0 0
Carpaccio van komkommer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 komkommer
1 bosje Radijs
Met citroen Pesto
50 gram rucola
1 bol burrata
Stukje Citroen
Klein beetje Zout
Naar smaak Grof gemalen peper Rode pepertjes nog leuker
2 eetlepel Pistache nootjes Gehakte

Carpaccio van komkommer

Heerlijke frisse vegetarische carpaccio

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

De Queens zijn dol op vegetarische carpaccio. Na het succes van onze courgette carpaccio met citroenpesto en burrata hebben we een nieuwe versie gemaakt; de carpaccio van komkommer! Originele gerechten zijn altijd een succes en van deze schalen wordt je gewoon blij. Vooral met die prachtige burrata die elk gerecht mooi maakt!
De komen radijsjes zijn heel fijn gesneden, en ingesmeerd met een  pistache pesto als een soort van marinade.
De rode verse pepertjes komen uit Sicilië en zijn geweldig. Mocht je ze een keer tegenkomen altijd meenemen. Een super smaakvol accent op dit gerecht of bijvoorbeeld op een bruscetta.

PESTO

Voor dit recept hebben we een pistache pesto gebruikt die we uit Sicilië hebben meegenomen. Maar we hebben dit ook natuurlijk als recept klaar staan voor jullie. pesto gemaakt met pistache. Pesto zijn ook super makkelijk te maken en het smaakt altijd lekkerder wanneer je het zelf vers gemaakt. Het kan natuurlijk voorkomen dat je geen tijd hebt en met dit recept kun je ook een mooie pesto uit een potje gebruiken.

CARPACCIO

We hebben ook gezocht naar de vertaling van carpaccio, deze term wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt als benaming voor de bereidingswijze, het heel dun in plakjes snijden van allerlei ingrediënten.

Natuurlijk is de allerbekendste carpaccio die van de zeer dun gesneden rauwe plakjes rundvlees. Dit gerecht komt uit 1950 en de eigenaar Giuseppe Cipriani  uit Venetië bedacht dit voor zijn vaste gasten. Hij noemde het carpaccio omdat het met zijn rood witte kleur iets weg had van het werk van Vittore Carpaccio. Sindsdien is het een van de bekendste gerechten in heel Italië. Wij maken graag een carpaccio op twee manieren van rosbief. Ook onze carpaccio rolletjes zijn heel populair.

Wil je toch liever een vegetarische carpaccio dan is de tomaten carpaccio met burrata ook altijd een succes.

Steps

1
Done
5 minuten

Komkommer, radijs

Snijd de komkommer en radijs in dunne plakjes. Leg ze overlappend aan elkaar op een mooi bord.

2
Done
5 minuten

Pesto

Doe een klein beetje zout over dit geheel en daarop een met olijfolie verdunde pesto.
Door dit ietsje te verdunnen kun je het er makkelijker over smeren.
Dit kun je makkelijk een uur van tevoren maken en klaar zetten.

3
Done
5 minuten

Rucola, burrata

Wanneer je het gaat serveren lig je er wat rucola over en die prachtige burrata Wat gehakte pistache of pijnboompitten, grof gemalen zwarte peper en een drizzle olijfolie maken het geheel af.
Extra druppeltjes citroensap is lekker fris.
Mocht je rode pepertjes hebben gebruikt die dan.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bananenbrood met frambozen
previous
Bananenbrood met frambozen
Ricotta cavatelli
next
Ricotta cavatelli
Bananenbrood met frambozen
previous
Bananenbrood met frambozen
Ricotta cavatelli
next
Ricotta cavatelli

Add Your Comment