0 0
Pistache panna cotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis panna cotta
200 ml Slagroom
200 ml Volle melk
3 eetlepel Fijne kristalsuiker
Extra
100 gram Pistache nootjes
1 eetlepel Pistache pasta of 2 eetlepel suiker
10 Paaseitjes

Pistache panna cotta

De lekkerste panna cotta!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Basis panna cotta

  • Extra

Directions

Share

Pistache panna cotta!

Wat gaat de tijd snel, zo snel dat we niet eens zoveel nieuwe Paas recepten hebben gemaakt. Voortmaken dan maar. Iets wat heel snel gemaakt is een panna cotta. En wie vindt dit nou niet lekker. Wat wij horen is dat de meeste mensen niet aan dit toetje beginnen omdat het het lastig is. Laten we je maar uit de droom helpen , het is simpeler dan simpel!

Speciaal voor deze periode een topper van een Paas editie, een pistache panna cotta. Dit keer met pistache smaak en ohhh wat is die geweldig lekker geworden. Een panna cotta heeft altijd een basis van room, melk en wat suiker. Meer is het niet. Aan jou de keus wat voor smaakje je er aan wilt geven.  Het is een kwestie van opwarmen tegen de kook aan. De naam panna cotta betekent ook letterlijk gekookte room. Vervolgens gelatine erbij en de koelkast doet de rest. Wij kozen voor paaseitjes erop, maar ook verrukkelijk met vers fruit.

De pistachenootjes koop je soms met nog een schilletje eraan. Deze wil je natuurlijk niet in je toetje, en zonder de schil heb je het mooie groene nootje. Ook belangrijk voor de kleur. Een trucje is om de nootjes een minuutje te laten koken. Vervolgens uit laten lekken en dompelen in een ijsbakje. Je zal zien dat de schillen er nu heel makkelijk af gaan.
Heb je toevallig een potje pistache pasta dan maak je deze panna cotta nog sneller.

Wil je liever een andere panna cotta maken probeer onze andere variaties. Bijvoorbeeld de passievrucht panna cotta op een panna cotta met aardbei en pistache.  Een feestelijke panna cotto met Amaretto stoofpeertjes

Wie weet verzin je wel een eigen versie. Wat je nu weet dat onze basis altijd top is en je er zelf een draai aan kunt geven!! Heel veel succes.

Steps

1
Done

Pistache nootjes

Wanneer je pistache nootjes hebt met schil kook je deze 1 minuut, Vervolgens laat je deze even afkoelen in een bakjes water met ijsklontjes.
Hierna haal je heel makkelijk het schilletje eraf.
Droog ze goed af.
Maak deze heel fijn, bijvoorbeeld in een keukenmachine of vijzel.

2
Done

Room melk suiker

Verwarm de room samen met de suiker en melk.
Ook de gemalen nootjes mogen erbij.
Heb je pistache pasta dan kun je dit in plaats vd de verse nootjes doen of beide.
Omdat wij een gezoete pistache pasta hadden hebben we de suiker achterwege gelaten.
Wanneer het tegen het kookpunt is haal je het van het vuur.
( wij laten het een uurtje staan zodat de pistache smaak lekker in het mengsel trekt.)
Doe 2.5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Haal de blaadjes uit het water en roer bij de room.
(Eventueel de room even opwarmen)
Schenk nu door een zeefje in een mooi glas.
Met dit mengsel heb je 4 kleine glaasjes.

3
Done

Serveren

Serveer met paaseitjes of verse frambozen.

4
Done

Tip

Wil je extra groene panna cotta doe er ietsje kleurstof bij.
Liever geen gelatine, gebruik dan 2 theelepel agar agar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Amandel frambozen cake
previous
Amandel frambozen cake
Pompoen tempura
next
Pompoen tempura
Amandel frambozen cake
previous
Amandel frambozen cake
Pompoen tempura
next
Pompoen tempura

Add Your Comment