Ingredients
-
10 Groene asperges
-
1 bol burrata
-
50 gram Paneermeel
-
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak Zout
-
1 eetlepel Pesto basilicum
-
Scheut Zonnebloem olie
-
Scheutje Olijfolie
Directions
Zin in een smakelijk voorgerecht dat eens wat anders is? Dan moet je echt de gepaneerde groene asperges met burrata proberen! Nu de lente in volle gang is, delen we graag meer verrukkelijke aspergerecepten. We zijn echt gek op asperges, en vandaag verwennen we onszelf met dit overheerlijke asperge gerecht.
Gepaneerde groenten
We houden ervan om groenten een knapperig jasje te geven, omdat het gewoonweg heerlijk is. Voor die echte Italiaanse smaak gebruiken we altijd Italiaans paneermeel. Dit recept hebben we van onze nonna geleerd, met paneermeel, Parmezaanse kaas en een snufje gehakte peterselie.
We serveren deze heerlijke asperges met Burrata, wat zelfgemaakte basilicum pesto en een scheutje olijfolie. Ken je de Burrata? De zalige mozzarella die vanuit Italië naar Nederland is gekomen. Hoewel de Italiaanse variant onovertroffen is, kunnen we hier in Nederland ook genieten van burrata uit de supermarkt. Perfect voor dit aspergerecept.
Wat is burrata?
Burrata is een Italiaanse delicatesse die zijn roots heeft in het zonnige Apulië. Een hemelse combinatie van mozzarella en room, met een zijdezachte textuur en een onweerstaanbaar romige smaak. Elke hap is een feestje. Vorig jaar waren we op vakantie in Apuglië en wat hebben we genoten van alle soorten mozzarella. Wij weten zeker dat je de combinatie met gepaneerde groene asperges met burrata een keer moet proberen!
Groene asperge bereiden
Het leuke van groene asperges is dat ze zo gemakkelijk te bereiden zijn. Geen gedoe met schillen, wat een tijdbesparing! Als je ze paneert, hoef je ze niet eens te koken, gewoon lekker bakken in olijfolie. Maar als je een gezonder alternatief wilt, kun je ze ook gewoon koken of grillen.
Ben je op zoek naar nog meer groene asperge recepten?
Steps
1
Done
2 minuten
|
KokenKook de asperges 2 minuten in gezouten water. |
2
Done
2 minuten
|
PanerenMaak een paneer van paneermeel, geraspte parmezaanse kaas en ietsje zout. |
3
Done
|
Bakken |
4
Done
|
ServerenServeer met burrrate, basilicum pesto, olijfolie én getoast brood. |