Ingredients
-
Basis panna cotta
-
200 ml slagroom
-
200 ml volle melk
-
3 eetlepel fijne kristalsuiker
-
Extra
-
100 gram pistachenootjes
-
1 eetlepel pistachepastaof 2 eetlepel suiker
-
10 paasei
Directions
Pistache panna cotta!
Wat gaat de tijd snel, zo snel dat we niet eens zoveel nieuwe Paas recepten hebben gemaakt. Voortmaken dan maar. Iets wat heel snel gemaakt is een panna cotta. En wie vindt dit nou niet lekker. Wat wij horen is dat de meeste mensen niet aan dit toetje beginnen omdat het het lastig is. Laten we je maar uit de droom helpen , het is simpeler dan simpel!
Speciaal voor deze periode een topper van een Paas editie, een pistache panna cotta. Dit keer met pistache smaak en ohhh wat is die geweldig lekker geworden. Een panna cotta heeft altijd een basis van room, melk en wat suiker. Meer is het niet. Aan jou de keus wat voor smaakje je er aan wilt geven. Het is een kwestie van opwarmen tegen de kook aan. De naam panna cotta betekent ook letterlijk gekookte room. Vervolgens gelatine erbij en de koelkast doet de rest. Wij kozen voor paaseitjes erop, maar ook verrukkelijk met vers fruit.
De pistachenootjes koop je soms met nog een schilletje eraan. Deze wil je natuurlijk niet in je toetje, en zonder de schil heb je het mooie groene nootje. Ook belangrijk voor de kleur. Een trucje is om de nootjes een minuutje te laten koken. Vervolgens uit laten lekken en dompelen in een ijsbakje. Je zal zien dat de schillen er nu heel makkelijk af gaan.
Heb je toevallig een potje pistache pasta dan maak je deze panna cotta nog sneller.
Wil je liever een andere panna cotta maken probeer onze andere variaties. Bijvoorbeeld de passievrucht panna cotta op een panna cotta met aardbei en pistache. Een feestelijke panna cotto met Amaretto stoofpeertjes
Wie weet verzin je wel een eigen versie. Wat je nu weet dat onze basis altijd top is en je er zelf een draai aan kunt geven!! Heel veel succes.
Steps
1
Done
|
Pistache nootjesWanneer je pistache nootjes hebt met schil kook je deze 1 minuut, Vervolgens laat je deze even afkoelen in een bakjes water met ijsklontjes. |
2
Done
|
Room melk suikerVerwarm de room samen met de suiker en melk. |
3
Done
|
ServerenServeer met paaseitjes of verse frambozen. |
4
Done
|
TipWil je extra groene panna cotta doe er ietsje kleurstof bij. |