0 0
Chicken tikka masala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kip marinade
400 gram Kipfilets
3 eetlepel Griekse yoghurt
1/2 theelepel Zwarte peper
1/2 theelepel Chili poeder
1/2 theelepel Kardemom
1 theelepel Paprika poeder
1/2 theelepel Komijn poeder
1/2 theelepel Kurkuma poeder
1 theelepel Zout
1 eetlepel verse gember Geraspte
2 tenen knoflook
2 eetlepel Limoen sap
Saus
1 Uien
Blokje Roomboter
Scheutje Olijfolie
2 tenen knoflook
1 eetlepel Geraspte gember
1 theelepel Garam masala
2 theelepel Koriander poeder
2 theelepel Paprika poeder
1 theelepel Komijn poeder
1/2 theelepel Kaneel
2 eetlepel Tomaten puree
1 blik tomatenblokjes
1 Rode paprika
120 ml Slagroom 30% vet
120 ml heet water
10 takjes Verse koriander
240 gram Tilda pure Basmati rijst

Chicken tikka masala

De verrukkelijke smaken van India!

Cuisine:

Ingredients

  • Kip marinade

  • Saus

Directions

Share

 

Heb je ooit de verrukkelijke smaken van Indiase chicken tikka masala geproefd? Als dat niet het geval is, mis je echt iets fantastisch! Geen zorgen, we hebben hier het perfecte recept om thuis te maken, zodat je niet meer de deur uit hoeft of zelfs een vliegticket naar India hoeft te boeken!

Wij zijn echt dol op de betoverende aroma’s en smaken van de Indiase keuken. José ontdekte haar liefde voor deze keuken tijdens haar tijd als stewardess bij KLM. Indiaas eten was haar absolute favoriet. Je kunt je voorstellen hoeveel vluchten ze heeft gemaakt, en het hoogtepunt was altijd het genieten van heerlijke maaltijden in lokale restaurants.

Onlangs werden we uitgenodigd door Kroon op het Werk en Tilda Rijst voor een fantastische masterclass in Indiaas koken. Onder leiding van onze Indiase chef, Paulami Joshi, werden we verwend met de meest heerlijke gerechten. We kregen zelfs de kans om zelf aan de slag te gaan en begonnen met het maken van een overheerlijke Indiase pizza. De waardevolle tips die we kregen over het gebruik van kruiden en het perfect bereiden van rijst zijn ons echt bijgebleven.

Tilda rijst

Nu zijn we helemaal overtuigd dat Tilda rijst echt de koningin is onder de rijstsoorten. Deze rijst, geteeld en geoogst in de uitlopers van het Himalayagebergte, staat bekend om zijn verleidelijke smaak, betoverende aroma en luchtige textuur.

Maar laten we niet vergeten hoe we die overheerlijke chicken tikka masala kunnen maken! Voor dit smakelijke gerecht gebruiken we sappige kipfilets, maar als je liever kippendijen hebt, is dat ook prima. Voordat we de kip grillen, marineren we deze eerst een uurtje. Daarna maken we een heerlijke, romige saus met ui, Indiase kruiden, tomaten, paprika en room. Pure smaken die samen een feestje op je bord vieren!

Snelle chicken tikka masala

En voor degenen die niet beschikken over een uitgebreid assortiment Indiase kruiden, geen zorgen! Je kunt altijd kiezen voor een kant-en-klare tikka masala pasta, die je gewoon in de supermarkt kunt vinden.

Dus waar wacht je nog op? Tover deze heerlijke smaken in jouw keuken en laat je smaakpapillen dansen van geluk!

Probeer ook eens onze butter chicken uit India, Dahl Makhani. Indiase palak paneer en maak je eigen naan brood.

Steps

1
Done

Kip marinade

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Voeg alle kruiden, fijngesneden knoflook en geraspte gember toe.
Meng alles door elkaar samen met Griekse yoghurt.
Laat dit minimaal een uurtje intrekken in de koelkast.

2
Done

Kip grillen

Schep de gemarineerde kip op een bakblik met bakpapier.
Zet de oven op grillstand en grill de kip zo’n 12 minuten.
Houd de oven wel in de gaten om te zorgen dat het niet te hard gaat.

3
Done

Saus maken

Fruit een fijngesneden ui in een bakpan met een scheutje olijfolie en klontje boter.
Voeg alle kruiden, fijngesneden knoflook en geraspte gember toe.
Roer er tomatenpuree door en blus af met water.
De kip mag erbij zo ook een blik tomaten blokjes en room.
Laat dit samen 10 minuten zachtjes koken.
Voeg als laatste een fijngesneden rode paprika en fijngesneden koriander of platte peterselie toe. Laat vervolgens nog even zachtjes koken zodat je een mooie gebonden saus hebt.

4
Done

Serveren

Serveer met pure Basmati rijst van Tilda, of naan brood.

5
Done

Snelle chicken tikka masala

Heb je niet zoveel kruiden vervang dan alle kruiden door 2 theelepels tikka masala pasta tijdens de kip marinade.

Door de saus gebruik je 4 theelepels currypasta in plaats van de kruiden toe te voegen.

6
Done

Tips

Was de rijst voordat je het gaat koken.
Wanneer het water helder blijft heb je al het zetmeel verwijderd.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
garnalencurry met asperges
previous
Garnalencurry met asperges
New York croissant roll
next
New York croissant roll
garnalencurry met asperges
previous
Garnalencurry met asperges
New York croissant roll
next
New York croissant roll

Add Your Comment