0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Rode bessen compote
125 gr rode bessen Berrybrothers bessen zijn te koop bij de Albert Heijn
0,5 citroen Citroensap
1 el Maizena
2 el Fijne kristalsuiker
30 ml Lauwwarm water
De schnitzel
2 grote Kalkoenfilets Je kunt ook kalf of kipfilets gebruiken
50 gr Bloem
1 Ei
50 gr Paneermeel
naar smaak zout en peper
nlinke scheut Zonnebloem olie
1 Citroen
Salade
1 zakje Gemengde sla
Een halve komkommer
Een scheut Olijf olie Extra vergine
Naar smaak zout en peper
Eventueel;
Voor door de salade Cherry tomato's
Schnitzel met rode bessen-compote

Schnitzel met rode bessen-compote

De lekkerste rode bessen verwerkt in een zomers gerechtje!

Cuisine:

Ingredients

  • Rode bessen compote

  • De schnitzel

  • Salade

  • Eventueel;

Directions

Share

Schnitzel met rode bessen-compote!

Wat hebben wij een heerlijke dag gehad bij de prachtige kassen van de Berrybrothers! We reden af naar Roggel, Limburg, om de rode bessen en ander zacht fruit te proeven en bewonderen. Je kunt verrassend veel kanten op met rode bessen. Natuurlijk in zoete gerechten maar ook in een combinatie met hartige gerechten smaken ze top. Zelfs uit het vuistje, of vanuit kassen zijn ze heerlijk. Kortom, een prachtig Nederlands product, gemaakt op Nederlandse bodem, door een fantastisch familiebedrijf.

Wij zijn een leuke samenwerking aan gegaan met de Berrybrothers en mogen deze zomer 3 recepten ontwikkelen met de lekkerste rode bessen. Deze schnitzel met rode bessen-compote is de eerste. Een krokante schnitzel is altijd lekker, en gelieft bij heel wat Nederlanders. De bessen-compote is een smakelijke toevoeging die binnen 10 minuten op tafel staat. Wat citroen erbij en je geeft dit gerecht een frisse boost. Serveer het met een gemakkelijke salade en je zomer gerechtje is klaar!

Hoe eet jij graag rode bessen? Mocht je nog inspiratie nodig hebben, kijk dan eens in het zomer recepten boekje van Berrybrothers!

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Bessen compote

Begin met het maken van de bessen compote. Doe alle bessen in een pannetje met een dikke bodem. Voeg het water en de suiker hier aan toe en zet op laag vuur.
Voeg het sap van een halve citroen toe. Roer goed en laat een kleine beetje inkoken. Voeg daarna de maizena toe en roer goed.
Je kunt de bessen wat pletten met je lepel en meng tot dat het een mooie dikkere compote is.
Zet apart.

2
Done
5 minuten

Schnitzels maken

Pak de kalkoenfilets en leg deze in een bakje met koud water voor 2 minuten.
Leg ze daarna op keuken papier en dep goed droog. Leg de kalkoenfilets tussen wat folie en sla ze met een deegroller plat.
Pak 3 bakjes en zet deze klaar. Doe in het eerste bakje de bloem, daarna het ei (geklutst) en daarna het paneermeel.
Haal nu de filets door de bloem, ei en paneermeel. (Op deze volgorde!)
Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een pan. Bak de schnitzels aan beide kanten mooi bruin.

3
Done
5 minuten

Salade

Maak mooie linten van de komkommer en meng deze met wat sla en eventueel andere lekkere dingen zoals tomaten. Voeg wat olijfolie, zout en peper toe.

4
Done
2 minuten

Serveren

Serveer nu alles bij elkaar.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Super zalm sandwich
previous
Super zalm sandwich
Crodino Mocktail
next
Crodino Mocktail
Super zalm sandwich
previous
Super zalm sandwich
Crodino Mocktail
next
Crodino Mocktail

Add Your Comment