0 0
Romige citroenpasta met asperges

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Witte asperge
200 gram Rigatoni pasta
125 gram ricotta kaas
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 Citroen
Naar smaak Chili flakes
Naar smaak Zout
50 gram rucola

Romige citroenpasta met asperges

De lente op het bord!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Zin in een verrukkelijk lentegerecht? Probeer dan eens onze romige citroenpasta met asperges! Het is werkelijk het ultieme comfortfood voor de zonnige dagen wanneer de witte asperges in het seizoen zijn. En wist je dat we dit jaar met trots ambassadeur zijn voor het Nederlands Aspergecentrum? Dat betekent dat we ons tegoed doen aan heerlijke asperges en de lekkerste gerechten voor jullie creëren.

Als toegewijde pastaliefhebbers verorberen we bijna vier keer per week een smakelijk bordje pasta. Met het aanbreken van de lente ruilen we zware vleessauzen geruisloos in voor lichtere, meer vegetarische opties. En deze romige citroenpasta staat absoluut hoog op onze lijst van favorieten! De verrassende combinatie van citroen en verse witte asperges is simpelweg hemels. En die romige saus? Die doet je werkelijk watertanden.

Een heerlijke snelle pasta

Nu vraag je je vast af: hoe maak je deze snelle en smaakvolle vegetarische pasta? Nou, het goede nieuws is dat het binnen een half uur op tafel staat! Terwijl de asperges kort koken, bereiden we de verrukkelijke roomsaus voor. Deze keer gebruiken we geen gewone room, maar een frisse ricotta, gemengd met royale hoeveelheden Parmezaanse kaas en natuurlijk de heerlijke smaak van citroen. Voor een extra kick voegen we wat chiliflakes toe. Samen vormen ze de perfecte basis voor de saus.

Terwijl de pasta kookt, snijden we de asperges in stukjes. Zodra de pasta gaar is, mengen we deze door de romige saus, samen met de stukjes asperge. En om het helemaal af te maken, voegen we nog een handje rucola toe voor wat extra frisheid en kleur op het bord. Zo serveer je de lente op een bord!

Klaar om je smaakpapillen te verwennen met deze overheerlijke romige citroenpasta met asperges? Ga snel aan de slag en geniet van een culinair feestje op je bord!

De lekkerste gerechten met asperges

Ben je op zoek naar meer inspiratie wat betreft recepten met asperges? Kijk dan ook eens naar deze recepten: Flammkuchen met asperges, of de asperge courgette soep.

 

 

Steps

1
Done

Asperge

Schil de witte asperges.
Verwijder 2 cm aan de onderkant van de asperge.
Kook de asperges 5 minuten en laat vervolgens nog 15 minuten staan in het kookwater.

2
Done

Saus

Meng de ricotta samen met geraspte Parmezaanse kaas, chili flakes, een beetje zout, rasp van 1 citroen en 2 eetlepels citroensap.
Zet klaar.

3
Done

Pasta koken

Kook de pasta in gezouten water.
Snijd de asperges in stukjes en zet klaar.
Roer de gekookte pasta door het ricotta mengsel samen met de stukjes asperge.
Als laatste schep je er een handje rucola door.

4
Done

Serveren

Serveer met extra Parmezaanse kaas en citroenrasp.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
witte asperges met ham en ei
previous
Witte asperge met ham en ei
gegratineerde asperges
next
Gegratineerde witte asperges
witte asperges met ham en ei
previous
Witte asperge met ham en ei
gegratineerde asperges
next
Gegratineerde witte asperges

Add Your Comment