Ingredients
-
Tomatensaus
-
2 blikken Gepelde tomaten
-
1 Uien
-
Handje doperwten
-
10 blaadjes verse basilicum
-
zout en peper
-
1x ons recept Gehaktballetjes
-
Extra's
-
1 bakje mini mozzarella bolletjes
-
100 gram Parmezaanse kaasGeraspt
Directions
Hmmm gehaktballetjes in tomatensaus….
Maak jij wel eens onze heerlijke Italiaanse gehaktballetjes? Eenmaal gemaakt wil je niks lievers! Dit super gerechtje staat veel bij ons veel op tafel, zeker wanneer we met het gezin allemaal bij elkaar zijn, ontbreken de balletjes eigenlijk nooit. Heerlijk als voorafje bij de ‘aperitivo’ of lekker door de spaghetti. Eigenlijk hebben we het nog nooit zo samen gepresenteerd.
Natuurlijk kun je dit heel makkelijk zelf verzinnen, maar vaak vergeet je deze simpele gerechtjes en val je tijdens het koken altijd terug op je eigen bekende gerechten. Daarom zijn wij er om jou aan deze heerlijke makkelijke gerechten te herinneren. Nog makkelijker wanneer je dit recept kan opslaan voor wanneer je zelf geen inspiratie hebt. Wanneer je naar dit filmpje kijkt krijg je zeker trek!
DE BALLETJES
Het recept van de Italiaanse gehaktballetjes stond dus al even online. Wij maken altijd echte Italiaanse balletjes maar iedere familie of misschien ieder land heeft wel zijn eigen tradities qua ingrediënten. Natuurlijk gebruik je een gehakt. Wij gebruiken vaak alleen rundergehakt, en Mariëlla altijd mager rundergehakt. Deze smaak vinden wij gewoon lekkerder dan half om half gehakt en zo weet je zeker dat sommige mensen, die geen varkensvlees eten, ook mee kunnen genieten van dit maaltje, wel zo leuk natuurlijk.
Hier kun je het recept vinden van de lekkere Italiaanse gehaktballetjes. Dit is een populair recept! Wil je meer variaties met deze heerlijke balletjes in tomatensaus? Klik dan ook een keer door naar het recept broodje Italiaanse gehaktballetjes Dit moet je ook zeker weten een keer gaan maken. Ook op een feestje is dit namelijk leuk om te serveren.
INSTAGRAM FILMPJE
Neem eens een kijkje op onze Instagram om het Reels filmpje van deze gehaktballetjes in tomatensaus te bekijken. Zo kun je precies zien hoe we dit recept daadwerkelijk maken. Erg handig voor de mensen die het fijner vinden dan een recept lezen.
Buon appetito!
Steps
1
Done
25 minuten
|
TomatensausSnijd een uitje fijn en bak in olijfolie zachtjes aan. |
2
Done
|
Gehaktballetjes |
3
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
4
Done
|
OvenschaalDoe de saus in een ovenschaal, de gehaktballetjes mogen erbij, samen met de mini mozzarella bolletjes en wat extra basilicum blaadjes. |
5
Done
25 minuten
|
OvenDe ovenschaal mag in de oven. Ongeveer 25 minuten, totdat de mozzarella mooi gesmolten is. |
6
Done
|
ServerenServeer deze schaal als bijgerecht bij de maaltijd, je kunt er spaghetti of andere pasta erbij serveren. We hebben ook een heerlijke recept waarbij je de saus met gehaktballetjes in een heerlijke Italiaanse bol serveert. |