0 0
Gepaneerde groene asperges met burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 Groene asperges
1 bol burrata
50 gram Paneermeel
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak Zout
1 eetlepel Pesto basilicum
Scheut Zonnebloem olie
Scheutje Olijfolie

Gepaneerde groene asperges met burrata

Een zalige combinatie!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Zin in een smakelijk voorgerecht dat eens wat anders is? Dan moet je echt de gepaneerde groene asperges met burrata proberen! Nu de lente in volle gang is, delen we graag meer verrukkelijke aspergerecepten. We zijn echt gek op asperges, en vandaag verwennen we onszelf met dit overheerlijke asperge gerecht.

Gepaneerde groenten

We houden ervan om groenten een knapperig jasje te geven, omdat het gewoonweg heerlijk is. Voor die echte Italiaanse smaak gebruiken we altijd Italiaans paneermeel. Dit recept hebben we van onze nonna geleerd, met paneermeel, Parmezaanse kaas en een snufje gehakte peterselie.

We serveren deze heerlijke asperges met Burrata, wat zelfgemaakte basilicum pesto en een scheutje olijfolie. Ken je de Burrata? De zalige mozzarella die vanuit Italië naar Nederland is gekomen. Hoewel de Italiaanse variant onovertroffen is, kunnen we hier in Nederland ook genieten van burrata uit de supermarkt. Perfect voor dit aspergerecept.

Wat is burrata?

Burrata is een Italiaanse delicatesse die zijn roots heeft in het zonnige Apulië. Een hemelse combinatie van mozzarella en room, met een zijdezachte textuur en een onweerstaanbaar romige smaak. Elke hap is een feestje. Vorig jaar waren we op vakantie in Apuglië en wat hebben we genoten van alle soorten mozzarella. Wij weten zeker dat je de combinatie met gepaneerde groene asperges met burrata een keer moet proberen!

Groene asperge bereiden

Het leuke van groene asperges is dat ze zo gemakkelijk te bereiden zijn. Geen gedoe met schillen, wat een tijdbesparing! Als je ze paneert, hoef je ze niet eens te koken, gewoon lekker bakken in olijfolie. Maar als je een gezonder alternatief wilt, kun je ze ook gewoon koken of grillen.

Ben je op zoek naar nog meer groene asperge recepten?

Groene asperges in bladerdeeg

Risotto met groene asperges 

Asperge plaattaart met geitenkaas

Ravioli met asperge en ei

Zoete aardappelquiche met spinazie en asperges

Steps

1
Done
2 minuten

Koken

Kook de asperges 2 minuten in gezouten water.
Doordat je ze ietsje kookt zijn ze makkelijker te paneren.
Wij hadden ze uit de vriezer en door het ontdooien waren ze al iets zachter.

2
Done
2 minuten

Paneren

Maak een paneer van paneermeel, geraspte parmezaanse kaas en ietsje zout.
Zet een bakje klaar met een geklutst ei.
Wentel de asperges door de ei gevolgd door de paneer.

3
Done

Bakken

Bak ze ongeveer 4 minuten in een laagje olijfolie of zonnebloemolie.
Na het bakken uitlekken op keukenpapier.

4
Done

Serveren

Serveer met burrrate, basilicum pesto, olijfolie én getoast brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zoete aardappelquiche met spinazie en asperges
previous
Zoete aardappelquiche met spinazie en asperges
zelfgemaakte kruidenboter
next
Zelfgemaakte kruidenboter
zoete aardappelquiche met spinazie en asperges
previous
Zoete aardappelquiche met spinazie en asperges
zelfgemaakte kruidenboter
next
Zelfgemaakte kruidenboter

Add Your Comment