0 0
Gepofte aardappel uit de airfryer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kruimige aardappelen
1 theelepel Grof zeezout La Baleine
2 eetlepel Olijfolie
Basilicum pesto
Klein handje blaadjes verse basilicum
Naar smaak Zwarte peper
Naar smaak Fijn zeezout La Baleine
1 eetlepel Pijnboompitten
1 teentje knoflook
30 ml Olijfolie
Extra
100 gram Crème fraiche
2 plakken parmaham

Gepofte aardappel uit de airfryer

De perfect gepofte aardappel!

Ingredients

  • Basilicum pesto

  • Extra

Directions

Share

Vandaag maken we een gepofte aardappel uit de airfryer. Wij zijn er helemaal fan van! Het is niet alleen super makkelijk, maar het resultaat is ook om van te watertanden: een knapperige, zoute korst, een smeuïge binnenkant vol smaak en natuurlijk een verrukkelijke vulling! Krijg je al trek?

Hoe pof je een aardappel in de airfryer?

Het is eigenlijk heel simpel. Voordat je begint, is het belangrijk om de aardappels goed af te spoelen onder de kraan. Daarna masseer je ze in met olijfolie en bestrooi je ze royaal met grof zeezout. Door de aardappelen in te smeren met olijfolie en zout voordat je ze poft, krijg je die heerlijke knapperige buitenkant en volle smaak. De olijfolie zorgt ervoor dat de gepofte aardappel uit de airfryer gelijkmatig gaart en een goudbruine kleur krijgt.

Vulling voor gepofte aardappel:

Na zo’n 25 minuten in de airfryer zijn de aardappelen perfect gegaard. Wij gebruiken graag grote aardappelen, zodat er genoeg ruimte is voor een royale vulling. Terwijl de aardappelen aan het garen zijn, kun je een heerlijke basilicumpesto maken. Niets verslaat de smaak van zelfgemaakte basilicum pesto, toch? Met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, verse basilicumblaadjes, knoflook en een vleugje fijn zeezout. Dit alles meng je tot een smeuïge pesto in een blender of met een vijzel. Een mix van crème fraîche met een hint van pesto is een fantastische vulling voor de gepofte aardappelen. Voeg nog wat extra basilicumblaadjes toe voor een frisse touch en voor de liefhebbers een knapperig plakje Parmaham on top. Zo tover je met gemak een heerlijke maaltijd op tafel waar iedereen van zal smullen. Probeer het zelf eens en laat je verrassen door de heerlijke smaken!

Het zeezout van La Baleine

We zijn dol op het zeezout van La Baleine! De natuurlijke witte zeezout kristallen en intense smaak zijn het resultaat van toegewijde zoutwerkers, de Middellandse zee, de bries van Zuid-Frankrijk en de stralen van de zon. Met het grof zeezout krijg je een heerlijke zilte smaak en een knapperige korst.

Het fijn zeezout met basilicum voegt een milde en natuurlijke smaak toe die perfect past bij andere ingrediënten. Bovendien lost het snel op, waardoor de smaak gelijkmatig verspreidt in bijvoorbeeld deze pesto. We hebben eerder al eens de Fleur de Sel van La Baleine gebruikt voor onze  Toscaanse zalm in roomsaus,  als finishing touch!

 

Steps

1
Done
2 minuten

Aardappel

Was de aardappel goed.
Prik er rondom wat gaatjes in met een vork.
Wrijf de aardappel in met olijfolie en grof zeezout van La Baleine.

2
Done
25 minuten

Airfry

Pof de aardappelen in 25 minuten gaar op 200 °C.
Prik met een vorkje om te kijken of ze goed gaar zijn.
Wil je een krokant stukje Parmaham op de aardappel, dan bak je deze de laatste 8 minuten mee in de airfryer.

3
Done
5 minuten

Vulling

Maak een basilicum pesto.
Mix alle ingrediënten met een mixertje of vijzel.
Roer 1 theelepel hiervan door de crème fraiche.

4
Done
2 minuten

Serveren

Maak een snede in de aardappel en duw met een vork de opening iets breder.
Vul met crème fraiche, extra pesto erboven op en een kruimel van krokant gebakken Parmaham.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Coquilles met tomaten mayonaise
previous
Coquilles met tomaten mayonaise
Marmer tulband met chocolade
next
Marmer tulband met chocolade
Coquilles met tomaten mayonaise
previous
Coquilles met tomaten mayonaise
Marmer tulband met chocolade
next
Marmer tulband met chocolade

Add Your Comment