0 0
Gegratineerde witte asperges

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 Witte asperge
250 ml bechamelsaus
8 plakjes parmaham
4 eetlepel Pesto basilicum
150 gram geraspte parmezaanse kaas
1-2 eieren

Gegratineerde witte asperges

Hollandse asperges met Italiaanse twist!

Ingredients

Directions

Share

Wil je eens iets anders proberen met asperges? Dan moet je zeker onze overheerlijke gegratineerde witte asperges op Italiaanse wijze eens uitproberen! We laten de klassieke versie achterwege en gaan voor een smaakvolle Italiaanse twist! Je zult gegarandeerd genieten van deze verrassende combinatie.

Als trotse asperge-ambassadeurs van het Nederlands asperge centrum hebben we de eer om de komende drie maanden de Hollandse asperges te promoten. Spring met ons mee in dit avontuur en ontdek alles over het bereiden van asperges en hoe je er eindeloos mee kunt variëren.

Onze Hollandse asperges met Italiaanse flair zijn een waar genot voor de smaakpapillen. Vergeet de klassieke combinatie met ham en ei, want vandaag laten we zien dat asperges perfect samengaan met Italiaanse smaken. We omwikkelen de gekookte asperges met heerlijke plakjes parmaham en leggen ze in een ovenschaal met een romige laag bechamelsaus. Daarbovenop komt een smeuïge zelfgemaakte basilicumpesto, afgetopt met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas voordat het de oven in gaat. Het resultaat? Een tongstrelende asperge-ovenschotel waar je van blijft smullen!

Serveer de gegratineerde witte asperges als een verrukkelijk voorgerecht. Liever als hoofdmaaltijd? Voeg dan wat knapperig gebakken aardappeltjes toe voor de perfecte maaltijd. Als ervaren asperge-experts delen we graag onze beste tips met jullie.

Hoe schil je asperges

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen. Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.

Hoe bereid je witte asperge

  • Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.
  • Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken.
  • Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.
  • Haal ze met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.

Hoe bewaar je asperges

Je kunt asperges goed 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wil je witte asperges langer bewaren? Vries ze dan in!
Schil de asperges zorgvuldig, verpak ze in een plastic diepvrieszakje en leg ze in de vriezer. Zo kun je ze 4 tot 6 maanden bewaren. Handig wanneer ze iets goedkoper zijn. Bij bereiding hoef je ze niet eerst te ontdooien, doe ze direct in een pan met ruim kokend water.

Recepten met asperges

Klassieke asperge met ham en ei

Flammkuchen met asperges

asperge tonnato.

Asperge tartaar met parmaham, of de asperge tartaar met zalm  

Steps

1
Done

Asperges

Schil de asperges vanaf het topje naar beneden. Snijd er aan de onderkant 2 cm af.
Kook de asperges 6-8 minuten in licht gezouten water.
Schep ze uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

2
Done

Bechamelsaus

Maak bechamelsaus. Je kunt het zelf eenvoudig maken. ( zie recept link in verhaal)
Kies je voor snel en makkelijk gebruik dan een zakje van Grand’italia.

3
Done

Ovenschaal

Schep een dun laagjes bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal.
Wikkel de asperges in met parmaham.
Leg deze op de bechamelsaus.
Hierover verdeel je basilicum pesto.
Snijd een gekookt ei in stukjes en verdeel dit over de schaal.
Eindig met geraspte Parmezaanse kaas.

4
Done

Oven

Zet de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

5
Done

Serveren

Serveer als voorgerecht of als hoofdgerecht samen met gebakken of gekookte kriel aardappeltjes.

6
Done

Tip

Bewaar de schillen voor het maken van een bouillon of soep.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Citroen pasta met asperges
previous
Romige citroenpasta met asperges
canneloni met asperges spinazie en ricottta
next
Cannelloni met asperges spinazie en ricotta
Citroen pasta met asperges
previous
Romige citroenpasta met asperges
canneloni met asperges spinazie en ricottta
next
Cannelloni met asperges spinazie en ricotta

Add Your Comment