Ingredients
-
250 gram roomboterzacht
-
280 gram bloem
-
90 gram Suiker
-
90 gram basterdsuiker bruin
-
2 eierenOp kamer temperatuur
-
1 theelepel vanille extract
-
1 theelepel citroensap
-
100 gram havermout
-
1 theelepel baking soda
-
Half theelepel Kaneel
-
1 theelepel zout
-
400 gram chocolate chipsOf andere gehakte chocolade
-
250 gram walnotengehakt
Directions
Het heeft heel lang geduurd maar dan plotseling maakt Hilton DoubleTree het recept van hun beroemde koekjes bekend!
Voor de Queens zijn deze koekjes heel bijzonder.
Vroeger hebben we als gezin prachtige reizen door Amerika gemaakt en af en toe logeerde we in Hilton DoubleTree.
Zeker Mariëlla kan zich altijd nog goed herinneren dat wij bij check-in een mega groot chocolade koekje kreeg. Wat een warm welkom. Zo leuk dat een hotel een eigen koekje creëert.
Ook José, met haar werk als stewardess heeft vele koekjes gegeten overal ter wereld en nu in de tijd van corona en er niet zoveel gevlogen word gaat ze dat ook een beetje missen; het reizen en daarbij het logeren in hotels.
Mariëlla heeft tijdens haar stage voor Hilton BENELUX gewerkt en van daar heeft ze vele keren het Double tree bezocht, en natuurlijk gesmikkeld van de cookies.
Nu we dan eindelijk het recept hebben kunnen we ze lekker thuis maken!
We moeten je wel waarschuwen een paar van deze koekjes en je zit meteen aan je suiker taks van de hele week.
Het is niet anders.
Steps
1
Done
2 minuten
|
Boter en suikerDoe de boter en suikers in een beslag kom van je mixer en laat deze op gemiddelde kracht voor 2 minuten draaien. |
2
Done
2 minuten
|
ToevoegingenVoeg de eieren, vanille en citroensap erbij en laat deze op lage snelheid draaien voor 30 seconden. |
3
Done
1 minuut
|
Deeg afmakenZet de mixerstand op lage snelheid, voeg de bloem, havermout, baking soda, zout en kaneel toe en mix dit voor 45 seconden, niet langer! |
4
Done
1 minuut
|
Chocolate chips |
5
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 150° |
6
Done
10 minuten
|
Koekjes makenSchep het deeg op bakpapier, ongeveer 2 1/2 eetlepel per koekje. |
7
Done
25 minuten
|
Bakken in de ovenBak ze ongeveer 20 tot 25 minuten totdat ze goudbruin zijn en nog zacht. |
8
Done
60 minuten
|
AfkoelenHaal ze uit de oven en laatste nog een uur afkoelen. |
2 Comments Hide Comments
Het enige koekje dat ik eet….
Verrukkelijk!!!
Hoi Kiki, wat een leuke reactie!
Heb je al gebakken, we zijn nl heel nieuwsgierig naar jou baksel..
We horen het graag en als je een leuke foto meestuurt en insta naam hebt dan reposten wij jou foto met veel plezier.
Liefs, mariëlla en José