0 0
Coquilles met tomaten mayonaise

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Coquilles
Naar smaak zout en peper
1 Citroen
Tomaat mayonaise
10 kleine tomaatjes
10 blaadjes verse basilicum
1/4 theelepel Chili flakes
Naar smaak zout en peper
1 theelepel Dijon mosterd
30 ml Olijfolie

Coquilles met tomaten mayonaise

Een verfijnd voorgerecht!

Ingredients

  • Tomaat mayonaise

Directions

Share

Laat vandaag de coquilles met tomaten mayonaise maar schitteren! Zijn jullie er ook zo dol op? Wij wel! Als we ze op het menu van een restaurant zien, moeten we ze gewoon bestellen. Maar nu werd het tijd om dit verfijnde en culinaire gerechtje eens thuis te bereiden. En geloof het of niet, het is verrassend eenvoudig!

Wat zijn coquilles?

Laten we beginnen met wat achtergrondinformatie over coquilles. Het is het zachte vlees van de Sint-Jakobsschelp, ook bekend als “Coquille St. Jacques” in Frankrijk. In Nederland noemen we ze vaak de grote mantel of scallops. Het vlees heeft een heerlijk boterachtige textuur en een subtiele nootachtige smaak.

Hoe bereid je coquilles?

Nu naar het leuke gedeelte: de bereiding! Vers zijn ze het allerlekkerst en te vinden bij een goede visboer. Voor het bakken hebben we een grillpan gebruikt, lekker heet gemaakt. Spoel de coquilles kort af met water en dep ze goed droog met keukenpapier. Dit voorkomt dat er te veel vocht in de pan komt en zorgt voor een lekker krokant laagje.

Vlak voor het bakken strooi je er wat zout overheen. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak ze vervolgens 2 minuten aan elke kant. Zorg ervoor dat je ze niet te gaar bakt, anders worden ze taai.

Wat serveer je bij coquilles?

Hoewel coquilles op zichzelf al heerlijk zijn, vinden wij ze extra lekker met een sausje. Dit keer hebben we gekozen voor een tomaat mayonaise. Een zalige combinatie van verse tomaatjes, Dijon-mosterd, basilicum en olijfolie. Alles gemixt tot een romige saus met behulp van een staafmixer. En voor een leuke presentatie voegen we een paar blaadjes veldsla toe. Een fantastisch coquille recept!

Coquilles uit de vriezer

Kun je geen verse coquilles vinden maar heb je wel diepvriescoquilles? Geen probleem! Ontdooi ze een dag van tevoren in de koelkast, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Zout ze 15 minuten voor het bakken en dep ze droog met een schone theedoek. Zo kun je ook genieten van deze heerlijke coquilles met tomaten mayonaise!

Steps

1
Done
5 minuten

Tomaten mayonaise

Doe alle ingrediënten in een beker en pureer met staafmixer.

2
Done

Coquilles

Spoel de coquilles na met koud water.
Dep ze goed droog.
Maak met het puntje van een scherp mes een paar snedes over dwars op 1 kant van de coquilles
Bestrooi met ietsje zout en peper.
Verhit een grillpan met klein beetje olijfolie.
Bak de coquilles 2 minuten aan beide kanten.
Eventueel afblussen met ietsje citroensap.

3
Done

Serveren

Serveer de coquilles op een laagje tomaten mayonais.
Hierop 3 coquilles.
Ter decoratie een plukje veldsla erbij en extra zwarte peper uit de molen erover.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Apfelstrudel pancakes
previous
Apfelstrudel pancakes
next
Gepofte aardappel uit de airfryer
Apfelstrudel pancakes
previous
Apfelstrudel pancakes
next
Gepofte aardappel uit de airfryer

Add Your Comment