0 0
Piccata van kalfsschnitzel met ricotta gnocchi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Kalfsschnitzel
1 Limoen
3 eetlepel Roomboter
Scheutje Olijfolie
Piccata
2 eieren
4 eetlepel Bloem
Naar smaak zout en peper
25 gram Pecorino kaas
Ricotta gnocchi
100 gram ricotta kaas
70 gram geraspte parmezaanse kaas Geraspte
1 Ei dooier
75 gram Bloem
Salie botersaus
50 gram Roomboter
Takje Salie
1 teentje knoflook
Extra gegrilde groenten
1 Aubergine
1 courgette
Tros Cherry tomaten
2 takjes verse basilicum
1 Limoen
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie

Piccata van kalfsschnitzel met ricotta gnocchi

Het perfecte ‘feest’ menu!

Cuisine:

Ingredients

  • Piccata

  • Ricotta gnocchi

  • Salie botersaus

  • Extra gegrilde groenten

Directions

Share

Piccata van kalfsschnitzel met ricotta gnocchi!

Zo ontzettend leuk wanneer je een samenwerking aangaat en je mag Italiaanse gerechten bereiden. Stiekem hadden we natuurlijk onze voorkeur aangegeven maar de klant is koning voor de Queens. Vandaag mogen we met ricotta en kalfsschnitzel aan de slag gaan.
Nadat we waren aangekomen in het geweldige Miele Experience center in Vianen, inclusief een geweldig ontvangst met rondleiding, begaven we ons naar een super luxe keuken met de allernieuwste kookapparatuur van Miele, het is tenslotte niet voor niks “MIELE, IMMER BESSER”

Ben jij op zoek naar een upgrade van je keuken. Bij @keukenspecialisten.nl moet je zijn. Met hun vakkennis en jarenlange ervaring de aangewezen persoon om samen met jouw een droomkeuken te creëren. Er zit altijd een @keukenspecialisten.nl bij jou in de buurt.

Zoals je weet is een goede voorbereiding het halve werk. De kratjes met al onze boodschappen stonden klaar en het feest mocht beginnen. Wanneer je dan plotseling beseft dat je de kalfsschnitzels nog thuis in de koeling hebt liggen krijg je het wel een beetje warm onder de oksels. Gelukkig kon de gastvrouw ons geruststellen dat er een grote horeca groothandel in dezelfde straat was…Zo konden we gelukkig snel aan de slag met dit lekkere recept op de mooiste keuken apparatuur van Miele.

Heb jij wel eens kalfsschnitzel gegeten? Je kent het vast wel van de wintersport, de overheerlijke enige echte Wiener  Schnitzel is van kalfsvlees. Eigenlijk hebben wij zelf nog nooit kalfsvlees bereidt. Gezouten, gebloemd, gebakken en afgeblust met limoen… een waanzin lekker stukje vlees, en niet onbelangrijk super makkelijk om te maken!

De kalfschnitzel mochten wij bereiden op de kookplaat (Inductiekookplaat KM 7564 FL van Miele), een fijne inductiekookplaat met werkbladafzuiging (CSDA 7001 FL)! Dit is echt een fantastische toevoeging aangezien je zo geen grote afzuigkap meer boven je hoofd hebt hangen. Voor Mariëlla echt een uitkomst aangezien ze regelmatig thuis haar hoofd stoot tegen de afzuigkap, haha. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook veel mooier en strakker uit in je keuken, met name wanneer je een keukeneiland hebt. Daarnaast was het voor Mariëlla de eerste keer dat ze op inductie ging koken. Het viel haar op dat overschakelen van gas naar inductie toch heel gemakkelijk gaat. Wie weet laat ze dit ooit eens aanpassing in haar keuken.

Om het geheel compleet te maken hebben we er een ricotta gnocchi en heerlijke gegrilde groenten bij geserveerd. De luchtige zachte kussentje kunnen niet mislukken en wij vinden ze stukken makkelijker dan de aardappel gnocchi.

