0 0
Feta bites met asperges

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 Asperge
1 pakje van 150 gram Feta
5 vellen Filodeeg
Klein bakje Olijfolie
1 eetlepel Sesam zaadjes
2 eetlepel honing

Feta bites met asperges

De lekkerste crispy bites!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Ben jij klaar voor een smaakexplosie? Deze crispy feta bites met asperges zijn ronduit fantastisch! Sinds we deze verrukkelijke hapjes hebben ontdekt, is onze borrelplank niet meer compleet zonder ze.

Dit heerlijke snackje ontstond eigenlijk bij toeval, toen we nog wat asperges over hadden. Als trotse ambassadeur van Het Nederlands Asperge Centrum zorgen we ervoor dat onze koelkast tijdens het aspergeseizoen gevuld is met het beste ‘witte goud’. We delen graag onze lekkerste gerechten om jullie te inspireren, van de klassieke versie met ham en ei tot smaakvolle recepten met een Italiaanse twist.

Een heerlijk borrelhapje!

De feta bites met asperges van vandaag waren een groot succes. Dit gaan we zeker vaker maken! Het is een super makkelijk borrelhapje met filodeeg, dat je gewoon in de diepvries van de supermarkt kunt vinden. Tip: filodeeg is breekbaar, dus handel er voorzichtig mee. Laat het eerst rustig ontdooien voordat je het gebruikt.

Hoe maak je deze verrukkelijke feta bites?

Voor deze bites snijden we een plakje feta in vijf stukjes. Vervolgens smeren we een vel filodeeg in met olijfolie, vouwen het dubbel en smeren opnieuw in met olijfolie. Leg er een stukje feta en een asperge op, rol het geheel op en besprenkel de pakketjes met sesamzaadjes en een extra kwastje olie voordat je ze bakt. Voor de ultieme smaakervaring schenken we er een beetje honing over. Feta en honing zijn namelijk een perfecte combinatie!

Ben je klaar om deze knapperige hapjes zelf te maken? Laat je inspireren door onze feta bite recepten en geniet van een heerlijke borrelplank met een verrassende twist.

Wanneer is het asperge seizoen?

Wanneer het aspergeseizoen begint wisselt afhankelijk van het weer en de temperatuur, maar wanneer het einde is staat min of meer vast. Op 24 juni eindigt traditiegetrouw het aspergeseizoen.

Onze lekkerste recepten met asperges.

Canneloni met asperges spinazie en ricotta

Garnalencurry met asperges 

Romige citroenpasta met ricotta

Klassieke asperge met ham en ei

Flammkuchen met asperges

Gegratineerde witte asperges 

asperge tonnato.

Broodje asperge met guacamole

Asperge tartaar met parmaham, of de asperge tartaar met zalm

Steps

1
Done
5 minuten

Asperge

Kook de asperges 5 minuten en zet daarna het vuur uit.
Laat ze nog 15 minuten nagaren in het kookvocht.
Schep ze eruit en laat even uitlekken op keukenpapier.

2
Done
3 minuten

Filodeeg

Ontdooi het filodeeg.
Smeer een plakje in met olijfolie.
Vouw het plakje dubbel en smeer nog nogmaals in met olijfolie.
Snijd de feta kaas in 5 stukjes.
Leg een stukje fetakaas samen met een asperge en rol het samen tot een pakketje.

3
Done
1 minuut

Sesamzaad

Eindig met een extra kwastje olijfolie en sesamzaadjes.

4
Done
18 minuten

Oven / airfyer

Bak de pakketjes in ongeveer 18 minuten in een oven van 180°.
Je kunt ook een airfryer gebruiken.
Dit gaat iets sneller.
Serveer met een scheutje honing.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aspergepakketje met burrata
previous
Aspergepakketje met burrata
aubergine torentje met mozzarella
next
Aubergine torentje met mozzarella
aspergepakketje met burrata
previous
Aspergepakketje met burrata
aubergine torentje met mozzarella
next
Aubergine torentje met mozzarella

Add Your Comment