0 1
Zalm kerstkrans

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Gerookte zalm
1 Grapefruit
20 Groene asperge tips Vers of uit diepvries
Handje Veldsla Rucola kan ook
50 gram Geitenkaas met honing Met honing smaaak
Dressing
50 ml Olijfolie
1 theelepel Dyon mosterd
1 eetlepel Citroensap
Beetje zout en peper

Zalm kerstkrans

Deze combinatie is goddelijk!

Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Zalm kerstkrans

Met zalm kun je alle kanten uit, zo veelzijdig en meestal valt het bij iedereen in de smaak.

Jaren geleden serveerden we in de business class van de KLM een verrukkelijk voorgerecht. Een mooi en super smaakvol hapje, die we thuis heel vaak zelf maken. Ook heel makkelijk om te maken, dat is ook fijn, dus helemaal kerst proof.

Het origineel is met zalmhaasje, maar deze is met gerookte zalm. De grapefruit, geitenkaas, asperges en zalm is een goddelijke combinatie. Met een heerlijke dressing erover …

Deze zalm kerstkrans vonden wij leuk om zo op tafel te zetten, maar je kunt er ook een mooi bordje van maken. Zie hier het filmpje.

Wil je nog naast de zalm kerstkrans nog  een paar kransen op tafel zetten, dan is onze Pesto broodkrans een topper. De makkelijke kerstkrans van bladerdeeg is makkelijk en zalig.

KERSTKRANS
Tijdens de kerst zie je vele kerst kransen. Deze wordt vaak opgehangen aan de voordeur. De vraag is natuurlijk waar komt deze krans toch vandaan? Zoals alles met bijzondere feestdagen heeft dit een betekenis. De krans, een cirkelvorm zonder begin en eindpunt, symboliseert al sinds de oudheid het leven met zijn eeuwige cyclus van geboorte, groei en afscheid, maar ook de herhaling van vier seizoenen. Met het maken van een takkenkrans, begroette de Germanen zo het nieuwe (voor) jaar, en symboliseerde het het einde van de winter.

Ook de groene takken van den, laurier, eucalyptus en hulst werd gelinkt aan het geloof dat dit de inwoners van het huis zou beschermen tegen ziekte en ongeluk. Reden genoeg om er maar een paar op te hangen.

 

Steps

1
Done
10 minuten

Krans maken

Snijd je zalm in plakjes, doormidden en leg het in een rond op een mooi bord.
Kook of grill de aspergetips even aan en leg deze erbij. Wij hebben de diepvries genomen omdat dat altijd mooie dunne asperges zijn.
Snijd de grapefruit in partjes zonder het vliesje.
Strooi er geitenkaas over.
Je kan parels gebruiken maar weet niet zeker of die in honingsmaak zijn. Het staat wel leuk.
Leg er ook wat veldsla of rucola overheen.

2
Done
5 minute

Dressing

Maak een dressing van theelepel citroensap, mosterd, zout, peper en mooie olijfolie.

3
Done

Serveren

Je kunt dit van te voren klaarzetten. Doe de dressing en de sla op het moment van serveren erbij.
Mooi brood erbij en je hebt een mooi voorgerecht.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bloemkool steak en pompoen
next
Knolselderij en pastinaak soep
previous
Bloemkool steak en pompoen
next
Knolselderij en pastinaak soep

Add Your Comment