Bewaar dit recept alvast voor kerst, een ideaal stukje vlees dat niet kan mislukken!

 

Steps

1
Done
15 minuten

Ricotta gnocchi

Meng de ricotta, parmezaanse kaas, eidooier, zout en peper naar smaak en bloem met elkaar.
Je krijgt een soepel en compacte deegbal. Wikkel in folie.
Laat even rusten in de koelkast wanneer je het nog niet gelijk gaat gebruiken.

2
Done
10 minuten

Deeg verwerken

Deel de bal in 4 stukken.
Rol er lange slierten van en snijd die in kleine stukjes van 1 cm.
Gebruik een gnocchi plankje of vork. Rol een stukje deeg over de tanden van de vork of de ribbels van het gnocchi bordje.
Bewaar in de koelkast tot gebruik.

3
Done
3 minuten

Koken

Kook de gnocchi in gezouten( 1 eetlepel zout) water. Wanneer de gnocchi naar boven drijft schep je ze eruit met een schuimspaan.
Leg ze op een bord of in een schaal.

4
Done

Saus

Laat de boter smelten samen met gehakte knoflook teen en salieblaadjes.
Laat dit samen zachtjes 2 minuten sudderen, voeg minuten de gnocchi toe. Je bakt als het waar de gnocchi mee voor een paar minuten.
Serveer met extra parmezaanse kaas.

Tip! Je kunt de gnocchi mooi warm houden in de borden warmhouder van Miele. Niks is fijner dan warme bordjes en natuurlijk warm eten. Dit is de ESW 7010 en is in 2 kleuren en 2 maten verkrijgbaar!

5
Done

Keukenapparaten

Voor het bakken hebben we de inductiekookplaat KM 7564 FL gebruikt. Een fijne kookplaat met werkbladafzuiging. Door deze afzuiging te integreren oogt het zoveel ruimer in de keuken. Mariëlla heeft vandaag voor het eerst gekookt met inductie en ze is helemaal om. De enorme power in deze apparatuur kookt fantastisch. De temperatuur is zeer goed te regelen met de intuïtieve snelle keuze toetsen. Wat bovendien het grote voordeel is van deze inductiekookplaat, doekje erover en weer schoon!
Voor het roosteren van de tomaten gebruikte we de alleskunner combi stoomoven DGC 7845. Een top oven die niet alles bakt, maar ook stoomt, laat rijzen etc.

6
Done
30 minuten

Gegrilde groenten

Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes.
Bestrooi met zout en laat ze 30 minuten staan.
Spoel ze vervolgens af en droog met schone doek.
Wij hebben de Dit is de GGRGP Gourmet grillplaat gebruikt. Een perfect manier om te grillen zonder olie.
Zet de tomaatjes met ietsje zout en peper, een likje olijfolie in een voorverwarmende oven (DGC 7845 hetelucht plus) van 200 graden.

7
Done
1 minuut

Dressing

Meng wat olijfolie met het sap van een kwart limoen en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de gegrilde groenten met de dressing.
Strooi er wat blaadjes basilicum over.

8
Done
1 minuut

Piccata mengsel

Mix 2 eieren met de geraspte pecorino. Zet klaar.

9
Done
6 minuten

Kalfsvlees

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Strooi er wat zout en peper op.
Haal de lapjes door de bloem, en direct door het ei kaas mengsel.
Bak het vlees a la minute in een scheut olie samen met 2 eetlepels roomboter.
Bak ze om en om, ongeveer 3 minuten per kant. Blus het af met het sap van een halve limoen.
Het vlees mag rose zijn, dus niet doorbakken.

10
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de gnocchi samen met het vlees en de gegrilde groenten.
Eet smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tandoori Masala curry
previous
Tandoori Masala curry
Toscaanse ribollita soep
next
Toscaanse ribollita soep
Tandoori Masala curry
previous
Tandoori Masala curry
Toscaanse ribollita soep
next
Toscaanse ribollita soep

Add Your Comment