0 0
Cranberry compote

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram cranberrie
2 dopjes limonadesiroop zonder suiker Sinaasappel smaak
75 gram Suiker
1 eetlepel sinaasappel rasp
2 kaneelstokje
75 ml water

Cranberry compote

Een heerlijk zoet zuur bijgerecht!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Cranberry compote!

Nu de kerst voor de deur staat zien we ook weer de mooie bakjes cranberry’s in de winkels liggen. Deze mooie glimmende veenbessen brengen ons direct in kerstsfeer. Gebruik je ze nog niet zo vaak dan is het toch leuk om daarmee aan de slag te gaan.  Wij zijn er inmiddels dol op en maken er een heerlijke cranberry compote van.

Je ziet veel gerechten waar heel veel suiker ingaat. Wij gebruiken liever iets minder en vervangen graag een deel in suikervrije limonadesiroop. De echte suiker heb je wel nodig voor het indikken. Veel meer heeft de compote niet nodig. Smaakmakers zoals kaneel is een verrukkelijke toevoeging.

Deze compote kun je voor vele gerechten gebruiken. Heerlijk bij vlees gerechten en natuurlijk kip en kalkoen. Maar wildgerechten kunnen bijna niet zonder. Gebruik het voor bij de feestelijke borrel of dessert want kaas en cranberry gaat fantastisch samen. Het lijkt ons lekker om er een keer een zoete monchou taart mee te maken. Wie weet deze kerst nog. Super leuk zelf met deze besjes aan de slag te gaan!

De compote is ook nog een heel gemakkelijk te maken. Met 10 minuten staat het klaar. Dit keer hadden we wat over en het restant ingevroren.  Je kunt het ook wel 2 weken bewaren in een schoon weckpotje in

Veenbessen

Cranberry’s noem je ook wel veenbessen. Deze zijn kleine, rode bessen die groeien op lage struiken in veengebieden. Ze hebben een kenmerkende lichtzure smaak en zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten.  Je kunt ze vers gegeten, maar ze worden ook gedroogd of verwerkt tot sappen, sauzen en snacks. Tijdens de feestdagen zijn ze extra populair en worden vaak toegevoegd aan gerechten voor hun smaak en kleur. Bovendien worden ze soms gebruikt vanwege vermeende gezondheidsvoordelen. Wij drinken vaak cranberry sap wanneer er een opkomende blaasontsteking nadert.

Inmiddels hebben we deze  heerlijke compote gebruikt in één van onze 5 x tiramisu glaasjes. Maak je wel een gesuikerde cranberries? Erg leuk en lekker op de tiramisu cheesecake kersttaart. 

 

Steps

1
Done

Cranberry

Was de bessen.
Doe ze in een steelpan samen met de suiker, siroop, water en kaneelstokje.
Laat zachtjes 10 minuten koken. Al de bessen ploppen open.

2
Done

Koelen

Laat de saus afkoelen. Je zal zien dat de saus indikt.
Bewaar eventueel in een schoon weckpotje of vries in.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
cannoli tompouce
previous
Cannoli tompouce
chocolademelk uit Parijs
next
Chocolademelk uit Parijs
cannoli tompouce
previous
Cannoli tompouce
chocolademelk uit Parijs
next
Chocolademelk uit Parijs

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here