en blaas- en nierfunctiestoornissen. Ze zijn ook heel fijn als je wilt afvallen. Dus als je op zoek bent naar een caloriearm dieet, mogen asperges zeker niet ontbreken!

Een ander groot voordeel van asperges is dat er voor en tijdens het oogstseizoen geen gebruik wordt gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen. Pas na het oogstseizoen worden deze middelen minimaal gebruikt, alleen wanneer nodig, en komen ze niet direct in aanraking met de asperge. Hierdoor behoren asperges tot een van de schoonste groenten van Nederland!

Naast deze cannelloni met spinazie, asperges en ricotta hebben nog veel meer lekkere asperge recepten.

Romige citroenpasta met asperges

Flammkuchen met asperges

asperge tonnato.

Asperge tartaar met parmaham, of de asperge tartaar met zalm  

Steps

1
Done
30 minuten

Basis tomatensaus

Wij gebruiken onze basis tomatensaus ( zie link in verhaal)
Je kunt ook 500 ml passata gebruiken.

2
Done
20 minuten

Asperge

Schil de asperges en kook deze 5 minuten in gezouten water.
Zet het vuur uit.
Laat de asperges nog 15 minuten in het kookvocht liggen.
Schep de asperges uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

3
Done
10 minuten

Vulling

Bak de spinazie met een met fijngesneden knoflook.
Voeg zout en peper toe.
Wanneer de spinazie geslonken is hak je deze fijn. Druk al het vocht eruit.
Meng dit met ricotta, geraspte Parmezaanse kaas en chilipoeder of flakes.
Zet klaar.

4
Done
5 minuten

Lasagnevellen

Kook de lasagnevellen in gezouten water. Wanneer ze buigbaar zijn ( na ongeveer 5 minuten) haal je ze uit het water.

5
Done
5 minuten

Cannelloni

Wij doen de spinazievulling in een spuitzak.
Schep of spuit de vulling in het midden van de voorgekookte lasagnevel.
Hierop leg je een asperge.
Maak een rolletje hiervan en leg deze op een laagje tomatensaus.
Vul de schaal met rolletjes en schep er tomatensaus overheen.
Eindig met een laagje geraspte Parmezaanse kaas.

6
Done
40 minuten

Oven

Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Na 30 minuten verwijder je de folie en laat je de schaal nog 10-15 minuten nagaren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gegratineerde asperges
previous
Gegratineerde witte asperges
garnalencurry met asperges
next
Garnalencurry met asperges
gegratineerde asperges
previous
Gegratineerde witte asperges
garnalencurry met asperges
next
Garnalencurry met asperges

Add Your Comment