0 0
Zoete aardappelquiche met spinazie en asperges

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gram Zoete aardappel
Handje spinazie
6 Groene asperges
3 eieren
150 ml Slagroom
1 bol Buffalo mozzarella
Handje geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
Flinke scheut Olijfolie

Zoete aardappelquiche met spinazie en asperges

Quiche met een bodem van zoete aardappel!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

 

Ontdek deze overheerlijke zoete aardappelquiche met spinazie en asperges – een ware traktatie voor je smaakpapillen! Vergeet de gewone quiches, want deze variant is een echte gamechanger.

Waarom? Omdat deze vegetarische quiche geen standaard bladerdeeg- of hartige taartdeegbodem heeft. Nee, we gaan voor een gezondere optie: een bodem van zoete aardappel. Gezond én verrukkelijk!

Hoe pof je een zoete aardappel?

Na het succes van onze gepofte zoete aardappel uit de airfryer, zijn we steeds meer fan geworden van deze heerlijke aardappelbereiding. Het is een fluitje van een cent: schil de aardappels, snijd ze in grote stukken, besprenkel ze met zout en olijfolie, en bak ze 20 minuten in de airfryer.

Gezonde quiche vulling

Maar laten we het hebben over de vulling van deze quiche. We willen immers gezond, toch? Dus kiezen we voor een royale portie groenten: gehakte spinazie en knapperige stukjes groene asperges. En natuurlijk mogen de room, eieren en een bol buffelmozzarella niet ontbreken. Voor die extra smaakexplosie strooien we er nog wat zout, peper en Parmezaanse kaas overheen. Hemels!

Lekker als lunch of hoofdgerecht

Deze zoete aardappelquiche met spinazie en asperges is niet alleen een hit als hoofdgerecht, maar ook perfect voor een verrukkelijke lunch. En het beste van alles? Je kunt ‘m van tevoren klaarmaken, ideaal voor als je gasten over de vloer hebt. Bak ‘m gewoon nog niet helemaal af, en schuif ‘m op de dag zelf nog even in de oven.

Maar wacht, er is meer! We hebben nog tal van andere heerlijke quichevariaties voor je in petto. En je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling. Wat dacht je van doperwtjes, witte asperges of paprika? Laat je creativiteit de vrije loop en verras jezelf en je gasten telkens weer met nieuwe smaakcombinaties.”

Probeer ook eens de quiche met broccoli en kaas of de cake lorraine. De hartige taart met courgette en pompoen is ook een aanrader!

 

 

 

Steps

1
Done
20 minuten

Zoete aardappel

Schil de zoete aardappel en hak in grote stukken.

Strooi er zout over en hussel door een scheutje olijfolie.
Bak 20 minuten op 200 °C in de Airfryer of 30 minuten in de oven.
Na 10 minuten de zoete aardappel even omschudden.

2
Done
2 minuten

Quiche bodem

Smeer een springvorm in met olie of boter.
( wij gebruiken een vorm van 24 cm doorsnede)
Prak de zoete aardappel met een vork en maak een bodem met opstaande rand.

3
Done
5 minuten

Vulling

Meng 3 eieren met 150 ml room.
Extra zout en peper plus een gehakte bol mozzarella.
Snijd de spinazie grof en voeg toe.
Dit mag op de bodem.
Voeg extra in stukjes gesneden groene asperges toe.
Eindig met geraspte parmezaanse kaas.

4
Done
35 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de springvorm in de oven en bak in ongeveer 35 minuten af.
Laat de quiche ietsje afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven
gepaneerde groene asperges met burrata
next
Gepaneerde groene asperges met burrata
previous
Kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven
gepaneerde groene asperges met burrata
next
Gepaneerde groene asperges met burrata

Add Your Comment