Ingredients
-
6 Witte asperge
-
50 gram Kruidenboter
-
Snufje Zout
-
10 Zongedroogde tomaatjes
-
Scheutje Olijfolie
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
1 bol burrata
Directions
Geniet van een heerlijke witte Aspergepakketje met Burrata!
Oh la la, dit jaar zijn de witte asperges echt om van te smullen! En heb je al zin om ons aspergepakketje met burrata te proberen? Deze delicatesse wordt nog lekkerder wanneer ze worden omhuld met verrukkelijke zelfgemaakte kruidenboter en zongedroogde tomaatjes. Krijg je al trek?
Misschien heb je gemerkt dat we de laatste tijd de meest heerlijke aspergerecepten delen. Dat is geen toeval, want dit seizoen zijn we trotse aspergeambassadeurs voor het Nederlands Asperge Centrum. Onze koelkast is gevuld met het beste van het witte goud, en we laten je graag zien hoe veelzijdig en verrukkelijk asperges kunnen zijn, verder dan de klassieke bereiding.
Om deze witte asperges een heerlijk extra smaakje te geven, zijn we aan de slag gegaan met heerlijke Italiaanse ingrediënten. Zongedroogde tomaatjes voegen een bijzondere smaak toe, vooral wanneer ze samen met de asperges in een pakketje worden gestopt.
Hoe maak je deze verrukkelijke pakketjes?
Het is super makkelijk! Verfrommel het bakpapier met je handen voor een flexibel vel. Leg in het midden een portie witte asperges, samen met de zelfgemaakte kruidenboter, zongedroogde tomaatjes en verse kruiden. Vouw het pakketje dicht en bind het stevig vast met een stukje touw. Laat dan de Airfryer of oven het werk doen voor een perfecte bereiding.
Wij konden het niet laten om deze heerlijke witte asperges te serveren met een romige Italiaanse burrata. De combinatie is verrassend lekker en maakt dit gerecht tot een zalig voorgerecht waar je gasten van zullen smullen!
De lekkerste asperge gerechten!
Laat je inspireren door onze lekkerste aspergegerechten. Ontdek nieuwe ideeën en geniet van de veelzijdigheid van het witte goud!
Canneloni met asperges spinazie en ricotta
Romige citroenpasta met ricotta
Klassieke asperge met ham en ei
Asperge tartaar met parmaham, of de asperge tartaar met zalm
Steps
1
Done
|
AspergeKookt de asperges 5 minuten en laat ze vervolgens 15 minuten in het water staan. |
2
Done
|
Pakketje makenVerfrommel een stukje bakpapier en vouw open. |
3
Done
|
BakkenBak het pakketje 20 minuten in de Airfryer op 180 °C. |
4
Done
|
Serveren |
5
Done
|
TipWanneer je de pakketjes in plaat van bakpapier met aluminiumfolie omwikkeld dan zijn ze ook prima op een BBQ te bereiden. |