Ingredients
-
6 Witte asperge
-
200 gram Rigatoni pasta
-
125 gram ricotta kaas
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
1 Citroen
-
Naar smaak Chili flakes
-
Naar smaak Zout
-
50 gram rucola
Directions
Zin in een verrukkelijk lentegerecht? Probeer dan eens onze romige citroenpasta met asperges! Het is werkelijk het ultieme comfortfood voor de zonnige dagen wanneer de witte asperges in het seizoen zijn. En wist je dat we dit jaar met trots ambassadeur zijn voor het Nederlands Aspergecentrum? Dat betekent dat we ons tegoed doen aan heerlijke asperges en de lekkerste gerechten voor jullie creëren.
Als toegewijde pastaliefhebbers verorberen we bijna vier keer per week een smakelijk bordje pasta. Met het aanbreken van de lente ruilen we zware vleessauzen geruisloos in voor lichtere, meer vegetarische opties. En deze romige citroenpasta staat absoluut hoog op onze lijst van favorieten! De verrassende combinatie van citroen en verse witte asperges is simpelweg hemels. En die romige saus? Die doet je werkelijk watertanden.
Een heerlijke snelle pasta
Nu vraag je je vast af: hoe maak je deze snelle en smaakvolle vegetarische pasta? Nou, het goede nieuws is dat het binnen een half uur op tafel staat! Terwijl de asperges kort koken, bereiden we de verrukkelijke roomsaus voor. Deze keer gebruiken we geen gewone room, maar een frisse ricotta, gemengd met royale hoeveelheden Parmezaanse kaas en natuurlijk de heerlijke smaak van citroen. Voor een extra kick voegen we wat chiliflakes toe. Samen vormen ze de perfecte basis voor de saus.
Terwijl de pasta kookt, snijden we de asperges in stukjes. Zodra de pasta gaar is, mengen we deze door de romige saus, samen met de stukjes asperge. En om het helemaal af te maken, voegen we nog een handje rucola toe voor wat extra frisheid en kleur op het bord. Zo serveer je de lente op een bord!
Klaar om je smaakpapillen te verwennen met deze overheerlijke romige citroenpasta met asperges? Ga snel aan de slag en geniet van een culinair feestje op je bord!
De lekkerste gerechten met asperges
Ben je op zoek naar meer inspiratie wat betreft recepten met asperges? Kijk dan ook eens naar deze recepten: Flammkuchen met asperges, of de asperge courgette soep.
Steps
1
Done
|
AspergeSchil de witte asperges. |
2
Done
|
SausMeng de ricotta samen met geraspte Parmezaanse kaas, chili flakes, een beetje zout, rasp van 1 citroen en 2 eetlepels citroensap. |
3
Done
|
Pasta kokenKook de pasta in gezouten water. |
4
Done
|
ServerenServeer met extra Parmezaanse kaas en citroenrasp. |