Ingredients
-
4 Kalfsschnitzel
-
1 Limoen
-
3 eetlepel Roomboter
-
Scheutje Olijfolie
-
Piccata
-
2 eieren
-
4 eetlepel Bloem
-
Naar smaak zout en peper
-
25 gram Pecorino kaas
-
Ricotta gnocchi
-
100 gram ricotta kaas
-
70 gram geraspte parmezaanse kaasGeraspte
-
1 Ei dooier
-
75 gram Bloem
-
Salie botersaus
-
50 gram Roomboter
-
Takje Salie
-
1 teentje knoflook
-
Extra gegrilde groenten
-
1 Aubergine
-
1 courgette
-
Tros Cherry tomaten
-
2 takjes verse basilicum
-
1 Limoen
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje Olijfolie
Directions
Piccata van kalfsschnitzel met ricotta gnocchi!
Zo ontzettend leuk wanneer je een samenwerking aangaat en je mag Italiaanse gerechten bereiden. Stiekem hadden we natuurlijk onze voorkeur aangegeven maar de klant is koning voor de Queens. Vandaag mogen we met ricotta en kalfsschnitzel aan de slag gaan.
Nadat we waren aangekomen in het geweldige Miele Experience center in Vianen, inclusief een geweldig ontvangst met rondleiding, begaven we ons naar een super luxe keuken met de allernieuwste kookapparatuur van Miele, het is tenslotte niet voor niks “MIELE, IMMER BESSER”
Ben jij op zoek naar een upgrade van je keuken. Bij @keukenspecialisten.nl moet je zijn. Met hun vakkennis en jarenlange ervaring de aangewezen persoon om samen met jouw een droomkeuken te creëren. Er zit altijd een @keukenspecialisten.nl bij jou in de buurt.
Zoals je weet is een goede voorbereiding het halve werk. De kratjes met al onze boodschappen stonden klaar en het feest mocht beginnen. Wanneer je dan plotseling beseft dat je de kalfsschnitzels nog thuis in de koeling hebt liggen krijg je het wel een beetje warm onder de oksels. Gelukkig kon de gastvrouw ons geruststellen dat er een grote horeca groothandel in dezelfde straat was…Zo konden we gelukkig snel aan de slag met dit lekkere recept op de mooiste keuken apparatuur van Miele.
Heb jij wel eens kalfsschnitzel gegeten? Je kent het vast wel van de wintersport, de overheerlijke enige echte Wiener Schnitzel is van kalfsvlees. Eigenlijk hebben wij zelf nog nooit kalfsvlees bereidt. Gezouten, gebloemd, gebakken en afgeblust met limoen… een waanzin lekker stukje vlees, en niet onbelangrijk super makkelijk om te maken!
De kalfschnitzel mochten wij bereiden op de kookplaat (Inductiekookplaat KM 7564 FL van Miele), een fijne inductiekookplaat met werkbladafzuiging (CSDA 7001 FL)! Dit is echt een fantastische toevoeging aangezien je zo geen grote afzuigkap meer boven je hoofd hebt hangen. Voor Mariëlla echt een uitkomst aangezien ze regelmatig thuis haar hoofd stoot tegen de afzuigkap, haha. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook veel mooier en strakker uit in je keuken, met name wanneer je een keukeneiland hebt. Daarnaast was het voor Mariëlla de eerste keer dat ze op inductie ging koken. Het viel haar op dat overschakelen van gas naar inductie toch heel gemakkelijk gaat. Wie weet laat ze dit ooit eens aanpassing in haar keuken.
Om het geheel compleet te maken hebben we er een ricotta gnocchi en heerlijke gegrilde groenten bij geserveerd. De luchtige zachte kussentje kunnen niet mislukken en wij vinden ze stukken makkelijker dan de aardappel gnocchi.
Bewaar dit recept alvast voor kerst, een ideaal stukje vlees dat niet kan mislukken!
Steps
1
Done
15 minuten
|
Ricotta gnocchiMeng de ricotta, parmezaanse kaas, eidooier, zout en peper naar smaak en bloem met elkaar. |
2
Done
10 minuten
|
Deeg verwerkenDeel de bal in 4 stukken. |
3
Done
3 minuten
|
KokenKook de gnocchi in gezouten( 1 eetlepel zout) water. Wanneer de gnocchi naar boven drijft schep je ze eruit met een schuimspaan. |
4
Done
|
SausLaat de boter smelten samen met gehakte knoflook teen en salieblaadjes. Tip! Je kunt de gnocchi mooi warm houden in de borden warmhouder van Miele. Niks is fijner dan warme bordjes en natuurlijk warm eten. Dit is de ESW 7010 en is in 2 kleuren en 2 maten verkrijgbaar! |
5
Done
|
KeukenapparatenVoor het bakken hebben we de inductiekookplaat KM 7564 FL gebruikt. Een fijne kookplaat met werkbladafzuiging. Door deze afzuiging te integreren oogt het zoveel ruimer in de keuken. Mariëlla heeft vandaag voor het eerst gekookt met inductie en ze is helemaal om. De enorme power in deze apparatuur kookt fantastisch. De temperatuur is zeer goed te regelen met de intuïtieve snelle keuze toetsen. Wat bovendien het grote voordeel is van deze inductiekookplaat, doekje erover en weer schoon! |
6
Done
30 minuten
|
Gegrilde groentenSnijd de aubergine en courgette in dunne plakjes. |
7
Done
1 minuut
|
DressingMeng wat olijfolie met het sap van een kwart limoen en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de gegrilde groenten met de dressing. |
8
Done
1 minuut
|
Piccata mengselMix 2 eieren met de geraspte pecorino. Zet klaar. |
9
Done
6 minuten
|
KalfsvleesZorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Strooi er wat zout en peper op. |
10
Done
2 minuten
|
ServerenServeer de gnocchi samen met het vlees en de gegrilde groenten. |