0 0
Zelfgemaakte kruidenboter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Gezouten roomboter
Hand vol blaadjes verse basilicum
30 gram Pistache noten
1 theelepel Chili poeder
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Zelfgemaakte kruidenboter

Niks kan aan een zelfgemaakte kruidenboter tippen!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte kruidenboter met basilicum en pistachenoten: zo makkelijk, zo lekker! Je maakt het allerlekkerste botertje dat je maar kunt bedenken!

Ken je dat gevoel? Als je uit eten gaat, kun je haast niet stoppen met het volproppen van brood? Mariëlla kiest voor een broodje olijfolie, terwijl José dol is op boter. Hoog tijd om zelf kruidenboter te maken!

Hoe maak je kruidenboter?

Echt, het is een fluitje van een cent! Je hebt alleen gezouten roomboter nodig. Haal het een paar uur van tevoren uit de koelkast, zodat het lekker zacht is. Meng de boter met verse basilicumblaadjes, gehakte pistachenootjes en Parmezaanse kaas. Wil je het pittig maken? Voeg dan een theelepel chilipoeder toe. Mix alles luchtig in een keukenmachine en voilà! Je hebt een heerlijke, huisgemaakte zelfgemaakte kruidenboter die de voorverpakte bakjes uit de supermarkt ver achter zich laat. En geloof me, je gasten zullen ervan smullen!

Waar kun je zelfgemaakte kruidenboter voor gebruiken?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Maak de lekkerste kruidenboter bruschetta’s, smeer het op getoast stokbrood of voeg een klontje toe aan gegrild vlees, vis of een gepofte aardappel voor een extra kick tijdens de barbecue. Wij gebruikte deze boter bij ons asperge met Burrata recept.

Welke kruiden zijn geschikt voor kruidenboter?

Laat je creativiteit de vrije loop! Experimenteer met allerlei Italiaanse kruiden, vers of gedroogd. Voeg zongedroogde tomaatjes of olijven toe voor een mediterrane twist. En voor de liefhebber van knoflook is een teentje of twee een absolute must. Let wel op met de hoeveelheid, zodat de smaak niet overheerst.

Hoe bewaar je kruidenboter?

Schep het in een bakje of wikkel het in bakpapier. Bewaar het vervolgens in de koelkast en snijd er later mooie plakjes van. Zo blijft je zelfgemaakte kruidenboter lekker vers en klaar voor gebruik!

Bak je zelf wel eens brood? Wij hebben het perfecte recept voor rustiek brood bakken!

Steps

1
Done

Roomboter

Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
Heb je geen gezouten roomboter voeg dan een extra zout toe.

2
Done

Kruiden

Gebruik verse basilicum blaadjes, chiliflakes of poeder.
Hak de pistachenootjes fijn.
Extra geraspte Parmezaanse kaas is erg lekker.
Klop dit goed luchtig in een keukenmachine of met een garde.
Gebruik je geen keukenmachine scheur dan de basilicum blaadjes van te voren fijn.

3
Done

Koelen

Schep de boter in een bakje of maak er een rol van tussen bakpapier.
Zet de boter weer terug in de koelkast voor gebruik.

4
Done

Tip

Gebruik ook eens andere kruiden en bijvoorbeeld zongedroogde tomaten, knoflook en olijven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gepaneerde groene asperges met burrata
previous
Gepaneerde groene asperges met burrata
aspergepakketje met burrata
next
Aspergepakketje met burrata
gepaneerde groene asperges met burrata
previous
Gepaneerde groene asperges met burrata
aspergepakketje met burrata
next
Aspergepakketje met burrata

Add Your Comment