Ingredients
-
8 Witte asperge
-
250 ml bechamelsaus
-
8 plakjes parmaham
-
4 eetlepel Pesto basilicum
-
150 gram geraspte parmezaanse kaas
-
1-2 eieren
Directions
Wil je eens iets anders proberen met asperges? Dan moet je zeker onze overheerlijke gegratineerde witte asperges op Italiaanse wijze eens uitproberen! We laten de klassieke versie achterwege en gaan voor een smaakvolle Italiaanse twist! Je zult gegarandeerd genieten van deze verrassende combinatie.
Hoe schil je asperges
Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen. Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.
Hoe bereid je witte asperge
- Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.
- Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken.
- Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.
- Haal ze met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
Hoe bewaar je asperges
Je kunt asperges goed 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wil je witte asperges langer bewaren? Vries ze dan in!
Schil de asperges zorgvuldig, verpak ze in een plastic diepvrieszakje en leg ze in de vriezer. Zo kun je ze 4 tot 6 maanden bewaren. Handig wanneer ze iets goedkoper zijn. Bij bereiding hoef je ze niet eerst te ontdooien, doe ze direct in een pan met ruim kokend water.
Recepten met asperges
Klassieke asperge met ham en ei
Asperge tartaar met parmaham, of de asperge tartaar met zalm
Steps
1
Done
|
AspergesSchil de asperges vanaf het topje naar beneden. Snijd er aan de onderkant 2 cm af. |
2
Done
|
BechamelsausMaak bechamelsaus. Je kunt het zelf eenvoudig maken. ( zie recept link in verhaal) |
3
Done
|
OvenschaalSchep een dun laagjes bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. |
4
Done
|
OvenZet de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. |
5
Done
|
ServerenServeer als voorgerecht of als hoofdgerecht samen met gebakken of gekookte kriel aardappeltjes. |
6
Done
|
Tip |