0 0
Gehaktballetjes in tomatensaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Tomatensaus
2 blikken Gepelde tomaten
1 Uien
Handje doperwten
10 blaadjes verse basilicum
zout en peper
1x ons recept Gehaktballetjes
Extra's
1 bakje mini mozzarella bolletjes
100 gram Parmezaanse kaas Geraspt

Gehaktballetjes in tomatensaus

De perfecte Italiaanse gehaktballetjes waar echt iedereen dol op is.

Cuisine:

Ingredients

  • Tomatensaus

  • Extra's

Directions

Share

Hmmm gehaktballetjes in tomatensaus….

Maak jij wel eens onze heerlijke Italiaanse gehaktballetjes? Eenmaal gemaakt wil je niks lievers! Dit super gerechtje staat veel bij ons veel op tafel, zeker wanneer we met het gezin allemaal bij elkaar zijn, ontbreken de balletjes eigenlijk nooit. Heerlijk als voorafje bij de ‘aperitivo’ of lekker door de spaghetti. Eigenlijk hebben we het nog nooit zo samen gepresenteerd.

Natuurlijk kun je dit heel makkelijk zelf verzinnen, maar vaak vergeet je deze simpele gerechtjes en val je tijdens het koken altijd terug op je eigen bekende gerechten. Daarom zijn wij er om jou aan deze heerlijke makkelijke gerechten te herinneren. Nog makkelijker wanneer je dit recept kan opslaan voor wanneer je zelf geen inspiratie hebt. Wanneer je naar dit filmpje kijkt krijg je zeker trek!

DE BALLETJES

Het recept van de Italiaanse gehaktballetjes stond dus al even online. Wij maken altijd echte Italiaanse balletjes maar iedere familie of misschien ieder land heeft wel zijn eigen tradities qua ingrediënten. Natuurlijk gebruik je een gehakt. Wij gebruiken vaak alleen rundergehakt, en Mariëlla altijd mager rundergehakt. Deze smaak vinden wij gewoon lekkerder dan half om half gehakt en zo weet je zeker dat sommige mensen, die geen varkensvlees eten, ook mee kunnen genieten van dit maaltje, wel zo leuk natuurlijk.

Hier kun je het recept vinden van de lekkere Italiaanse gehaktballetjes. Dit is een populair recept! Wil je meer variaties met deze heerlijke balletjes in tomatensaus? Klik dan ook een keer door naar het recept  broodje Italiaanse gehaktballetjes Dit moet je ook zeker weten een keer gaan maken. Ook op een feestje is dit namelijk leuk om te serveren.

INSTAGRAM FILMPJE

Neem eens een kijkje op onze Instagram om het Reels filmpje van deze gehaktballetjes in tomatensaus te bekijken. Zo kun je precies zien hoe we dit recept daadwerkelijk maken. Erg handig voor de mensen die het fijner vinden dan een recept lezen.

Buon appetito!

Steps

1
Done
25 minuten

Tomatensaus

Snijd een uitje fijn en bak in olijfolie zachtjes aan.
Zeef 2 blikken gepelde tomaten. Als snelle optie kun je een fles passata gebruiken.
Dit mag in de hapjespan bij het uitje, doe een handvol doperwtjes, gescheurde basilicum blaadjes, zout en peper naar smaak toe.
Laat dit zachtjes inkoken tot een mooie saus.

2
Done

Gehaktballetjes

Maak een keer het recept van de Italiaanse gehaktballetjes die je bakt in zonnebloemolie. Zet klaar.

3
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

4
Done

Ovenschaal

Doe de saus in een ovenschaal, de gehaktballetjes mogen erbij, samen met de mini mozzarella bolletjes en wat extra basilicum blaadjes.

5
Done
25 minuten

Oven

De ovenschaal mag in de oven. Ongeveer 25 minuten, totdat de mozzarella mooi gesmolten is.

6
Done

Serveren

Serveer deze schaal als bijgerecht bij de maaltijd, je kunt er spaghetti of andere pasta erbij serveren. We hebben ook een heerlijke recept waarbij je de saus met gehaktballetjes in een heerlijke Italiaanse bol serveert.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aubergine met mozzarella uit de oven
previous
Aubergine met mozzarella uit de oven
Trifle met perzik en abrikoos
next
Trifle met perzik en abrikoos
Aubergine met mozzarella uit de oven
previous
Aubergine met mozzarella uit de oven
Trifle met perzik en abrikoos
next
Trifle met perzik en abrikoos

Add Your Comment