Ingredients
-
200 gram aardbeien
-
1 bol burrata
-
Half stokbrood
-
Klein beetje chiliflakes
-
Ietsje olijfolie
-
1 eetlepel agave siroopOf honing
-
1 takje verse munt
Directions
Bruschetta aardbei burrata!
Weet je wat een waanzinnige combinatie is? Iets waar je waarschijnlijk niet zo snel aan denkt maar burrata met aardbeien is een ongelofelijke smakelijke combinatie.
Nu er weer volop zomerkoninkjes te vinden zijn hebben we elke dag wel aardbeien in huis. Heerlijk ochtends door de yoghurt en natuurlijk ouderwets op een beschuitje. Onze nieuwste verslaving is deze fantastische zoete vruchten combineren burrata. Maak hier de allerlekkerste bruschetta aardbei burrata van.
Het is echt onze lievelings mozzarella de burrata bol. Jullie weten inmiddels wel dat wij groot fan zijn van deze Italiaanse goedje en zoals in een heerlijke tomaten burrata pasta gaan ze perfect op de bruschetta. Bruschetta eten de hele zomer door. Ze zijn de perfecte voorgerechtjes. Inmiddels staan er al velen op de website bijvoorbeeld 5 x Italiaanse bruschetta’s.
Vandaag gaan we een deel van de aardbeien even verwarmen met wat agavesiroop. Je krijgt dan een soort van heerlijke gepureerde jam. Daarna roosteren we wat boerenbrood. Toevallig hadden we nog een zuurdesem brood in de vriezer liggen. Perfect hiervoor.
Smeer de burrata over het geroosterde broodje samen met wat aardbeienjam en hele aardbeien. Als kick wat extra chili flakes. Verse munt en een druppel olijfolie. Meer is het niet en zeker weten dit vind je fantastisch lekker. Onze zomer kan niet meer stuk!
Tegenwoordig kopen we vaak de burrata van de Lidl of Galbani.
Wil je nog meer lekkere gerechtjes met deze perfecte bol dan mag de tomaten burrata salade niet ontbreken tijdens de zomerse dagen. Uhhh wij eten het trouwens ook in de winter haha. Onze nieuwe verslaving is om de buratta door de tomaten . De pasta tomaat burrata saus wil je echt een keer maken. Deze saus staat ook vliegensvlug op tafel. En zeker weten dat je de hele familie een groot plezier mee doet! Een heerlijke burrata salade met aardbeien en kiwibes. De carpaccio van komkommer of de courgette carpaccio met citroenpesto en burrata .
Steps
1
Done
5 minuten
|
AardbeienWas de aardbeien. De helft halveer je en verwarm je zachtjes in een pannetje samen met agavesiroop of honing en een heel klein beetje water. |
2
Done
|
BroodRooster een stuk grof brood of stokbrood. |
3
Done
|
Bruschetta |