Ingredients
-
200 gram Gerookte zalm
-
1 Grapefruit
-
20 Groene asperge tipsVers of uit diepvries
-
Handje VeldslaRucola kan ook
-
50 gram Geitenkaas met honingMet honing smaaak
-
Dressing
-
50 ml Olijfolie
-
1 theelepel Dyon mosterd
-
1 eetlepel Citroensap
-
Beetje zout en peper
Directions
Zalm kerstkrans
Met zalm kun je alle kanten uit, zo veelzijdig en meestal valt het bij iedereen in de smaak.
Jaren geleden serveerden we in de business class van de KLM een verrukkelijk voorgerecht. Een mooi en super smaakvol hapje, die we thuis heel vaak zelf maken. Ook heel makkelijk om te maken, dat is ook fijn, dus helemaal kerst proof.
Het origineel is met zalmhaasje, maar deze is met gerookte zalm. De grapefruit, geitenkaas, asperges en zalm is een goddelijke combinatie. Met een heerlijke dressing erover …
Deze zalm kerstkrans vonden wij leuk om zo op tafel te zetten, maar je kunt er ook een mooi bordje van maken. Zie hier het filmpje.
Wil je nog naast de zalm kerstkrans nog een paar kransen op tafel zetten, dan is onze Pesto broodkrans een topper. De makkelijke kerstkrans van bladerdeeg is makkelijk en zalig.
KERSTKRANS
Tijdens de kerst zie je vele kerst kransen. Deze wordt vaak opgehangen aan de voordeur. De vraag is natuurlijk waar komt deze krans toch vandaan? Zoals alles met bijzondere feestdagen heeft dit een betekenis. De krans, een cirkelvorm zonder begin en eindpunt, symboliseert al sinds de oudheid het leven met zijn eeuwige cyclus van geboorte, groei en afscheid, maar ook de herhaling van vier seizoenen. Met het maken van een takkenkrans, begroette de Germanen zo het nieuwe (voor) jaar, en symboliseerde het het einde van de winter.
Ook de groene takken van den, laurier, eucalyptus en hulst werd gelinkt aan het geloof dat dit de inwoners van het huis zou beschermen tegen ziekte en ongeluk. Reden genoeg om er maar een paar op te hangen.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Krans makenSnijd je zalm in plakjes, doormidden en leg het in een rond op een mooi bord. |
2
Done
5 minute
|
DressingMaak een dressing van theelepel citroensap, mosterd, zout, peper en mooie olijfolie. |
3
Done
|
ServerenJe kunt dit van te voren klaarzetten. Doe de dressing en de sla op het moment van serveren erbij. |