Ingredients
-
200 gram pure chocolade
-
75 ml slagroom
-
75 ml volle melk
-
2 theelepel bruine suiker
-
1 kopje espresso
Directions
Chocolademelk uit Parijs!
Oké, echte koude winters zullen er in ons koude kikkerlandje niet meer komen. Valt er in Nederland toch een beetje sneeuw dan gaan we helemaal los met chocolademelk. Vroeger hadden wij altijd een bus Benco in huis. Tenminste die naam schiet me te binnen. Chocolade korrels die je dan oplost in hete melk. Echt super lekker wanneer je de hele dag buiten was in de sneeuw.
De lekkerste chocolademelk
Nu denk je dat dit de standaard is maar dan heb je nog nooit de chocolademelk uit Parijs gedronken.
Wij hadden dit nog nooit gehad totdat we hier een filmpje op TikTok zagen. Was geloof ik een viral dingetje maar voor ons de eerste in beeld.
Die moesten we maken en als jij er ook nog geen beeld bij heb dan kijk je eerst naar ons filmpje!’
Veel chocola
Of je denkt nu dit is echt too much of gaat direct naar de winkel voor een paar plakken pure chocolade.
Jawel hier gaat zo’n beetje 90 gram pure chocolade in één glaasje haha. We laten dit langzaam smelten in een mengsel van room en melk. Extra bruine suiker en wij doen er een espresso door. Een beetje koffiesmaak is extra lekker vinden wij.
Vervolgens gieten wij die donkerbruine goddelijke vocht in een glaasje en toppen dit af met slagroom.
Do we need to say more haha!
Ik moet toegeven dit is puurder dan puur en heeft werkelijk niks met onze chocomelk te maken. Zooo ontzettend lekker. Tenslotte een advies. Ga eerst even een uurtje wandelen in de kou. Zo heb je de eerste carbs er al vanaf…
Even kijken of wij ook zoiets ooit gemaakt hebben. Jaaa een chocolademelk op twee manieren. Een pumkin spice chocolademelk en ook een fantastische gouden melk! Hier zit trouwens geen chocola in maar wel kurkuma e.d. en is denk ik één van de gezondste drankjes.
Steps
1
Done
|
ChocoladeHak de pure chocolade in stukjes. |
2
Done
|
Room melk suiker espressoVerwarm de room samen met volle melk, suiker en 1 espresso. |
3
Done
|
ServerenSchenk de chocolademelk in een glaasje of kopje en serveer met slagroom. |